Az új CDU-elnök szerint a magyarokra és a lengyelekre is szüksége van az EU-nak

2021. január 18. 11:09

Armin Laschet nyilatkozata alapján semmi nem utal arra, hogy teljesülnének Manfred Weber elképzelései a Fidesz kizárásáról.

2021. január 18. 11:09
null

Úgy tűnik, a merkeli politikát viszi tovább Armin Laschet az Európai Néppárt Fideszhez való viszonyában is – írta meg az Azonnali. Hozzátették: bár Manfred Weber, Európai Néppárt frakcióvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a CDU új elnökének az első dolga lesz eldönteni, kizárják-e végre a Fideszt az Európai Néppártból – eddig erre semmi sem utal, írják.

Laschet így fogalmazott a ZDF közszolgálati televíziónak: „Úgy gondolom, hogy a magyarokra és a lengyelekre is szükségünk van az Európai Unióban. Nem akarom, hogy a radikális jobboldal felé sodródjanak. Az Európai Néppártnak azonban világos feltételei vannak. Ezeket meg fogjuk követelni Orbán Viktortól”.

A magyar miniszterelnök levélben gratulált Armin Laschetnek: „Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez” – írja Orbán Viktor, aki hangsúlyozta: „kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására”.

Az Azonnali megjegyzi: Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke nagy reményeket fűz a Fidesz ügyében az új CDU-elnökhöz – írja a Politico. „Itt az ideje, hogy bátran megvédjük értékeinket” – mondta Tusk még a tisztújítás eredményének kihirdetése előtt. Az Azonnali hangsúlyozza: a Politico emlékeztet, hogy az CDU-tisztújítás már a sokadik esemény, amire az EPP-nél azt mondták, még meg kell várni, hogy dönteni lehessen a Fidesz ügyében. Ilyen volt az uniós büdzsé ügye decemberben, vagy 2019-ben pedig az EP-választás – írják.

(Azonnali)

Fotó: MTI

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2021. január 19. 17:37
"Az új CDU-elnök szerint a magyarokra és a lengyelekre is szüksége van az EU-nak" Á, dehogy van szüksége. Mondjátok már légyszi...
syphax
2021. január 18. 15:50
..hogy alakulnak majd a kölcsönös látogatások a magyar politikusokkal, amikor Spahn, a férfi házastársával fog megjelenni ..." Ha Gyurcsányné NASSSAOSASSZONY LESZ A MIN. ELNÖK 2022 TAVASZÁTÓL, AKKÓ' EZ A PROBLEM IS MEGOLDÓDIK. KINEVEZIK FLETÓÉK "ILYEN ESEETEKRE" UNGÁR PÉETER-T AL-KÜLÜGYMINISZTER HELYETTESNEK, MERT LEHET, hogy akkorra MÁS ORSZÁGOKbÓL ÉRKEZETT "VENDÉGEK SZÁMÁRA " IS SZÜKSÉG LESZ EFFÉLE FOGADÓ SZOLGÁLATOKRA.Osztakkó' "KLÁRAASSZONY" átszól a Bem térre Balázs Péter miniszter úrnak, hogy "zsírozzon" U.P. helyettes külügyúr az aktuális vendégigénynek megfelelően oszt' jónapot!
luisbathhelena
2021. január 18. 15:49
Annyi pofázás után szeretném hallani a "világos feltételeket". És most hagyjuk a sajtószabadság meg jogállamiság rizsát mert ezek minden voltak cs nem világos
tothpal
2021. január 18. 14:47
De nem biztos, hogy a magyaroknak és lengyeleknek szükségük van az EU-ra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!