Gázláz

2010. február 27. 11:14
Mivel nem a Demokrata hívei kormányozzák az országot, nem vesztettünk és nem nyertünk, mivel nem is kockáztattunk semmit.
„»Magyar Dubai lesz Óföldeákon? A merész álmodozás nem alaptalan.« »Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket... Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni.« Ezt mind a Demokrata írta 2007. február 5-én. Azóta vándorolnak ezek a mondatok a kirobbanó magyar jólét lehetőségéről és e lehetőség tudatos megsemmisítéséről az internet jobbszélső lapjain.

A »történelmi hanyatlást«, a »kollektív hülyeséget« és »a nép kifosztását szolgáló« lakájsajtó 2007-ben teljesítette demoralizáló küldetését, s azzal szegte a csodára éhes és érdemes magyar nép kedvét, hogy az a gáz nagyon rossz helyen van, a felkutatása is, a kitermelése is, a természeti károk elhárítása is szörnyen drága, a gáz mennyisége bizonytalan, a kockázat hatalmas, a ravasz tőkések pedig hajlamosak túlkommunikálni a kitermelési lehetőségeket, hogy könnyebben kapjanak hitelt és fölmenjen a részvényeik értéke.

»Felfüggesztette a gázkutatási műveleteket... a makói gázmezőkön az amerikai Exxon Mobil. A Mol szintén kiszállt a projektből... a két társaság döntésének oka, hogy az ott található, úgynevezett kötött földgáz kitermelése a jelenlegi technológiai színvonalon nem gazdaságos.« Ezt az információt vette át az InfoRádiótól és tette fel honlapjára hétfőn a Demokrata. Minden kommentár nélkül.”

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában