A Kreml megerősítette: jövő héten Moszkvába látogat a kínai elnök

2023. március 17. 9:15
Vlagyimir Putyin szerint a találkozó az év legfontosabb politikai eseménye lesz a kétoldalú kapcsolatokban.

Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke március 20-22-én állami látogatást tesz Oroszországban Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására – közölte pénteken hivatalosan a Kreml sajtószolgálata, megerősítve a kínai külügyminisztérium aznapi bejelentését.

A moszkvai tájékoztatás szerint a két vezető „a megbeszélések során megvitatja majd az Oroszország és Kína közötti átfogó partnerségi kapcsolatok és stratégiai együttműködés továbbfejlesztésének aktuális kérdéseit”, és aláír több fontos kétoldalú dokumentumot. A két elnök emellett tárgyalni fog a nemzetközi téren folyó kétoldalú együttműködés elmélyítéséről is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök decemberben hívta meg állami látogatásra Hszi Csin-pinget Moszkvába. Mint mondta, a hivatalos vizit

az orosz-kínai kapcsolatok maradandóságát fogja demonstrálni a világnak”,

és „az év legfontosabb politikai eseménye lesz a kétoldalú kapcsolatokban”.

A kínai külügyminisztérium szerint Hszi elnök oroszországi látogatása erősíti az Új Selyemút kezdeményezés néven is ismert együttműködési programot és az Eurázsiai Gazdasági Unión belüli együttműködést.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szeretnék gratulálni Bidennek, Antony Blinkennek, az USA külügyminisztériumának, ott is különösen Victoria Nulandnak, hogy egy kis proxyháborúval (amelynek még "csak" 300.000 halottja van) sikerült összehozni a nyugati világ elleni keleti koalíciót. Nagyon örülhetünk ennek.
:-(

Az hát. Ráadásul a kínaiak is kenik őket.

Kína tudja, hogy az oroszok után ők következnek. És ellenük is lényegében a teljes USA barát csapat lépne fel. Most segíteniük kell egymást, most nem a vitás kérdések ideje van.

a vilaghaboru mar ott elkezdodott hogy a nyugat beletenyerelt ukrajnaba

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés