Nógrádi György: Ezt a háborút az ukránok kiprovokálták

2023. január 17. 20:38
„A háborút az oroszok kezdték, ezt senki nem vitatja. De ha egy pár hónapot visszamegyek, akkor azt látom, hogy folyamatos volt az ukrán provokáció” – értékelt a biztonságpolitikai szakértő kedden.

Lassan 11 hónapja folyik az ukrajnai háború” – emlékeztet keddi adásának kapcsán az ATV CSATT című műsora, melynek vendégei ezúttal Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, Stier Gábor, a Moszkvater.com alapító-főszerkesztője, Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense és Nógrádi György biztonságpolitikai elemző voltak.

Az adás során számos téma szóba került. Szó esett például arról, hogy Oroszország vagy Ukrajna áll-e nyerésre a háborúban? Mennyire viselik meg a feleket az orosz szankciók, valamint szóba került az is: mekkora támogatásra van szüksége Ukrajnának.

Nógrádi György: A háborút Oroszország kezdte, de Ukrajna provokálta ki

A háború kirobbanása kapcsán Nógrádi György például úgy fogalmazott: „van egy francia politikus, aki azt mondta, hogy a hazaárulás dátum kérdése”.

Ha én a történelmet februárral indítom, akkor a háborút az oroszok kezdték, ezt senki nem vitatja.

De ha egy pár hónapot visszamegyek, akkor azt látom, hogy folyamatos volt az ukrán provokáció. Oroszokat gyilkoltak, gyújtottak rájuk házakat” – részletezte a szakértő. De

annyit látni kell, hogy ezt a háborút az ukránok kiprovokálták, és rendkívül nehéz megmondani, mikor fog véget érni, és ki nyeri meg”

– tette hozzá.

Nógrádi György ugyanakkor kitért arra is, hogy egyértelműen látható az amerikai érdek a háború kapcsán, ahogyan az is belátható, hogy Ukrajna egy hétig nem tudna fennmaradni nyugati támogatás nélkül.

A biztonságpolitikai szakértő fent idézett elemzését az alábbi videóban, 3 perctől kezdődően hallgathatja vissza:

Nyitókép: Képkocka/YouTube-videó

Összesen 420 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1956-ban minket nem azért támadtak meg a szovjetek, mert később lerohantuk volna őket, ez igaz. De februárban az oroszok azért támadtak, mert folyamatos volt az USA felbujtásra történő ukrán provokáció.

Az ukrán emberek, ha most végig néznek az országon, talán nem látják olyan jó ötletnek a 2014-es kijevi puccsot követő irányváltást. Jobban jártak volna, ha megtalálják a helyüket az akkor még jó gazdasági kapcsolatban lévő Oroszország és az EU között.

Az egykori szovjet érával való összehasonlítást pedig egyre inkább az EU-ra lehet alkalmazni.

Talán az USA által most most kierőszakolni kívánt világbirodalomra, világrendre gondoltál akkor, amikor Oroszországról írtál. A SZU és az EU összehasonlítása pedig az annyit hangoztatott "értékek", "értékalapú megközelítés" miatt jogos. Az "értékek", az diktált, kizárólagosságra törekvő ideológia jelentette akkor és jelenti most is a birodalmi diktatúra alapjait. De így működtek a nácik is.

Nem ez volt a kérdés.

Végre elismered, hogy itt lényegében az USA háborúzik, ukránokat hajtva az orosz fegyverek elé.

Röhögni kevés, érvek kellenének.

Brandonék provokálták ki ezt - a zöldpulcsis bohócon keresztül.

Ezért sem akarnak ma a békéről tárgyalni, marad az állóháború.

a majdani puccsot nem az oroszok csinaltak a torvenyes elnok ellen

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés