Nógrádi György: Az ukránok 400 milliárd eurót szeretnének lenyúlni

2022. november 27. 22:12
„Elképesztő ahogy az ukránok számolnak” – tette hozzá a szakértő ahhoz, hogy drasztikusan több kárról számolnak be az ukránok, mint az amerikaiak.

Nógrádi György külpolitikai szakértő újfent az Ultrahang vendége volt. A professzor elmondta, hogy Ukrajna 2023-ban védelmi kiadásokra a GDP 18,9%-át fordítja majd, miközben Európában ennek a töredéke, alig 2%. 

Ukrajna nem tud létezni nyugati támogatások nélkül”

– szögezte le Nógrádi, majd megosztotta, hogy az amerikaiak a kárfelmérésük során 350 milliárd euróra becsülték a kárt, míg az ukránok 750 milliárd euróra becsülték azt. Szerinte az ukránok 400 milliárd eurót szeretnének „lenyúlni”„Elképesztő ahogy az ukránok számolnak” – tette hozzá.

Beszámolt arról is Nógrádi, hogy az ukrán külügyminiszter szerint aki békéről beszél, az fejezze be, mert Ukrajnának nem a fegyverszünet vagy a béke a célja, hanem az oroszok feletti győzelem. „Azt látom, hogy ma az oroszok sem a realitások talaján állnak, de félek attól, hogy az ukránok azt nem tudják, hogy mi a realitás.”

Európa egyre inkább alárendelt szerepet játszik

„Február 24 a háború kezdete. Januárban rendel a Von der Leyen 120 hajónyi palagázt. Honnan tudta, hogy kitör a háború? Hogy mert palagázt rendelni az európai ár 7-8-szorosáért? Ezek elképesztő kérdések...” – osztotta meg a költői kérdéseit Nógrádi. „Ezekre ember nem mer válaszolni. [...] Milyen döntéseket fog hozni Von der Leyen a mai legfontosabb európai politikai kérdésekben, akkor, amikor a családja az USA-ban él, akkor, amikor bejelentette, hogy az ő titkárságán amerikaiak dolgoznak? Az amerikai elnöki hivatalba európai nem teheti be a lábát...” – fejtette ki kétkedését a professzor.

Európa egyre inkább alárendelt szerepet játszik”

– szögezte le.

A szakértővel készült beszélgetést visszahallgathatja itt:

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegyük fel, hogy kivonulnak a Krímből is. Mivel veszed rá őket, hogy fizessenek?

Döntsd már el, Te mit akarsz? Ha Viktor oroszbarát az se jó, ha ukránbarát az se jó, ha meg a nemzeti érdeket képviseli, az se jó. Amúgy meg kurvára nem mondta, hogy mekkora szuverén Ukrajnára gondolt. Egy valamilyen méretű Ukrajnára szerintem is szükség van.

Ukrajna a majdani puccs idejétől számítva már nem volt szuverén állam.

Putyin felelős, mert felült a folyamatos ukrán provokációknak, és megindította a háborút. De valamit tennie kellett az orosz kisebbség védelmében. Ukrajnát pedig kezdték tényleges tagság nélküli NATO támaszponttá változtatni.

Neked ebben mi az újdonság?

1990-ben is orosz gázt és kőolajat használtunk. Többet, mint most

Annyit ér a "demokrácia", amennyit az eredménye. Ennél még a felvilágosult abszolutizmus is jobb, mert ez az egész, ami most Nyugaton van, a talapzatával, ami a megvásárolt, lefizetett média ennyit tud a köznek adni. A nyugati világ ukrajnai kalandja rémálom.

Szerintem ő a Tunyacsáp. Pont olyan hülye, mint ő volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés