Zelenszkij az oroszoknak: Már vesztettetek

2022. október 6. 9:10
„Teljesen nyilvánvaló, ki fog nyerni” az ukrán elnök szerint.

Videóüzenetet intézett az ukrán nép és az orosz katonai agresszorok felé Volodimir Zelenszkij szerda este. Az ukrán elnök először beszámolt sajátjainak a háború alakulásáról és aktualitásáról. Elmondta, hogy egyeztetett fegyver- és lőszerellátás és anyagellátás, továbbá stratégiai kérdésekben, köztük az új orosz fegyverek elleni védekezés kérdéseiben a katonai vezetéssel, és készen állnak a harcok folytatására.

Bejelentette, hogy újabb településeket szabadítottak fel Herszon régióban: Novovoszkreszenszk, Novohrihorivka és Petropavlivka ismét ukrán fennhatóság alatt áll. Megemelte kalapját a légierő előtt, amely hat iráni gyártmányú drónt szedett le egy nap alatt, miközben azok ukrán városokat próbáltak támadni.

Utána az oroszokhoz is szólt az ukrán elnök:

Már így is vesztettetek. Vesztettetek, mert még most, a háború 224. napján is meg kell magyaráznotok a társadalmatoknak, hogy miért van szükség a gyilkolásra, a hamis mozgósításra, és népetek jövőjének eltiprására.”

Elmondása szerint az oroszokkal szemben az ukránok tudják, miért harcolnak. „Egyre több orosz ébred rá arra, hogy azért kell meghalniuk, mert egyetlen egy ember nem akar véget vetni a háborúnak” – fogalmazott, utalva Vlagyimir Putyinra. Amikor az emberek tudják, hogy igazuk van, és a saját földjükön vannak, folytatta Zelenszkij, akkor nincs szükségük fanatikus előadásokra „alternatív történelemről” és aktuálpolitikai fejmosásra, tanári találkozókon, vagy a betakarítás előtt.

Zelenszkij elismerte, hogy kemény hónapokra számít: „A kormányzat minden szintjén forgatókönyveket dolgozunk ki az emberek védelmére. Őszintén mondjuk: a tél nehéz lesz. De átvészeljük: felhalmozunk gázt, szenet és minden mást, ami szükséges. Azon dolgozunk, hogy készen álljunk.”

Zelenszkij üzenetét angol felirattal megtekintheti itt: 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen terv nem volt, elsősorban Zelenszijék elzavarásában gondolkoznak, de az ukránoknál nem lennének rosszabb szomszédok, sőt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés