Az új migráncs: a szankció

2022. október 01. 13:35

A migránsok (helyesen: migráncsok) sokáig jó válasznak számítottak, de mára kicsit megkoptak, mert aki jött, az is perceken belül továbbállt.

2022. október 01. 13:35
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Annyira izgultam. Napokig még levegőt se igen tudtam venni, amíg végre kiderült: a kormány elfogadja a Fidesz-frakció javaslatát. Nehéz döntés volt, hiszen a Fidesz elnöke Orbán Viktor, a kormány feje pedig a tőle igen távol álló Orbán Viktor. Idő kellett, hogy közös véleményre jussanak: lesz Nemzeti Konzultáció!

A migránsokról. Ja, nem, Sorosról. Mégsem: a genderizékről. Egészen pontosan: a szankciókról. Végül is mindegy, a lényeg, hogy az aktuális mumusról. Aki-ami minden baj okozója. Ha nem volna, a kormány már kihirdethetné az ő népének: megálljunk, mert itt van már a Kánaán. Jó, nem egészen úgy, ahogy ez a hebehurgya Petőfi képzelte. A jognak asztalára például nincs annyira szükség, a szellem napvilága körül sem érdemes túl nagy hajcihőt csapni – fogadni mernék, ezzel is csak a napelem-lobbi csinálja a cirkuszt. Viszont a bőség kosara tutira itt lenne, ha nem volnának a … A kipontozott helyre mindenki beírhatja a megfejtést, a helyesen válaszolók között belépőket sorsolunk ki a következő Békemenetre.

A migránsok (helyesen: migráncsok) sokáig jó válasznak számítottak, de mára kicsit megkoptak, mert aki jött, az is perceken belül továbbállt. Ennyi szolidaritás nem volt bennük, kérem! Nem méltányolták azt a több vagonnyi pénzt sem, ami a velük ijesztgető propagandára ment el. Jellemző.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2022. október 02. 17:45
Ildikó! Írogatás helyett inkább már szociális otthon után kellene néznie. mert már olyan állapotban van, hogy a családból senki sem fogja vállalni az ápolását. (Lásd Kovács Laci bá esetét.) Mati (Okt. 22 17:37) logikusan megírta a választ önnek! Persze felfogni nem képes már!
Mati
2022. október 02. 17:37
Ildikó csak azt felejti el, lehet, hogy eltűnnének innen 15 percen belül Ha Tudnának! Nyugat fele nem lehet, de ha mégis sikerülne nekik visszatoloncolják őket oda ahol átlépték a határt, azaz Magyarországra. Úgyhogy tarthatnánk el őket is.
Bendzsó Boy
2022. október 02. 16:22
Az egykori cenzor élvezi hogy most nincs az a hülyeség amit letíltanának! Ezért írkál szinte napi rendszerességgel ez a kommunisták egykori kéjzsenzsinája! A magas nyugdíját azért kapja mert a szólásszabadság egyik elfojtója volt! De a világ változott, és a partizánkapca szagú dumája a történeti panoptikumba való!
pollip
2022. október 02. 13:50
Kedves Ildikó néni! Javaslok egy kicsi nemzetközi kitekintést a világra, mielőtt billentyűzetet tetszik ( nekem nem tetszik) ragadni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik