Az új migráncs: a szankció

2022. október 1. 13:35

Lendvai Ildikó
Népszava
A migránsok (helyesen: migráncsok) sokáig jó válasznak számítottak, de mára kicsit megkoptak, mert aki jött, az is perceken belül továbbállt.

„Annyira izgultam. Napokig még levegőt se igen tudtam venni, amíg végre kiderült: a kormány elfogadja a Fidesz-frakció javaslatát. Nehéz döntés volt, hiszen a Fidesz elnöke Orbán Viktor, a kormány feje pedig a tőle igen távol álló Orbán Viktor. Idő kellett, hogy közös véleményre jussanak: lesz Nemzeti Konzultáció!

A migránsokról. Ja, nem, Sorosról. Mégsem: a genderizékről. Egészen pontosan: a szankciókról. Végül is mindegy, a lényeg, hogy az aktuális mumusról. Aki-ami minden baj okozója. Ha nem volna, a kormány már kihirdethetné az ő népének: megálljunk, mert itt van már a Kánaán. Jó, nem egészen úgy, ahogy ez a hebehurgya Petőfi képzelte. A jognak asztalára például nincs annyira szükség, a szellem napvilága körül sem érdemes túl nagy hajcihőt csapni – fogadni mernék, ezzel is csak a napelem-lobbi csinálja a cirkuszt. Viszont a bőség kosara tutira itt lenne, ha nem volnának a … A kipontozott helyre mindenki beírhatja a megfejtést, a helyesen válaszolók között belépőket sorsolunk ki a következő Békemenetre.

A migránsok (helyesen: migráncsok) sokáig jó válasznak számítottak, de mára kicsit megkoptak, mert aki jött, az is perceken belül továbbállt. Ennyi szolidaritás nem volt bennük, kérem! Nem méltányolták azt a több vagonnyi pénzt sem, ami a velük ijesztgető propagandára ment el. Jellemző.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az új migráncs: a szankció"
Régi idióta. Lendvai

Micsoda fog fájni? Hogy elkezdtünk visítani az általunk is megszavazott szankciók ellen, miközben az a fő bajunk, hogy nem léteznek a gázvezetékek, amiken békeidőben gyütt a gáz, és ezen semmiféle szankciók fölfüggesztése nem segít? Max. az oldaluk fog fájni a röhögéstől.

Mekkora barom vagy. Elönti a tengervíz az egész szart oszt csókolom.

Baj azért van, kezitcsókolom, mert elzárták a gázcsapokat. Elég hatásosan, ami azt illeti. Az oroszok ezzel ártani akartak Európának, és ártottak is. Rendben: a szankciók miatt. Akkor is: most milyen szankciókat akarsz fölülvizsgálni, amikor a gázszállításra remény sincs, merthogy szét lettek cseszve a vezetékek, a háború meg folyik?

Eddig arról volt szó, hogy a gázt nem szabad szankcionálni, mert azt kegyetlenül megszívjuk, a többi szankció rendben van. Gázszállítás Európa nagyobb részébe szankciófüggetlenül nem lesz, tehát ez a téma pipa: nagy baj van. Akkor a többi szankció eltörlése kinek és mit segít? Jó, az oroszokon kívül. Nekik a háborút folytatni biztosan.

Kedves Ildikó néni! Javaslok egy kicsi nemzetközi kitekintést a világra, mielőtt billentyűzetet tetszik ( nekem nem tetszik) ragadni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés