„Hamarosan holtan találják a fürdőben egy rejtélyes betegség miatt” – Putyin halálát várja a Spectator szerzője

2022. szeptember 24. 17:40
„Pontosan úgy bánnak el vele, ahogyan ő tette az ellenfeleivel” – fogalmazott Rod Liddle.

A The Spectator nevű brit konzervatív hetilap egyik szerkesztője, Rod Liddle most a The Sun nevezetű brit lapban publikált véleménycikket, amiben meglehetősen sarkosan fogalmazott Vlagyimir Putyinról.

Szerinte Putyin kétségbeesetten próbálja menteni az arcát miután az Ukrajna ellen indított háború eddig nem úgy alakult, ahogyan elképzelte.

Az orosz hadsereget először kiebrudalták Észak-Ukrajnából, amikor megpróbálta elfoglalni Kijevet.

Most, csodák csodájára, az ukránok 6000 négyzetkilométert foglaltak vissza Kelet-Ukrajnában, egészen a határig szorítva vissza az oroszokat” – írta a konzervatív publicista, aki szerint a második világháború óta ez a legnagyobb kudarc, amit egy szuperhatalom elszenvedett.

Hozzátette: „Putyin tudja ezt, mert ez Putyin hibája”. Liddle szerint ezért kezdett az orosz elnök újra atomfegyverekkel fenyegetőzni, és ezért mozgósít 300 ezer embert. „Őrült Vlad”, ahogyan a szerző nevezi Putyint, már látja, hogy Ukrajna akár meg is nyerheti ezt a háborút.

Amikor ez megtörténik, márpedig meg fog, az Putyin végét jelenti

– írta Liddle. Hozzátette: „Gyanítom, hogy egy nap, nem is olyan sokára, valamilyen rejtélyes betegség miatt holtan találják majd a fürdőkádjában. Pontosan úgy bánnak el vele, ahogyan ő tette az ellenfeleivel” – közölte a szerző, aki szerint addigra már senki sem fogja siratni Oroszországban Putyint.

Nyitókép: AFP

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet Putyinról ilyen álmokat szőni, de mi van akkor, ha azért teszik el láb alól, mert nem lépett fel elég keményen az ukránokkal szemben? Biztos, hogy az oroszok csak ennyire képesek, még akkor is, ha nyilvánvaló, hogy lényegében a NATO-val harcolnak. NATO fegyverek, még akkor is, ha nem intézményesen, hanem államonként szállítják, NATO felderítési adatok, NATO stratégiai tervezés - mindez ukrán emberáldozattal.

Ám a tények makacs dolgok. Putyin cár elvtárs, mint a KGB egykori vezetője ismeri ezt az eljárást...

Nem a bárhol, bármi ellen megszervezhető tüntetők jelentik a lényeget, nem kéne miattuk általánosítani. Az orosz vezetésről, az orosz vezérkarról írtam, amelyek bármire képesek lehetnek országukért.

A Szovjetúnió megszűnésével nem szűnt meg Oroszország joga arra, hogy jogos biztonsági, geopolitikai érdekei legyenek. Ezt az európai vezetők tudták, ezért próbáltak, már csak Európa érdekében is, közvetíteni, de az USA ezt nem hagyta. Mi köze van egy tengeren túli hatalomnak európai ügyekhez? Úgy tűnik, az USA vezetői elérkezettnek látták az időt, hogy megpróbálják Oroszországot lenyomni. Ukrajna csak eszköz, Zelenszkij csak egy szánalmas báb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés