Hazugságvizsgáló

2022. szeptember 24. 14:29

Itthon tényleg egy, csak egy legény van a gáton. Kár, hogy a folyó másfelé kanyarodik.

2022. szeptember 24. 14:29
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója (az Inforádiónak), hogy »egyedül Orbán Viktorban látom azt, hogy képes gondolkodni és a feltételekről bármilyen önálló véleményt mondani. Európában sajnos nincs senki.«

Ezzel szemben a tény az, hogy van, ezért aztán továbbra sem Orbán fújja a passzátszelet. Például ott van a német kancellár, aki Schmidt szerint annyira gyenge, hogy nem is biztos, vajon még a hivatalában van-e, meg ott van Macron francia elnök, sőt ők mindketten pár napja tárgyaltak is Putyinnal, hogy megpróbálják jobb belátásra bírni. Aztán az EU-n kívül létezik még Nagy-Britannia, amelynek vezetői nagyon határozott álláspontot képviselnek, a lengyelek helyében pedig nagyon rossz néven venném, ha azt hallanám, hogy ők is a senkik közé tartoznak. De itthon tényleg egy, csak egy legény van a gáton. Kár, hogy a folyó másfelé kanyarodik.

Azt is állította Schmidt (ugyanott), hogy olyan vezetői vannak az EU-nak, Ursula von der Leyennel az élen, akiknek nincs legitimitásuk, mert nem választotta meg őket senki.

Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Bizottság elnökét az Európai Parlament választotta meg, többek között a Fidesz képviselőinek szavazatával. Arról nem is szólva, hogy von der Leyent az európai vezetőkből álló Európai Tanács jelölte a posztra, méghozzá (Kovács Zoltán államtitkár szerint) a Visegrádi 4-ek javaslatára. Elég illegitimnek látszik, szó, ami szó.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2022. szeptember 25. 17:55
Drágabolgárúr, nem akar még nyugalomba vonulni, Annyira unalmas!
rókabácsi
2022. szeptember 25. 09:03
aberált komcsi vénszaros! a közeledbem ez a gép már fel is robbant!
Bika57
2022. szeptember 25. 08:43
Smidt Mária a fején találta aszöget, neked meg a fejedbe kéne beverni.
madar299
2022. szeptember 25. 08:37
Az Ursula akta : https://www.youtube.com/watch?v=YEBaK25B1kM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik