Puzsér: Orbán formálta át a magyar társadalom jelentős részét oroszpártivá

2022. szeptember 5. 9:42
A Nyugat iránti ingerültség, gyűlölet, undor olyan mértékű lett, hogy felülír mindent, ami a magyar történelemben történt – fogalmazott a publicista.

„A szabadságharc – amit Orbán Viktor és rendszere folytat a Nyugattal szemben – teszi élményszerűvé, hogy a Magyarországon uralkodó hatalom el akarja kvázi csatolni Magyarországot a nyugattól”vélekedett a Spirit FM Harcosok Klubja Gavra Gáborral című műsor szezonnyitó adásában Puzsér Róbert, aki szerint ez nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor lemondana az uniós pénzekről, hanem a nyugatos identitás, értékek felmondása van napirenden.

„Magyarország már eldöntötte”

A publicista úgy véli, Magyarország eldöntötte már, hogy merre tart: „ha a kormánypárti sajtóban elolvas az ember bármit, akkor a keleti erős kéz óhajtása és a nyugati romlott dekadens, önmagával meghasonlott, hanyatló nyugati szellemnek az elutasítása fejeződik ki”. Meglátása szerint

2007-2008 óta még egyértelműbbé vált, hogy van egy elit az országban, amely ellenzékben mindig nyugatos, hatalmon mindig kelettől „óhajt függeni”.

Keleti orientácó

Puzsér Róbert úgy véli, hogy Orbán Viktor formálta át a magyar társadalom jelentős részét oroszpártivá, de ennek az alapjai megvoltak a magyar történelemben, a magyar társadalomban. Szerinte két biztos pillére van a keleti orientációnak: az egyik a Kádár-rendszer gulyáskommunizmusa, a másik a trianoni békeszerződés.

A magyarok mára egy olyan lelkiállapotba kerültek, hogy a trianoni rendezés nyomán, annak az igazságtalanságnak a nyomán, a szándékos országrontás nyomán elveszejtették az identitásukat – jelentette ki.

A Nyugat iránti ingerültség, gyűlölet, undor olyan mértékű lett, hogy felülír mindent, ami a magyar történelemben történt

– fűzte hozzá.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza:

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A józan ész mellett el kell még ismerni az USA cinikus vezetőinek és az EU ostobavezetőinek "érdemeit" is.

Robi!

Látensen már megint bunkó magyarozol, vidéki bugrisozol, pedig már egy hat osztályos ember számára is világos a Nyugat és a magyarok döntő többsége által képviselt értékrend közötti különbség. A Nyugat értékrendje itt kopogtat Általad is az agresszív, kizárólagos, az egyet nem értőket eltaposó, gyökértelen, minden társadalmi kötőszövetet, hagyományos vallási, családi örökséget, a normalitást átlépő buzik, személyiségzavaros, frusztrált, mérhető teljesítményre képtelen, sikertelen liberálisok képében. Elég Rád nézni, Téged hallgatni, olvasni, pályádat szemlélni.
A Nyugat egész Európa, benne Magyarország számára is csak a dekadencia, a szétesés, a korcs erkölcsök és ideológiák tobzódása, a gazdasági önfelszámolás, az önfeladás, a tudatos nyomorba döntés, a gyarmati lét felvállalásának szinonimájaként jelenik meg. A gondolkodók és nem a Soros zsoldban álló, önmagukat egzisztenciálisan megvalósítani képtelen beteg lelkületűek számára. Emlékszel még arra, hogy milyen lelkesen támogattad a Soros zsoldban álló MZP-t? Te, mint zsoldos mered számon kérni a magyarokon azt, hogy a normalitás mellett sorakoznak fel? Egy senki vagy, már a kutyák sem ugatnak meg. Amikor a Spirit FM-ben megszólalsz, lecsapom, ,mélyen rontod a csatorna színvonalát. Csak ugatsz, ugatsz egyfolytában, s média vérebként igyekszel megfelelni a kenyéradó gazdádnak, miközben nem veszed észre, hogy mennyire uncsi, unszimpatikus vagy. Megértelek, hogy MZP segge után, most új segg keresésben vagy, de ahogy elnézem, már senkinek sem kellesz igazán, s ez nagyon felbőszít.
A szankciókról csak annyit, hogy amennyiben beszélsz nyelveket, akkor kukkants körbe, hogy az oroszok elleni fellépés - zelenszkij a nyolcadik szankciós körre ösztönzi ursulát, a bábot - milyen óriási, Európa egész gazdaságát felborító, munkanélküliséget, nyomort előre vetítő helyzetet eredményez. S még egy valami. Kérlek indokold meg, hogy mi köze van az USA-nak, az EU-nak az orosz-ukrán belviszályhoz? Csak az ukrán demokrácia védelméről ne beszélj, mert csak kiröhögteted magad. S arra is válaszolhatsz, hogy miért kell nekünk egy náci Ukrajna mellett felsorakoznunk. S a végén arról is beszélj, hogy szerinted az USA miért nem ismeri el az oroszok biztonsági igényeit, ez csak egyoldalúan működhet? Robi!
Egy üzemi lapnál sem alkalmaználak, annyira gyenge vagy.

Azért annak a félelmetes beavatkozásnak is volt szerepe, ami a nyugati liberális demokráciák sebészetileg előadtak Ukrajnán.

Ejnye, Puzsér, épp "csak" a lényegről feledkeztél meg: Orbánnak nem kell "gyűlölködnie", mert van egy szilárd ELVI és meggyőző politikája. Puzsér nem érti, hogy a poszt-Nyugat a keresztény-klasszikus Nyugat megölésén munkálkodik, s Orbán ezt teszi szóvá, s kínál meggyőz alternatívát.

Egy biztos: NEM "kilőni őket a világűrbe", megsemmisíteni őket stb., mint amit a nyugati mainstream őrjöng hónapok óta.

Úgy kezelni őket pragmatikusan, mint minden más nagyhatalmat.

Hoppá: ha ez történt volna, ma eleve nem lenne háború...

Nem, pont fordítva.
Ez az újdonsült, soha nem látott agresszivitással fellépő Pax Americana szól arról, hogy Oroszországnak SEMMIT... (érdekes, hogy pár évtizede még nagyon is tudták a reálpolitikát Washingtonban... pedig az egy sokkal erősebb SZU volt...).

Szóval az alap az lenne, hogy Oroszországnak IS vannak érdekei, amiket nen lehet ignorálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés