Megnéztem, hogy mennyire használja ki az Orbán-kormány a válságos időket a magyarok kárára

2022. augusztus 18. 17:33

Több tízmilliárd forintos kárt okoztak a magyaroknak az úgynevezett „rezsicsökkentéssel”.

2022. augusztus 18. 17:33
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Faebook

„Megnéztem, hogy mennyire használja ki az Orbán-kormány a válságos időket a magyarok kárára, saját maga javára:

Nyerészkedtek a rezsicsökkentésen.

Annak ellenére fizettették az energiát a magyarokkal éveken át a 2014-es befagyasztott árakon, hogy a világpiaci árak olcsóbbak voltak. Így valójában többet fizettünk a szükségesnél. Amint magasabbra nőttek a világpiaci árak a rezsicsökkentettnél, azonnal a fogyasztókra hárították a különbözetet, ennek vagyunk most a szemtanúi. Több tízmilliárd forintos kárt okoztak a magyaroknak az úgynevezett »rezsicsökkentéssel«, most pedig, amikor nagy baj van, nem védik meg őket.

Nyerészkedtek a lélegeztetőgépeken.

Emlékezetes: 178 milliárd forintért vásárolt a kormány 6258 lélegeztetőgépet Vinod Sekhar maláj üzletembertől az első hullám alatt. Eleinte ötezer lélegeztetőgépről szólt a szerződés, végül aztán 6258-ról írtak alá egyet a GR Technolgies nevű céggel. Az üzlet teljes értéke 559,6 millió dollár, vagyis 178 milliárd forint volt, Sekhar pedig ugyanekkor vett egy Admiral családba tartozó luxusjachtot, és egy Bombardier BD-700-1A10 magánrepülőgépet is. Később persze már szabadult volna a kormány a lélegeztetőgépektől, miután kiderült, hogy csak a tárolásuk havonta 50 millió (!) forintba kerül. Később az is kiderült, hogy a kormány huszonegyszer annyit fizetett a gépekért, mint a britek, a lélegeztetők közül a kínai Shangrila 510S típus ráadásul arra sem volt alkalmas, hogy intenzív osztályon dolgozzanak vele. A beszerzésen a miniszterelnök főtanácsadójához köthető üzleti kör járt jól.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. augusztus 22. 08:03
A több tízmilliárd osztható néggyel!
Ferry63
2022. augusztus 21. 07:46
Te kis buzi paraszt , huzzál El a jó kurva anyádba , téged Már ki a fasz kérdezett! Ki vagy Te egyáltalán, egy bukott senkiházi!
Ferry63
2022. augusztus 21. 07:45
Te kis buzi paraszt , huzzál El a jó kurva anyádba , téged Már ki a fasz kérdezett! Ki vagy Te egyáltalán, egy bukott senkiházi!
KBA98
2022. augusztus 20. 14:55
Ha István törvényei szerint élnénk mostanában is akkor te már régen nem élnél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik