Putyin az alkoholizmus elleni harcról: Semmit sem szabad tiltani, az árakat is fölösleges emelni

2022. augusztus 17. 16:00
Az orosz államfő szerint azok az érvek is primitívek, amelyek szerint „a férfiak isznak, és ez a jövőben is így lesz”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint az alkoholizmus elleni küzdelemben „semmit sem szabad tiltani, az árakat is fölösleges emelni”, mivel inkább az egészséges életmódot kell támogatni. Az államfő szerint azok az érvek is primitívek, amelyek szerint „a férfiak isznak, és ez a jövőben is így lesz”.

Putyin szerdán Alekszandr Avdejevvel, Vlagyimir régió megbízott kormányzójával tartott videókonferencián kiemelte: semmit sem szabad tiltani ezen a területen, és nem szabad emelni az árat és a jövedéki adót sem. Az államfő szerint vannak egyszerű, de nagyon hatékony megoldások az alkoholizmus problémájának leküzdésére, és ezt az elmúlt évek gyakorlata is mutatja.

Szükséges az egészséges életmód népszerűsítése.

Csak foglalkozni kell vele, nem szabad feladni, nem szabad azt gondolni, hogy ez másodlagos: ha más ember tovább iszik, akkor ő is” – mondta az elnök.

„Nem, ez nem ilyen primitív és egyszerű, csak foglalkoznunk kell vele. Az összes intézkedés közül az egészséges életmód népszerűsítése nagyon fontos” – hangsúlyozta, hozzátéve: a propaganda önmagában nem elég. Fejleszteni kell a régió sportinfrastruktúráját, és kellő figyelmet kell fordítani a kulturális létesítményekre – idézi az államfőt a TASZSZ orosz állami hírügynökség. 

Fotó: SERGEI ZHUKOV / ITAR-TASS / AFP

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés