Von der Leyen: Fel kell készülni az Európába irányuló orosz gázszállítások további zavaraira

2022. június 24. 16:39
„Ezért az Európai Bizottság közös európai kereslet-csökkentési terven dolgozik, amelyet a testület júliusban mutat be a tagállami vezetőknek” – jelentette be a testület elnöke.

„Fel kell készülni az Európába irányuló orosz gázszállítások további zavaraira, ezért az Európai Bizottság közös európai kereslet-csökkentési terven dolgozik, amelyet a testület júliusban mutat be a tagállami vezetőknek” – jelentette ki Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken az uniós tagállamok vezetőinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón.  

Von der Leyen hangsúlyozta: az EU nem térhet vissza az olcsó fosszilis tüzelőanyagokhoz, ezért kiszolgáltatott helyzetben lévő családok és vállalkozások számára nyújtott átmeneti és célzott segítség mellett elengedhetetlen, hogy a tagállamok felkészüljenek az alkalmazkodásra az új körülményekhez.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Le akartok válni az orosz mindenről. Akkor most mi van? Fáj a szakítás? Mégis mit gondoltál meddig játszhatsz még az orosz medvével?

Csökkentési terv... jegyrendszer az üzemanyagra... aludjatok pulóverben... ne mossatok, szellőztessetek... ne zuhanyozzatok, csak néha...

Azért érdekes időutazás lenne, ha ezeket a szövegeket mondjuk 1970-ben benyomták volna az NSZK-ban, Franciaországban stb.
(Szerintem konkrétan ELMEGYÓGYINTÉZETBE zárták volna az illetőt... ma ezek vezetik Európát a szakadékba...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés