Kiszelly Zoltán szerint Gyurcsányék nem jófejségből adtak át egy mandátumot az LMP-nek

2022. április 25. 9:46
„Gyurcsány Ferencék a Jobbikkal szövetségben továbbra is a teljes baloldali összefogást követelik majd” – fogalmazott az elemző.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. „Gyurcsány Ferencék nem azért adtak át egy mandátumot az LMP-nek, mert olyan jó fejek, hanem mert ez az érdekük, azaz a teljes baloldali együttműködés követelése” – mutatott rá a lapnak Kiszelly Zoltán.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint az összefogás az LMP-nek is érdeke, amely önállóan nem tudna bejutni az Euró­pai Parlamentbe. „Mindeközben

a Párbeszéd pávatáncba kezdett az önálló indulás belengetésével

annak érdekében, hogy Jávor Benedek újra EP-mandátumhoz jusson, Karácsony Gergely pedig főpolgármester maradhasson” – tette hozzá az elemző.

„Ez egy hosszú távú befektetés Gyurcsány Ferencék részéről, akik a Jobbikkal szövetségben továbbra is a teljes baloldali összefogást követelik majd. Akik pedig kilépnek vagy kilépnének ebből, azt árulónak fogják bélyegezni” –  mondta Kiszelly Zoltán arról, hogy

sokak szerint az LMP a DK lekötelezettjévé vált

azzal, hogy Dobrev Klára országgyűlési mandátumát a zöldpárt kapta meg, amely így önálló frakciót alakíthat.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója emlékeztetett: „a DK már jóval korábban megállapodott az LMP-vel arról, hogy szükség esetén átadnak nekik egy mandátumot”. „Gyurcsányék nem az LMP-nek, hanem az összefogásnak tettek szívességet, amiből a DK profitál” – fogalmazott a politológus.

Az elemző kiemelte, hogy „a DK nagyon okosan, machiavellista módon felismerte, hogy jelen esetben érdemes betartania a megállapodást, nem pedig felrúgni azt, mint például 2019-ben tette”. Kiszelly emlékeztetett: „ekkor a DK meglepően jól szerepelt az EP-választáson, az ellenzék legerősebb pártjává vált, amire hivatkozva felrúgta az akkori előválasztás eredményét, miszerint Karácsony Gergely lesz a főpolgármester-jelölt. Gyurcsányék újabb előválasztást sürgettek, és ráindították Karácsonyra Kálmán Olgát, mert azt hitték, hogy a fővárost is át tudják venni – más kérdés hogy ez végül nem sikerült”.

„Ekkor a megállapodás felrúgása tűnt kifizetődőnek, most viszont az, hogy ezt ne tegyék. Gyurcsányék nem azért adtak mandátumot az LMP-nek,

mert olyan jó fejek, hanem mert ez az érdekük.”

– fogalmazott Kiszelly. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magam részéről szeretnék köszönetet nyilvánítani Gyurcsány Ferencnek és Jakab Péternek, talán még Karácsony Gergelynek is, az alábbiak miatt:Szlovénia: Robert Golob (Sempeter pri Gorici, 1967. január 23.) szlovén villamosmérnök, üzletember, politikus, a Szabadság Mozgalom párt vezetője. 1994-ben doktorált a Ljubljanai Egyetemen, villamosmérnök szakon. Tanulmányait ezután a Fulbright-program ösztöndíjasaként folytatta Atlantában, a Georgiai Technológiai Intézetben.Szlovákia: Eduárd Héger. Gazdasági végzettséget szerzett. Főiskolás korában menedzserasszisztensként dolgozott, ezt követően több kisebb cégnél volt menedzser. 2007 és 2016 között egy szeszes italokat gyártó szlovák cég képviselője volt az Amerikai Egyesült Államokban, ahová prémium vodkát exportált.Bulgária, Kiril Petkov 1980. április 17-én született Plovdivban . A vancouveri British Columbia Egyetemen szerzett Bachelor of Commerce fokozatot pénzügyből, valamint Master of Business Administration fokozatot a Harvard Egyetemen , ahol osztálya legjobb 10%-ába sorolták.Horvátország: Kolinda Grabar-Kitarovic Fiumében született, de gyerekkorát az Egyesült Államokban töltötte. Los Alamosban volt középiskolás, a főiskolát Zágrábban végezte 1992-ben angol és spanyol nyelv és irodalom szakon.Márky-Zay Péter 2004-ben feleségével és akkor még öt gyermekével Kanadába költözött. Néhány hónapig házról házra járó értékesítő volt egy telefonszolgáltatónál, majd marketingesként a CARQUEST Products, Inc. autóalkatrész-kereskedő cég kanadai részlegénél kapott állást. Mintegy két és fél év után az Egyesült Államok Indiana tagállamába költözött, ahol továbbra is a CARQUEST cégnél dolgozott. 2008-tól 2009-ig az amerikai Eastern Indiana Regional Workforce Board regionális gazdaságfejlesztési és a munkaügyi szervezet felügyelőbizottsági tagja volt.Ezek a majdnem a semmiből, de az USA-ból felbukkant politikusok az egy Márky-Zay kivételével miniszterelnöki pozícióhoz jutottak Kelet-Európában. Valamennyiükben közös, hogy az USA-ból jöttek, értelemszerűen ott képezték ki őket.A Cseh Katka, Berg vonal is egyértelmű a Momentumban.Magyarországon Gyurcsány és Jakab volt annyira erős, hogy sem a Momentum, sem Márky-Zay nem tudott egyeduralkodóvá lenni a térfelén. Így valójában tényleg hálásnak kell lennünk, hogy nem valami USA-ban képzett ügynök a miniszterelnökünk. Ugyanúgy Kunhalmi Ágnesnek is köszönet, aki elkotyogta, hogy tényleg volt USA kísérlet a magyarországi választások befolyásolására.

:-)
Több nincs?

Képből...
Le a kalappal a nő előtt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés