HVG-s főszerkesztő a Die Pressének: Orbán elszámolta magát szövetségesei tekintetében

2022. január 19. 14:50
Az osztrák lap vendégszerzője szerint nincsen már patthelyzet, mert a baloldali és Európa-párti erők mostanra több fontos országban is fölénybe kerültek.

A Die Presse közölte Gergely Márton, a HVG főszerkesztőjének vendégkommentárját, amelyben arról írt, hogy Orbán Viktor nem számított a németországi kormányváltásra, sem a szövetségesei közötti nézeteltérésekre. A Fidesz vezetője öt évvel ezelőtt a lázadás évét jósolta, azonban most elfelejt számot vetni róla – írta a szerző. A Merkelhez intézett búcsú szavai során azonban világossá vált, hogy a 2015-ös menekültválság óta eltelt időt nem a remélt jobbra fordulásként éli meg, hanem inkább céltalan sodródásként a nyílt tengeren. Gergely szerint

nincsen már patthelyzet,

mert a baloldali és Európa-párti erők mostanra több fontos országban is fölénybe kerültek: húsz év után Finnország, Svédország, Norvégia és Dánia élén baloldali miniszterelnök áll. Ausztriában pedig a Zöldek vannak hatalmon, mert a konzervatívok a korrupciós botrányok miatt elvesztették a frontemberüket.

Orbán Viktor bízott abban, hogy a francia elnökválasztás első fordulójában, amelyet 2022-ben a magyar parlamenti választásokkal egy időben tartanak, Le Pen Macronnal kerül a második fordulóba. Le Pen és Orbán októberi találkozója óta azonban a szélsőjobboldali szélsőséges Éric Zemmour egyre több radikálist vonz át – hívta fel a figyelmet Gergely. Ez pedig

rossz hír a magyar miniszterelnöknek,

aki öt éve hiába várja, hogy legalább az egyik domináns uniós tagállamot valamelyik politikai szövetségese vezesse.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje Varsóban 2021. december 4-én. Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt a lengyel fővárosban.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

DE bocsánat, hol van már Európa......a maradék Kelet-Közép-Európában. Németország, Franciaország, s a többiek muszlim országok, a buzik világa, 2050-ben minden második német már migráns hátterű lesz. Vége Svédországnak, a józan, családjukat féltő zsidók tömegével alijáznak, Belgium, Hollandia, Spanyolország már csak a térképen szerepel.

Az említett országokban az őslakosság már csak díszlet, vélemény diktatúra van, nem szülnek az anyák, a bevándorlók annál többet, néhány év, s a bevándorlók döntik el a választásokat, a politikai berendezkedést.

Az USA , ügynökei, kapcsolatai révén jól szervezetten, intézményi keretekben számolja fel Európát, s persze önmagát is.

Legalább akkora az esélye annak, h. az emberek észhez térnek és elkezdenek olyan tömegesen e3llenetek szavazni, h. az már "kiegyensúlyozhatatlan", mint annak, h. folytatódik a Nyugat nagy lejtmenete.

Ez a választás Magyarországon szabad lesz, h. a szavazatszámláláskor nem lesznek-e cifra dolgok, arra nem mernék mérget venni. Ez most tényleg élet-halál, mindent meg fognak próbálni.
Egyébként a HVG főszerkesztője eléggé tájékozatlan, Éric Zemmour meglátogatta Orbán és jó a véleménye róla. Dánia meg pont most kezdi értelmesebben kezelni a migrációt, mégha szocdem is a kormánya.

Az EU ma büszke Titanicként száguld a katasztrófába, miközben a HVG-s ember az aktuális tényeket leírja, ebben nem is téved.
Ám ez az EU_Titanic biztosan ölő mérget fogyaszt üzemanyagként, a polgárok agyát beteggé döntve.
Ez a biztosan ölő méreg: az EU-média és a brüsszeli szervek, amelyek a jogállamiság hamis zászlaja alatt tördelik darabokra a kontinenst. Lassan, de biztos következetességgel.
A jogállamiság, a demokrácia védelme az a méreg, amelyre a bankárkaszt a menekülésének a zálogaként tekint.
Ez a toxikusterror történik ma Európa nagy részén, a jogállamiságot átvette a Soros-államiság, amely nem más: mint a kisebbség uralma, terrorja! - ha csak egy főből áll - a többség felett...
A tömeg, ha nincs megosztva, a WStreetet azonnal felégeti, még hűlt helye sem marad.
Ezért mérgezi a társadalmakat Soros nyílt társadalmi "jogállamisága".
Az EU, ahol "a baloldali és Európa-párti erők mostanra több fontos országban is fölénybe kerültek: "ennek az aljas ideológiának zsoldos "bajnoka".

Nem hiszem, hogy Orbán Le Pen győzelmében gondolkodott volna, hiszen tudvalevő, hogy Le Pen hiába migráns ellenes, azokat a körzeteket sem tudja megnyerni, amelyek migránsellenesek.

Igen, Soros 14 éves korában meglopta a zsidóságot, bár ha csak közvetetten is, és azóta 1000%-ban zsarolható, pontosabban a küldői által zsarolandó.

"aki öt éve hiába várja, hogy legalább az egyik domináns uniós tagállamot valamelyik politikai szövetségese vezesse."

1. Ez miért lenne fontos?
2. Vannak olyan államok az EU-ban akik dominálnak másokat???

Eddig is az volt, de most föl van véve a kesztyű.

A korrekt szavazat számlálás döntő lesz. Volt egy Solymosi Frigyes nevű szegedi professzor, aki az első Fidesz kormány táján aktív volt, mint rózsaszín közíró. Ez nem akadályozta meg abban, h. a választás után ne írja meg, h. értesülései szerint a szavazatlap lepecsételésnél voltak bliccelések, érvénytelen szavazatot biztosítva és hogy a számláláskor a tízes csoportok képzésénél tízhez MSZP-SZDSZ szavazatból kevesebb is elég volt, Fideszből meg több kellett.

Nem is lett szavazat újra számlálás, majomszerű fürgeséggel megsemmisítették a bizonytalan eredménnyel kecsegtető szavazat tömeget

Lelki szemeim előtt ölre menő szavazatszámlálókat látok ápr. 3-án az esti órákban. Túl nagy a tét.

Egyébként egy rendes vaddisznó tényleg ne legyen progresszív, legyen inkább pragmatikus, gyakorlatiasan gondolkodó, ha lehet.

Tehát Gergely Márton a HVG-ben szerinted is hazudik. Micsoda bagázs vagytok? Egy elalélt NKVD.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés