Megdőlt a fertőzési rekord az Egyesült Királyságban, de csökken a halálozások száma

2021. december 22. 18:25
A tömeges szűrések tavaly nyári kezdete óta most először azonosítottak százezernél több koronavírus-fertőződést egy nap alatt az Egyesült Királyságban.

A brit egészségügyi minisztérium szerdai beszámolója szerint ugyanakkor továbbra is csökken a halálozások száma, a kórházi kezelést igénylő megbetegedéseké pedig gyakorlatilag stagnál. A szaktárca este ismertetett adatai szerint az elmúlt 24 órában országszerte 106 122 új koronavírus-fertőződést szűrtek ki.    

Ez eddig a legmagasabb, tesztekkel igazolt napi fertőződési szám, bár szakértők visszamenőleges modellszámításai szerint tavaly tavasszal, a járvány elhatalmasodásának idején – amikor még igen szűkös volt a tesztelési kapacitás – valószínűleg szintén meghaladta a százezret a napi fertőződések száma.    

A minisztérium ismertetése szerint szerdán 140-en, a szerda este zárult hét napban 783-an haltak meg országszerte Covid-19 betegségben. A halálozások heti száma 22-vel, 2,7 százalékkal volt kevesebb, mint a megelőző egy hétben.

(MTI)

Fotó: WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kellene köpködni?

Egy reszeg beül egy autóba és az autójával csámborogva elér a kocsmáig , kiszáll a kocsijából és öntudatosan elkezdi kiabálni, hogy nem kellene köpködni a részeg sofőröket.

Ezek az oltásellenesek. Potenciális gyilkosok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés