Orbán Viktor téved, és ez sokba fog nekünk kerülni

2021. december 16. 10:45

Büttl Ferenc
Mérce
Nagyon szomorú, hogy Magyarország miniszterelnöke politikai trollt játszik.

„Tudjuk régóta, hogy vízmegtartó gazdálkodásra van szükség, kevésbé szennyező fűtési rendszerekre (energiahatékonyabb otthonokra és középületekre), kisebb szennyezésre a közlekedésben, több megújuló erőforrásra az energiatermelésben, kevesebb csomagolóanyagra, tartósabb termékekre és több javítási szolgáltatásra, mégis alig-alig történt valami.

2021. július 1-től tilos az egyszer használatos műanyag termékek forgalmazása. Sokat elmond arról, hol állunk, hogy ezt az intézkedést a magyar fenntarthatósági és zöldpolitika rendszerváltás utáni időszakának legnagyobb sikereként értékelhetjük. Nem hiszem, hogy ez elégedettségre ad okot.

Vannak, akik megértik, felismerik a hosszú távú kényszereket, és vannak, akik nem. A civilek már régóta a fenntartható gazdasági-társadalmi modellért küzdenek, a tudósok a nemnövekedés modellje mellett érvelnek, az EU 2050-re klímasemlegességi célt tűzött ki, az MNB is elköteleződne a zöld átállás mellett.

Mindeközben Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke így gondolkodik: »Amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet, áramot meg gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem hangosan« – fogalmazott többek között a közrádiónak adott pénteki nyilatkozatában. »Meg amikor azt mondja, hogy magas a benzinár, akkor használjuk kevesebbet az autót, meg üljünk többen egy autóba, erről is van az embereknek egy véleménye. Tehát szerintem ezek nem jó dolgok.« (Népszava)”

Nyitókép: Mandiner grafika

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem akarom védeni Völner Fidesz parlamenti képviselő és igazságügyi államtitkár, miniszterhelyettesítő urat, de tény, hogy minden hibája és bűne mellett még így is kiemelkedik a Fidesz-KDNP frakcióból.
Nagyon igazságtalan, hogy egyet feláldoznak és kicégéresítik, miközben az egész társaság ugyanazt ugyanúgy, vagy még sokkal nagyobb léptékben űzi.
Vegyük csak azt, hogy a végrehajtó kamara elnökétől Schadl György úrtól kevesebb, mint 10% sápot szedett. Ez másoknál 20-95%.

Szóval, ha elítélik, akkor várja a kecskeméti parkettás , vagy kormányváltás esetén a szegedi Csillagbörtön, de mi lesz a többi 132-vel?

Sajnálom, hogy ilyen sz.r melód van, de érted is teszünk azzal, ha 2022 tavaszán jó helyre húzzuk az X-et.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés