Az egyik bíró meg a másik bíró

2021. november 26. 11:10

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Ez egy alkalmi cikk a bíráskodás állásáról – de írhattam volna szocializmust is bíráskodás helyett.

„Fák közt, / virág közt / ülök egy padon. / Kotyogok, mint elhagyott csolnak, / sok lágy levegő locsolgat – s a tűrhetetlen igazságtalanság nagy csendjét hallgatom. (József Attila után szabadon)

A tűrhetetlen igazságtalanság nagy csendjét kell végre megtörni – szem előtt tartva persze, hogy a bírói hatalom az bizony független hatalmi ág, nincs is ezzel semmi baj, csak akkor, amikor ez a bírói hatalom hirtelen függetlenné válik igazságtól, tisztességtől is, ezt az állapotot pedig onnan lehet felismerni, hogy az ítéletek jó része egyszerűen köszönőviszonyban sincs az ember veleszületett igazságérzetével és a józan paraszti ésszel. Erre pedig nem magyarázat – mert egyszerűen nem lehet magyarázat! – a »jog«.

Ma Magyarországon, ha egy jobboldali közszereplő kerül bíróság elé, akár alperesként, akár felperesként, akár vádlottként, tízből nyolc esetben veszíteni fog. Igen, körülbelül ez az arány. Erre persze mondhatja bárki, hogy a jobboldali közszereplők ostobábbak, mint a baloldali közszereplők, no és persze nyilván »bűnözőbbek« is, a baj csak az, hogy teljesen nyilvánvaló, a velünk született jogérzékünk, igazságérzetünk, továbbá józan paraszti eszünk számára kristálytiszta ügyekben is pert veszítünk, illetve ha két teljesen azonos ügyben állunk bíróság elé, akkor a baloldali győzni fog, a jobboldali pedig veszíteni.

Mondom a példákat, előbb az utóbbira! Évek óta fel-felhozom ezt a példát, és soha, senki nem ad rá magyarázatot, sőt meg sem próbálja senki megmagyarázni, amit meg is értek.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 238 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A posztkomcsi mélyállam volt a bírói kar és maradt is.

Talán, ha Viktor kijelentené: a jövőben teherautók platóján lesznek elszállítva az ellenzékiek, talán..., a "magyar" bíróságok, "bírók" megenyhülnének a Fidesz irányába...
Talán még azt is kimondanák: Mészáros Lőrinc nem bűnöző, mivel 15 ezer család eltartása, fehér kábszerek felszívogatása NÉLKÜL: NEM BŰNÖZÉS.
Aki viszont kábszeres videón szerepel, gyakorlott kábszeresként, az:
BŰNÖZŐ.
A Soros-érzékenyítők elnézték a sorvezetőt, effektíve ők is erre érzékenyítettek, de valahol fatalis hiba történhetett...

Erősíteni kell a nép ülnök intézményét, többletjogokat kell adni nekik. A
népi ülnököket rotáltatni kell, ne szokják meg egymást a bíróval.

A bírói kart a kommunizmus bukásával el kellett volna zavarni.
Ki megy ugyanis bírónak egy kommunista diktatúrában? Akiknek aztán az ítéleteit utólag meg kellett semmisíteni.

Rk. szülőknek is lehetnek elfajzott gyerekei. Hát még nem rk.-knak!

Zsidó értelmiségiként, konzervatív szavazóként írom Neked, hogy tetszik a szerénységed, mármint, hogy az értelmes emberek közé sorolod magad............., s ezt el is hiszed.

Hát nagy igazságot mondtál ki, s a példák számolatlanok. A Fidesz nagyon sok, őket támogató, segítő emberbe rúgott bele, Orbán maga is. Hagytak cserben tisztességtelenül híveket. Egyszer erről is kell majd beszélni, de most zárni kell a sorokat, s meg kell nyerni a 22-es választást. Ami a lenni, vagy nem lenni kérdéséről szól, az ország pusztulásáról, vagy fennmaradásáról. Az utóbbira garancia most a Fidesz.

nem látom az mno-s(?) cikket

Ki kormányozza ezt az országot, hülyék?
Nem ti?
Akkor meg mér csak a polgári lopással vagytok elfoglalva?

Az nagyon nagy terhelést jelentene a bíróságokra. Viszont a feljebbvitel másodfokra vagy a Kúria elé, ha változik a bírói ítélet, akkor egy füst alatt vizsgálhatnák az alsóbb fokú bíró munkájának szakszerűségét, és hiba esetén ítélhetnék pénzbüntetésre, rosszabb esetben pedig elvehetnék tőle a hasonló ügyeket, úgyhogy a végén már csak tyúkperekben hozhatna ítéleteket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés