Olvasom, hogy a magyarok majdnem egyharmada hisz abban, hogy a dínók az emberekkel együtt éltek

2021. november 2. 17:13

Homonnay Gergely
Facebook
Ha gyereked van, még akkor gyere el Magyarországról, amikor a gyerek óvodás.

„Olvasom, hogy a magyarok majdnem egyharmada hisz abban, hogy a dínók az emberekkel együtt éltek. A cikk nem a magyarokra van kihegyezve, hanem az olaszokra, de mivel az Eurobarometer grafikonjait közli, szépen látható, mekkora sötétség honol a magyarok fejében úgy általában minden téren. 

Ha ehhez még hozzávesszük a legutóbb közölt PISA-jelentést, akkor tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha gyereked van, még akkor gyere el Magyarországról, amikor a gyerek óvodás, hogy mire iskolába kerül, ne okozzon problémát, hogy hollandul, németül, svédül, norvégul, finnül vagy dánul fognak hozzá beszélni a tanítói, vagy Máltán angolul.

Nem én mondtam, hanem Vekerdy, hogy a magyar pedagógustársadalom többszörösen kontraszelektált, és ha lesz is kormányváltás, hiába öntik a pénzt az oktatásba, csodát ne várjanak ezektől a tanerőktől. Ahogy én képtelen vagyok lefutni 10 másodperc alatt a 100-at, tőlük sem lehet elvárni, hogy hopp, egyik napról a másikra magyaron egy tanár se kérdezze meg, hogy »mire gondolt a költő« (én ettől a kérdéstől annyira dühös tudtam anno lenni, hogy azt tanácsoltam angolon és németen a gyerekeknek, mondják azt, hogy »szarnom kell«, és nyugodtan hivatkozzanak rám, hogy én mondtam).

Láttam nem is egy tanárit belülről, és még a ma elitgiminek tartott pesti belvárosi suliban is nem egy olyan tanár tanított, akik arra voltak jók, hogy egy életre megutáltassák a fizikát, a magyart, a kémiát, a biológiát, stb. a gyerekkel – mert a gyerekek panaszkodtak, a tantestületben mindenki tudta, ki mennyire, miért szar, de ez volt. Tenni nem lehetett ellene.

A hódmezővásárhelyi Bethlenben, ami az egyik legjobb vidéki gimi volt akkoriban, tanított egy olyan magyartanár, aki kívülről megtanította a tankönyvet. Erről szólt az irodalom oktatása gimnazistáknak.

Ja, és kedves szülők, ne hárítsátok el a felelősséget magatoktól, mert ugyanannyire sárosak vagytok a történetben ti is. Pontosan érzékelitek, mennyire nem jó a magyar iskola, de ahelyett, hogy összefognátok azokkal a tanárokkal, akik alkalmasak tanítani, porig rombolnátok a magyar iskolát, hogy a helyén újta lehessen építeni, a gyerek életét veszitek el, különórákkal kínozzátok őket, hogy legyen esélye bekerülni egy normális egyetemre – külföldön, mert jó egyetem Magyarországon már nem nagyon van.”

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"szépen látható, mekkora sötétség honol a magyarok fejében"
A tiédben hülyegyerek! A magyarok pontosan tudják, hogy a dínók idejében még nem éltek emberek.
Sőt azt is tudják, hogy milyen ma is megtalálható növények éltek.
Vekerdyre nem kellene hivatkoznod, mert utálta a pedagógusokat, ami pedig a tanácsait illeti az az élettől elrugaszkodott volt.
Az pedig már egy lejárt lemez, hogy "Mire gondolhatott a költő?"

A magyarok egyharmada, az ellenzéki szavazók 100%-a így gondolja. És ma a fő dinoszaurusz maga Gyurcsány.

Túl sommás ez itélet. Igaz az, hogy gyengébb és jó pesti gimik tanári karában kitűnő, de fásult tanárok is vannak. Különbség az arányban van. ( Tapasztalatok saját gyerekek után...)

Amit én zürösebbnek tartok az az, hogy 90 után egy rakás főiskolából egyetemet csináltak, amire nem voltak meg a feltételeik ( kutatás, minősített oktatók) Jöttek az utazó oktatók, akikkel egyszerűen nem lehetett konzultálni. ( A kollégáimmal vagy velem, aki itt voltunk a Fővárosban, ahol az Egyetemünk is, pedig lehetett....)

És? A gyagyás dinoszaurusz mániát (aholis azt embert és az őshüllőket általában együtt ábrázolják) az amerikai szórakoztatóipar találta ki, az iskolai történelemoktatásnak semmi dolga vele, ez a köcsög meg úgy állítja be, mintha ez valami rettenetesen fontos tudás lenne. Az átlag amerikai semmilyen idegen nyelvet nem beszél, földrajzi, történelmi ismeretei a 0-val egyenlőek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés