Karácsony Gergely bejelentette, hogy nem jelent be semmi újat

2021. október 6. 13:46
A kedvezőtlen felmérések ellenére sem lép vissza a főpolgármester az előválasztás második fordulójától. Kérdezni nem lehetett tőle.

Karácsony Gergely nem hátrál meg, mindenképp indulni fog az előválasztás második fordulójában, akkor is, ha nem jön létre a szövetsége Márki-Zay Péterrel – derült ki a főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyet párbeszédes, MSZP-s és vele szimpatizáns politikusok gyűrűjében tartott, azokéban, akik nyertek az előválasztáson. „Túl kell lenni az Orbán-Gyurcsány-vetélkedés korszakán” – jelentette ki. Arra lenne szükség, hogy béke legyen a kormányváltás után, fogalmazott a főpolgármester.

Új típusú, szociális demokráciát kell létrehozni. Nem elég elszámoltatást ígérni, jóvátételre is szükség van – vélte. Vitája van abban Márki-Zay Péterrel, amikor a hódmezővásárhelyi kollégája a Fidesz családpolitikáját pozitívnak tartja. Kiáll azért is, hogy más nemzetpolitikát folytassanak, állította.

„Arra nem tudok garanciát adni, hogy ne a saját programomat képviseljem”

közölte. Szerinte a politika alapvetően erkölcsi kérdés, nem matek. A közvélemény-kutatási adatokból pedig nem lehet kiolvasni a helyes politikát, az a Fidesz politikája – jelentette ki. A főpolgármester szerint lehet uralni a pillanatot, de ez az előválasztás nemcsak a mostani pillanatról szól. „A kormányváltás programját az adja, amit én képviselek” – szögezte le Karácsony, s ahelyett, hogy visszalépne, inkább előrelép. Hatalomtechnikai játszmák miatt nem áldozza be azt, amiben hisz – zárta a sajtótájékoztatót.

Bár kérdezni nem lehetett tőle, Karácsony kijelentette, reméli, minden kérdésre megválaszolt.

*

Karácsony eddig a közvélemény-kutatásokra hivatkozva állította, hogy ő az esélyes jelölt Orbán ellen. Szerdán viszont kijött két kutatás is, ami ezt cáfolta, hiszen mind a Medián, mind a Závecz Research szerint megelőzi őt Dobrev és Márki-Zay Péter is. A korábban közvélemény-kutatóként dolgozó főpolgármester ezek után a szerdai sajtótájékoztatón már arról beszélt, hogy nem számítanak a mérések.

(Fotó: Facebook)

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1,5 millióért, a budapestiek fizetik, végső soron a magyar kormány, ma megint nem dolgozott egy mp-t sem a mocsok.

Elolvasta az új felméréseket, inkább nem mondott semmit.

Azt hittem a rendkívüli sajttálon valamit hadovál a mai villamos leállásról. Hát nem. Előváladékozik még ilyenkor is.

A háttérben álló elvtársai savanyú fizimiskája drasztikusan kontrázza az 1%-ost.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés