Szlávik: Többségében oltatlan, idős emberek kerülnek kórházba

2021. szeptember 23. 9:48
A főorvos hangsúlyozta: az oltatlanok fele meggyőzhetetlen, olyan téveszméket olvasnak és hangoztatnak, amelyek szerint az oltások károsak, ezért inkább vállalják a veszélyt.

Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek korházba a negyedik hullámban – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János hangsúlyozta: az oltatlanok fele meggyőzhetetlen, olyan téveszméket olvasnak és hangoztatnak, amelyek szerint az oltások károsak, ezért inkább vállalják a veszélyt. A másik ötven százalékot valahogy el lehetne érni, erre szolgálnak az olyan csoportok, amelyek az idős, egyedül élő, vidéki embereket észérvekkel próbálják meggyőzni. Hozzátette:

a legösztönzőbb talán, hogy a védettségi kártyához van kötve bizonyos helyek látogatásának lehetősége.

Lassú vagy robbanásszerű emelkedés?

Elmondta: az oltások propagálásával lehet elérni a védettséget, mivel egy hatásos gyógyszer létrehozása legalább két év, vagyis valószínűleg jövőre lesz egy olyan igazán hatékony gyógyszer, amely alapvetően változtatja majd meg a betegség kezelését. Mivel gyógyszer nincs, ha valaki megbetegszik, nagyon komoly esélye van arra, hogy lélegeztetőgépre kerül, és az esetek bizonyos százalékában meghal.

Kitért arra is, hogy a delta variáns sokkal jobban fertőz, mint a korábbiak: az eddig mutációkkal egy ember általában 3-4 másikat fertőzött meg, a delta esetén 7-8 is lehet ez a szám. Hozzátette: ne hagyjuk, hogy a vírus a gyerekek között is jobban terjedjen, járványügyi szempontból nagyon fontos, hogy beoltsák őket. Kétségtelen hogy már a negyedik hullámban vagyunk, de egyelőre nem lehet tudni, hogy lassan vagy robbanásszerűen emelkednek majd az esetszámok – jelezte.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oltásellenes ideológiákon élő ostobákkal nincs mit tenni. Csak a kötelező oltás oldaná meg ezt a problémát. A többi oltatlan inkább 'patópál'. Őket az oltási igazolvány sem érdekli, mert legfeljebb boltba járnak, étterembe, szállodába és szórakozni nem. Olyan dokumentumfilmeket kellene csinálni, amely bemutatja az oltatlanok kórházi hányattatását és nyilatkozatait arról, hogy miért nem oltakoztak és miért voltak hülyék. A patópálokra rá kell ijeszteni, mert úgy viselkednek, mintha ők sose halnának meg, a haláluk előtt viszont félelmében mindegyik megtér. Számomra az is elfogadható lenne, ha törvény mondaná ki, hogy az oltatlanoknak kiszámlázzák a kórházi ellátás költségeit. Valószínűleg ez lenne a leghatékonyabb ösztönző az oltakozáshoz. Másnap az összes gödényista ott állna a sorban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés