Publicus: A három ellenzéki jelöltből kettőt megverne a fideszes Szatmáry Budapest 13. választókerületében

2021. szeptember 17. 12:48
Vajda Zoltánra azonban kicsivel többen szavaznának egy felmérés szerint, mint a fideszes országgyűlési képviselőre.

2021. szeptember 1. és 3. között készített felmérést a Publicus  Budapest 13. választókerületében, amelyben  felmérték, kit támogatnának a kertvárosi és az alsórákosi választók az ellenzéki előválasztáson.

A kutatás során megvizsgálták, hogy ha az ellenzéki előválasztás egyetlen győztese állna a körzet fideszes képviselőjével, Szatmáry Kristóffal szemben, akkor melyiküknek mekkora esélye lenne 2022-ben.

A három aspiráns közül Vajda a legesélyesebb, a megkérdezettek 45 százaléka őt választaná, míg Szatmáryra 42 százalék voksolna. Vajdát az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, az Új Kezdet, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a MARÉG is támogatja. A Jobbik-DK-Liberálisok által támogatott Nemes Gáborra azonban 42, míg Szatmáryra 45 százalék szavazna, a momentumos Hollaira 39, Szatmáryra 44 százalék voksolna – utóbbi kettő valamelyikének jelöltsége esetén tehát a Fidesz vinné ezt a körzetet jövő tavasszal.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek fura mérések. Szinte biztos, hogy nincs ekkora jelentősége a jelölt személyének. Az emberek alapvetően pártokra szavaznak: az lesz a kérdés, hogy Fidesz-KDNP vagy DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-P (vagy MH vagy Kutyapárt), nehezen tudom elképzelni, hogy a tényleges választási szituációban valaki azért szavazna inkább a fideszes jelöltre vagy ne menne el szavazni, mert Nemesnek vagy Hollainak hívják a moslékos jelöltet...

... szerintem ezek a "felmérések" csak politikak agitációt jelentenek adott moslékos jelölt mellett.

2022-ben Szathmáry nem közvéleménykutatást fog nyerni Budapesten a 13.-as körzetben....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés