A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni a sikeres nemzeti alternatívát – Orbán Viktor a Fox Newsnak

2021. augusztus 6. 6:02
A bevándorlásról, Európáról és Joe Biden „gengszterezéséről” is beszélt a miniszterelnök a Fox News népszerű műsorában, Tucker Carlson vendégeként. Úgy fogalmazott, a nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb. „Ezért kritizálnak minket, magukért harcolnak, nem ellenünk.”

A héten Budapestről sugározza Tonight című műsorát Tucker Carlson az amerikai Fox News csatornán, műsorait esténként több mint ötmillió néző követi. Carlson exkluzív interjút adott a Mandinernek, szombaton pedig előadást tart az esztergomi MCC Feszten. A Tonight tegnapi adásában pedig ő készített interjút Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A tolmács nélkül, angol nyelven készült beszélgetésben a műsorvezető felvetette: miért állt ki hazánk egyedüli európai országként a migrációval szemben 2015-ben, amikor százezrek jelentek meg a déli határnál? A többi tagállam üdvözölte az érkezőket, Magyarország nemet mondott – idézte fel a Carlson.

„Ez volt az egyetlen ésszerű magatartás. Ha valaki a magyar államtól származó bármilyen engedély nélkül keresztezi a határodat,

meg kell védened az országodat és azt kell mondanod, megállj”

– fogalmazott a miniszterelnök.

„Ez istentől, a természetből fakad, és így minden érv a mi oldalunkon áll. Mert ez a mi hazánk. Ez a mi népességünk, a mi történelmünk, a mi nyelvünk. És így kell cselekednünk. Persze ha valaki bajban van és nincs más közelebb, mint a magyarok, akkor segíteni kell. De senki sem mondhatja egyszerűen, hogy „rendben, ez egy szép ország, ide szeretnénk jönni és itt szeretnénk élni, mert itt jobb az élet”. Nem emberi jog, hogy valaki idejöjjön. Ez kizárt, mert ez a mi hazánk, a mi országunk. Ez egy nemzet, egy közösség, a mi családaink, a mi történelmünk, a mi hagyományunk, a mi nyelvünk” – mondta Orbán Viktor.

Carlson erre megjegyezte, ez a legtöbb nézőnek alighanem egyértelmű, számos nyugati-európai ország, illetve vezető számára inkább megbotránkoztató volt.

Orbán Viktor szerint sok európai ország úgy döntött, új fejezetet nyit a saját történelmében, egy poszt-keresztény, poszt-nemzeti társadalomnak hívják. Csakhogy kockázatos dolog összekeverni nagy számú muszlim közösséget az őslakosokkal, és egyértelműen nagy esély van arra, hogy ebből nem sül ki jó dolog. Minden nemzetnek joga van vállalnia ezt a kockázatot vagy elutasítani. A magyarok úgy döntöttek, nem vállalják ezt a kockázatot – emlékeztetett a miniszterelnök, aki szerint ezért támadták meg Magyarországot olyan durván.

„Erkölcstelen, félfasiszta, retrográd, mindenféle negatív jelzővel illették döntésünket. De a szívem ezt diktálta. Magyar vagyok, vannak kötelezettségeim, választott vezető vagyok, és el kell magyaráznom az embereknek, hogy mik lehetnek a hosszú távú következményei egy olyan lépésnek, ami most olyan szépnek tűnik” – hangsúlyozta a kormányfő.

Carlson utalt arra is, Angela Merkel hat éve hozta meg azt a döntést, hogy bevándorlók százezreit engedi be az országába, s kérdés, milyen hatása lett ennek Németországra. „Ez az ő életük. Nem minősíteném a következményeit ennek a döntésnek.

Ahhoz azonban ragaszkodom, hogy a magyaroknak joguk legyen a saját választásukhoz

– fogalmazott.

A műsorvezető Soros Györgyöt idézve azt mondta: Magyarország úgy döntött, hogy megőrzi területi integritását, megvédi határait, és ezzel megakadályozta a menekülteket abban, hogy itt letelepedjenek. „Mi pontosan az ellenkezőjét gondoljuk erről. Mi úgy gondoljuk, hogy a menekültek más országba való településének a joga fontosabb a természetes határoknál” – hangsúlyozta Carlson.

A miniszterelnök Sorosról azt mondta, ő „megtestesít mindent, ami nem jó ennek az országnak”. Soros szerinte az a fajta ember, aki nem tiszteli ennek az országnak a hagyományait, neki van egy „meggyőződésnek” nevezett filozófiai ideológiája, és arra szeretne bennünket kényszeríteni, hogy az ő általa kijelölt utat kövessük az élet megváltoztatása irányába. Mint például a migrációt illetően.

Tehát azért támadták meg Önöket, mert ellenálltak az ország befolyásolására tett kísérletének, vetette fel Carlson.

„Előre látható volt, hogy ez így lesz.

Ismerem a brüsszeli bürokratákat. Ők imádják a globális megközelítést, nem szeretik a nemzeti identitást,

úgy gondolják, hogy a nemzeti identitás valami avítt dolog. A föderalista új vonalé a jövő, mely magasabb erkölcsi mércét képvisel, és ők jobban tudják, hogy a történelem merre is halad. Ez a brüsszeli baloldali, liberális, progresszív életfelfogás. Ezért biztos voltam, hogy ha megkérdőjelezzük az alapvető intellektuális vagy ideológiai alapvetéseket, akkor azonnal vissza fognak vágni. És pontosan ez is történt. De tudtuk, hogy így lesz. A gendertémában, a migráció témájában, a jóléti társadalom helyett a munkaalapú társadalom felépítése témájában, az adók témájában, tehát minden olyan téma esetében, mellyel kapcsolatosan az elképzeléseink nem esnek pontosan egybe a brüsszeli bürokratáknak a progresszív jövővel kapcsolatos elképzeléseivel, azonnal kritikát fogalmaznak meg velünk szemben. De hát ez a magyar életforma. Nem vagyunk meglepve, hozzá vagyunk már szokva” – részletezte a miniszterelnök.

Az interjúban szóba került Joe Biden amerikai elnök is. Carlson felidézte, míg harminc évvel ezelőtt Orbán sokak szemében hősként tűnt fel az Egyesült Államokban, mert a szovjet megszállás ellen küzdők egyik vezetője volt. A minap azonban Biden totalitárius gengszternek nevezte a miniszterelnököt. „Látják, mi történik Fehéroroszországban Lengyelországban és Magyarországon. Felemelkedőben vannak a totalitárius rezsimek a világban” – mondta még a tavaly novemberi elnökválasztás előtt Biden. „A jelenlegi elnökünk a világ összes gengszterét támogatja” – tette hozzá.

Orbán erre most úgy reagált, hogy Biden nem beszéli a magyar nyelvet, ezért nem is ismerheti igazán Magyarországot, és nem értheti a szóban forgó kérdéseket, amikor ilyen megjegyzéseket tesz, mint például, hogy Magyarországon „totalitárius rezsim” van felemelkedőben.

„Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket és nagyon korlátozott ismeretekkel rendelkezik Magyarországról, még az elmúlt néhány évtizedünkről is, az nyilván nem értheti a magyarok helyzetét, de ez a sarkos vélemény akkor sem indokolt. Tudja, ez a kijelentés önmagában személyes sértés minden magyar számára” – mondta a kormányfő, aki szerint ugyanakkor a jó amerikai-magyar viszony a számunkra érték.

Kitért arra is, hogy a Bidenhez hasonló baloldali politikusok nem tudnak elképzelni egy nacionalista vagy konzervatív alternatív ideológiát.

A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb. Ezért kritizálnak minket.

Ők magukért harcolnak, nem ellenünk. De mi példát mutatunk arra, hogy egy olyan ország, amely a tradicionális értékekre, a nemzeti identitásra, a kereszténység hagyományára épül, sikeres lehet – néha sikeresebb, mint egy baloldali-liberális kormány” – jelentette ki Orbán.

Carlson megjegyezte, amerikaiként érdekes látni, ahogy Orbán ellen van az amerikai média, a Biden-adminisztráció és a washingtoni külügy, míg az ellenfele egy korábbi kommunistákból és antiszemitákból álló koalíció. „Furcsa azt tapasztalnia, hogy az amerikai baloldal egy olyan koalíciónak szorít, amelyben helyet kapnak az antiszemiták?” – kérdezte.

A miniszterelnök erre azt mondta, ha évekkel ezelőtt teszik fel neki a kérdést, „megtörténhet-e, hogy a volt kommunista politikai erők koalícióra lépnek az antiszemita jobboldallal és együtt indulnak a választásokon egy Izrael-párti, Amerika-barát, NATO-párti, nyugati orientációjú kormánnyal szemben, mint amilyenek mi vagyunk, a válaszom azt lett volna, hogy ez lehetetlen”.

De most ezt is elfogadta a nemzetközi közösség. „Értem, hogy az ellenzéki pártok szeretnének a lehető leghamarabb hatalomra kerülni Magyarországon és ezért széles összefogást igyekeznek létrehozni a kormányoldallal szemben. Ezzel együtt is meglep, hogy a nemzetközi közösség ezt ilyen könnyen befogadta. Különösen az USA magatartása új tapasztalat számomra” – jegyezte meg. Orbán Viktor szerint egyébként a nemzetközi baloldal mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Magyarországon kormányváltás legyen jövőre.

Összesen 372 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Joe Bidennek szerettel.

Az interjú itt meg is nézhető:
https://www.facebook.com/Tucke..

Egy a sok Orbánt dicsérő hozzászólásokból:
"Jackie Junebug: Excellent interview. Orban's accent wasn't nearly as difficult to comprehend than trying to decipher a Biden speech."

Te aztán megdolgozol a pénzedért! Amiből majd egy méretes Tesco-s bőrönd is összejöhet jövő tavaszra, tankönyvi példaként a win-win szituációra...

A klímaváltozás adójáról csak annyit, hogy ez fő különbség a két ideológia között. Ez volt 2010 előtt is.

Akkor is elmondtam, hogy ha a cégek fizetnek, akkor a piac dönti el, hogy elfogadja-e az áthárítást, vagy sem. Nekem is van választásom, hogy megvásárolom-e a terméket, vagy sem. De a standard adót fizetni kell, akkor is, ha nincs egy vasad sem.

Valószínűleg nincsen, de becsületére legyen mondva többet kellett scrollozni mint egy oldal, mire a végére értem... Lehet valami kurva fejlett lipsi bot a szilikonvölgyből?

Ő is egy a "felvilágosult, modern-nyugatias demokraták" közül, a volt kommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal koalíciójából, akik

hatalomba kerülve, rövid idő, pár hónap után, ha hirtelen körbenéznének az új idők új dalainak glóbusán, annyit látnának:
Magyarország megszűnt, eltűnt, magyar ország: már nem létezik.
Valahogy kiszerveződött, a határokon túlra, ottani erőközpontnak...
És akkor KÜLÖN-KÜLÖN, Gyurcsány, Jakab, Karácsony, Fekete-Győr, az MSZP-ből valamely névtelen, Szabó Timike, Hadházy, Márki-Zay és a többi - megmagyaráznák; ők nem ezt akarták, és ezért ebben a sajnálatos dologban sem neki, sem a pártjának: semmilyen felelősségük nincs.
A Soros-forgatókönyv szerint azonban nyomban bejelentkeznének a Gábor Györgyök, 444-ek, HVG-, ATV-k, Krekók, Kunetzek, hogy:
DE, IGEN, PONTOSAN ERRE VAN SZÜKSÉG AZ ITT ÉLŐKNEK,
mert a felvilágosult nyugat tud bennünket leginkább megvédeni...
---------------------
LESZ EGYSZER EBBEN AZ ORSZÁGBAN VALÓDI FELELŐSSÉGKERESÉS ÉS -VONÁS?
"FEJEK HULLÁSÁVAL"?
AMI LEGALÁBB 2-3 TUCAT, DE TALÁN 100 KÖRÜL:
Hat aljas párt, média, film-színház "művészek", Balázs Péterek, Bod Péter Ákosok kb, valóban 100 körül.
Nem érne meg ennyit a magyaroknak?
Ügyészség, rendőrség, bíróságok, Sándor Zsuzsák...

Mintha nem bontottad volna ki "az igazság minden szeletét", hogy az ellenzék vezető pártjának teljhatalmú elnökét, a most újra hatalomra törő ex-minisztetelnököt idézzem...

Azért ennyire láványosan ne szenvedjél már... :))))

A kérdésem, Téged ki fizet? Vagy magadtól vagy ennyire buta, tájékozatlan elvtárs?

Orbán Európa legkiemelkedőbb gondolkodója, politikusa, az ország első számú védelmezője. Védi a sok hazaáruló, gyökértelen, nemzet-és család-vallásellenes söpredéket is. Nézz szét az ellenzéki palettán, és sírd el magad. Emberi, intellektuális morális, , szakmai gnómok.

Hörögjetek, itthoni senkik, s kintről is, de France és társai. A magyar zsidóság többsége köszöni szépen, jól érzi magát itthon, ebben a hazában, s nem szeretné megélni a globális nagytőke által megácsolt iszlám Európát. Ugye irigykedtek, nálatok már ölik a zsidókat, égetik az izraeli zászlót, a bevándorlók nélkül a balliberális pártok nem jutnának be a parlamentekbe. Európa nyugati felének eltörölték a kulturáját, az identitását, a vallását, egy meleg, önfelszámoló posványban élik végnapjaikat.

Amivel szemben Kelet-Közép-Dél -Európának még van esélye megőrizni az európai értékeket. Ki kell lépnünk az EU-ból, s létre kell hozni egy új, kelet-közép-dél európai struktúrát.

Hátborzongató a magyarok tömeges tudatlansága, műveletlensége, tájékozatlansága, manipulálhatósága, ahogyan az ujjá fűzi őket néhány, egyébként okos balliberális zsidő értelmiségi. Akik jókat röhögnek a buta gojokon, szavazóikon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés