Szükségállapot a láthatáron

2021. július 22. 7:33

Nagy Attila Tibor
Magyar Hang
A kormányoldal nem ok nélkül bízik abban, hogy a magyar lakosság többsége az ő véleményét fogja osztani ebben az ügyben.

„Az úgynevezett pedofiltörvény lázában ég a magyar és részben az európai politika már hetek óta (a cikk még a Pegasus-botrány kirobbanása és az Orbán Viktor által bejelentett népszavazás előtt íródott – a szerk.). Külpolitikailag ez kevésbé kedvez az Orbán-kormánynak, hiszen fenntartja, sőt megerősíti a vele szembeni európai ellenérzéseket. Belpolitikailag már más a helyzet, legalábbis a Fidesz reménykedik abban, hogy olyan területre került a politikai kommunikáció ezzel a témával, amelyen ő otthonosabban mozog ellenfeleinél, és népszerűbb álláspontot képvisel.

A kormányoldal nem ok nélkül bízik abban, hogy a magyar lakosság többsége az ő véleményét fogja osztani ebben az ügyben. A más nemi irányultságú kisebbséghez való többségi hozzáállást úgy is lehetne összegezni, hogy a magyarok többsége ugyan nem homofób, de a melegházasságot ellenzi, és azt sem igazán szereti, hogy ha az LMBTQ-közösség tagjai nyíltan felvállalják magukat. »Csinálják a négy fal között, és akkor nem lesz semmi baj!«, fogalmazható meg a közvélekedés, és erre játszik rá a Fidesz is a pedofiltörvénnyel, amellyel úgymond meg kívánja óvni a gyerekeket nem pusztán a homoszexualitás népszerűsítésétől, de annak bemutatásától is. Az, hogy ezzel pár alapjog – művészi, véleménynyilvánítási szabadság – is sérül, nem váltott ki nagy felháborodást. A lényeg, hogy – mint ahogy a miniszterelnöktől nemrég megtudhattuk – az LMBTQ-aktivisták ne mehessenek az iskolákba a gyerekekhez (kormánypárti politikusok bezzeg mehetnek, ahogy a kampányidőszakok mutatják). E felfogás szerint nem baj, hogy a normálistól eltérő szexuális irányultságú emberek szabadsága korlátozva lett, hiszen a többség amúgy sem rajong értük különösebben, a lényeg az, hogy ez a többség jól érezze magát lelkileg is, elvégre jövő tavasszal parlamenti választások lesznek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 289 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,művészi, véleménynyilvánítási szabadság – is sérül,,

Ezek szerint akkor is sérül a művészi szabadság, ha egy film előtt megjelenik, hogy 12-16-18 év alattiaknak nem ajánlott?
Az iskolában megtiltott kampány pedig úgy függ össze, a vitatott törvénnyel; amennyiben megsértik eljárást von maga után.
Az pedig nem kampány, ha egy beruházás átadásánál jelen vannak az iskolások és netán még műsort is szolgáltatnak.

Kedves Firkász úr! Tényleg ideje lenne orvossal megvizsgáltatnia magát, mert pszichiátriailag úgy néz ki, hogy lejtőre került.

művészi alapjog nem létezik
művészi szabadságjog van

,,A művészi szabadság azt jelenti, hogy a művész szabadon megválaszthatja kifejezni valója tárgyát, módját, a művet nyilvánosságra hozhatja és engedélyt adhat a felhasználásra. ,,

Az azért magyarázatra szorulna, hogy az LMBTQ miképpen kapcsolódik a művésziethez.

,,E felfogás szerint nem baj, hogy a normálistól eltérő szexuális irányultságú emberek szabadsága korlátozva lett,,

Attila-Tibor noooormális, vagy abnormális?

Szükségállapot a láthatáron - írja a szerző.

A nagybani piacon már kedvező áron lehet sárgarépát kapni. Erősen rögzítve az is segíthet.

"Csinálják a négy fal között, és akkor nem lesz semmi baj!", fogalmazható meg a közvélekedés..."

Miért, értelmiségi úr, hol kell csinálni? Én legalább is a négy fal között szoktam csinálni, persze ifjan az erdőben, mezőn autóban, de azért normális ember ezeken a helyeken is körülnéz, hogy jár-e arra valaki. Ha jár, akkor meg megvárja, hogy elmegy az illető, vagy odébb megy a partnerével.

De valahogy eszembe nem jutna, hogy ezzel az üggyel vonuljak az Andrássy úton.

A kormánypárti politikus és a drag qeen-ek párhuzama elég árulkodó, ez az ember még mindig NEM tud különbséget tenni, mert elvakítja a Fidesszel szembeni gátlástalan, de megalapozatlan utálat.

Nem tűnik fel ennek a szerencsétlennek, h. egy ország él jobban, épül, fejlődik a 2010-es szakadék széléről a normalitásba kormányozva.

A szabadság korlátozásához a kommunisták értenek legjobban:

Sztálin elvtárs 1933-ban a 121-es törvénycikkellyel módosította a Szovjet Büntető Törvényt, így a homoszexuálisok öt évig terjedhető kényszermunkával kiegészített börtönbüntetésre lehettek ítélve. Ezt az elvtársak 1993-ig nem is vonták vissza.

Legalább ne használnák a magyar jelzőt, olyan ciki, amikor külföldi zsoldosok , buzi pártolók , családellenes férgek ezt teszik.

A kérdés nem ez, hanem az, hogy ami nyugaton már törvényes formát kapott, amit a német zöldek kormányprogrammá akarnak tenni, az nálunk is követhető legyen, vagy sem? Preventív húzás, hogy mielőtt ez ide begyűrűzne, a társadalom mondja ki, mit gondol erről.

Szóval nem kell a félrevezető dumád.

A kérdésről lehetne kulturáltan beszélni, de nem így, a buzik, deviánsok globálisan szervezett agresszív fellépése mellett. Így taszítják a normális, egészséges többséget, függetlenül attól, hogy ki melyik politikai táborhoz tartozik.

Egy buzi miért izgul ezen?

A .........Hang , amennyiben nem sorol be a balliberális, Soros zsoldos falanx mögé, akkor megszűnik létezni, nincs aki fizesse a hatalmas rimettendát......, senki sem veszi őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés