Orbán a válogatottról: Helytállásuk minden magyar ember számára, engem is beleértve, bátorító!

2021. június 24. 13:36
„Büszkék vagyunk a nemzeti csapatunkra! Halált megvető bátorsággal játszottak Münchenben!” – mondta a kormányfő Brüsszelben.

Orbán Viktor megérkezett a brüsszeli EU-csúcs helyszínére, ahol a nemzetközi sajtó rögtön a pedofília elleni törvényről faggatta a miniszterelnököt – számol be a Magyar Nemzet.

„Azonnal válaszoltam a kritikusoknak, azt kérve tőlük, hogy előbb olvassák el a jogszabályt” – mondta a kormányfő, aki ezzel arra utalt, hogy összesen tizenhét országvezető az uniós intézmények vezetőinek küldött levélben állt ki az LMBTQ-közösség jogai mellett csütörtökön.

Magyarország számára megtiszteltetés, ha bármelyik miniszterelnök vagy épp az Európai Tanács elnöke érdeklődik egy magyar törvény iránt. Állok a rendelkezésükre, szívesen elmondom nekik, hogy szó sincs homoszexuálisokra vonatkozó törvényről. A törvényünk a gyermekek neveléséről szól” – jelentette ki.

A miniszterelnök megerősítette az eddig is ismert magyar álláspontot, miszerint kizárólag a szülő dolga eldönteni, hogy a gyermek miképp ismerkedik meg a szexualitás „nehéz és bonyolult kérdéskörével”. Mint arra Orbán Viktor felhívta a figyelmet, a magyar törvény egy gyermek-és szülővédelmi törvény.

Az állam megteremti annak feltételeit, hogy a szülők a jogaikat megfelelően tudják gyakorolni.

„Orbán rapid nyilatkozatában szóba került a tegnapi német-magyar meccs is. „Büszkék vagyunk a nemzeti csapatunkra! Halált megvető bátorsággal játszottak Münchenben!” – mondta a csapat teljesítményéről.

A helytállásuk minden magyar ember számára, engem is beleértve, bátorító!” – húzta alá. Orbán Viktor szerint mindenesetre nem helyes, ha a „globális” sportot összemossák a politikával. „Ha a sportot összekeverjük a politikával, egész nagy, tőlünk más kulturális álláspontot képviselő területeket zárunk ki a globális sportból. Ez nem helyes, a sportot el kell választani a politikától” – összegezte a kormányfő.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

EU csúcs? Kár, hogy más nem tudott róla.
Szerda este történelmi focimeccset játszott a magyar válogatott Münchenben. Orbán Viktor nem szokott kihagyni fontos focimeccseket, sőt, a még nem annyira fontosakat se szívesen.
Magyarország miniszterelnöke mégis egy olasz pártocska elnöknőjével, Giorgia Melonival vacsorázott Brüsszelben aznap este, amikor a válogatott élete meccsét játszotta az Allianz Arenában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés