Karácsonyt szembesítették nyilatkozatával, majd elnevette magát

2021. június 17. 7:55
A főpolgármester többek között arról beszélt egy török lapnak, hogy van egy zöldprogramja, egyeztet a budapestiekkel a közlekedési beruházásokról, illetve rengeteg parkot újít fel.

Korábban beszámoltunk róla, hogy „angolul” adott interjút Karácsony Gergely egy török lapnak. A politikus nyelvvizsgabotránya miatt figyelt fel a sajtó az interjúra, ám a főpolgármester nyelvtudásbeli hiányosságai mellett az ott tett megállapításai is figyelemre méltóak – írja a Magyar Nemzet. Karácsony igyekezett jelentősen megszépíteni a valóságot a török nézőknek. 

Karácsony állításai

„Én egy zöldprogrammal nyertem meg a választást, és az elmúlt évben számos intézkedésünk volt, ami ezt szolgálta. Számos megörökölt beruházást újraterveztünk, sok ezer fát mentettünk meg, rengeteg parkot újítottunk fel, és elindítottuk a pesti oldal villamoshálózatának a komplex fejlesztését” – fogalmazott az interjúban Karácsony.

Az állítás tényszerűsége erősen megkérdőjelezhető. A pesti villamoshálózat fejlesztése valóban elindult, ám azt nem tudni, hogy mire gondolt a főpolgármester, amikor azt mondta: „rengeteg parkot újítottak fel”. Valójában egyetlen ilyen park sincs, a felújított parkok száma konkrétan nulla – írja a portál. 

A Magyar Nemzet példaként a „Városháza park”-ot hozza, amely Karácsony választási ígérete szerint a budapestieké lesz, ám eddig egy kapavágás sem történt, a másfél hektáros terület kétharmada jelenleg is az önkormányzat hivatali parkolójaként szolgál.

Az interjúban a főpolgármester arról beszélt, hogy „egy más típusú politikai vezetést kezdtünk el kialakítani, ami folyamatosan interakcióban van a polgárokkal, a választókat minden döntésünkről informáljuk és megkérdezzük”. Ennek ellenére számos projekt kapcsán a „diskurzus” fázisában elakadtak a dolgok, így például az előbb említett Városháza park esetében is: valóban kiírtak egy online konzultációt 2020 áprilisában, azóta lényegében nem történt semmi – olvasható a portálon. 

Szembesítés

„Próbálom megőrizni a komolyságomat, ha már ilyen új alapokra helyezzük a barátságunkat, és mégiscsak válaszolok a tendenciózus és rendszeresen hazugságot tartalmazó kérdéseikre.

Néhány másodpercet kérek, amíg rendezem az arcizmaimat, és röhögés nélkül el tudom mondani válaszomat”

– így reagált a főpolgármester arra, hogy a Hír Tv riportere szembesítette, az egymásnak ellentmondó állításaival. Ezt követően viszont visszakozott: „Hogyha valaki kimaradt az egyeztetések során, akkor az semmiképpen sem volt szándékos”.

 

Fotó: Trenka Attila

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mas a kampany es mas a kormanyzas, ezt nyiltan a kepunkbe vagta mar gyufa ba

Apropó, nagypofájú hazug Karácsony:
HOL VAN A KÍNÁNAK ÍRT LEVÉL?
11. NAPJA NINCSEN MEGÍRVA.
NOS?

(Ballibek is megválaszolhatják!)

Nyilván.

Viszont abszurd módon pl. a Medián mérése szerint az utóbbi hónapokban 7%-ponttal EMELKEDETT a támogatottsága az előválasztási cirkuszban.
Szürreális.

A parkok kapcsán a Liget programra gondolhatott, csak elfelejtette, hogy azt ellenezte.

Már csak az a kérdés, hogy K.G. kiszámíthatatlan vagy beszámíthatatlan?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés