Ír kapitány: Rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy fütyültek, amikor letérdeltünk

2021. június 9. 7:39
Stephen Kelly elmondta, hogy ők ezentúl is térdelni fognak.

Stephen Kelly, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem kellett volna kifütyülni letérdelő játékosait a Szusza Ferenc Stadionban – írja a csakafoci.hu. „Kemény mérkőzés volt, tudtuk, hogy a magyar ellenfél olyan ellenfél, amely megnyerte a NL csoportját, kijutott az Eb-re. Jó teljesítményt nyújtottunk, nem játszottunk tökéletesen, nem voltunk kompaktak, jól védekeztünk, veszélyesek voltunk ellentámadásokból” – mondta Kelly.

Az edző szerint a füttyszó nem tükrözi a magyar társadalom véleményét

A szakember – írországi, online feltett kérdésre válaszolva – kitért a kezdősípszó előtti jelenetre is, írják: az írek letérdeltek a kezdés előtt a rasszizmus és a feketék elnyomása ellen tiltakozva, a mieink viszont nem, a „respect”, azaz „tisztelet” feliratra mutattak inkább a játékosaink a mezükön. A nézőtérről füttyszó is hallatszott – írja a portál.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk,

jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk.

Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét. A színesbőrű játékosaink a pályán adtak remek választ, ők a jövőben is az ír válogatott fontos részét képezik majd” – mondta ennek kapcsán Kelly.

Kép forrása: csakfoci.hu

Összesen 245 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ír kapitány nem tudhatja, mi "a" magyar társadalom vélekedése térdelés dolgában. Ezt különben senki sem tudja...Annyi viszont biztosan tudható, hogy ez a letérdelés ideológia kívülről irányított, mert liberálisok kitalálták, és most abszolút normaként, megfellebbezhetetelen igazságként állítják be. Jól teszi, aki ellenáll ennek a szemtelen-arcátlan nyomásnak, követelőzésnek.

Az írek ezek szerint rendszer szinten rasszisták, küzdenek a démonaikkal ahol tudnak. De mi a közünk nekünk ehhez? A rasszista írek kifütyülése jogos magatartás, a hipokriták legjobb gyógyszere az éles hang, amitől tán a hályog is leesik a szemekről...

Térdepeljetek kisebesedésig........

Mondja egy hülye ír, akik az angol gyarmatosítástól még az ősi nyelvüket is feladták.

Itt nem a térdelés a lényeg... KI vagy mI előtt, az a lényeg...

Ha adott esetben az ír húsvéti felkelés hőseire emlékezve teszik ezt, együttérzésünket fejezzük ki.

Engem nem zavar, hogy az írek térdre estek előttünk:-)

Rossz fényben tünteti fel az íreket, hogy letérdeltek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés