Orbán Viktort le kell szedálni

2021. április 10. 22:48

Szabó Tímea
Facebook
Amit a miniszterelnök most csinál, az egy eszement őrület!

„Néhány napja kiderült: Orbánnak azért annyira fontos a hirtelen nyitás, hogy júniusban foci-Eb-t rendezhessen. Az UEFA honlapjáról tegnap óta az is világos, hogy csak egyetlen tébolyult pályázó vállalta, hogy telt házas mérkőzéseket tart: Orbán Viktor.
Sem az angolok, sem a hollandok, sem a dánok nem vállaltak ekkora kockázatot (ők 25-33%-os nézőszámot engednének), de még az oroszok és az azeriek is csak félházas meccsekkel pályáztak az Eb-rendezésre. Orbán Viktor viszont 67 ezer nézőt terelne össze a Puskás Arénában akkor, amikor ma is több mint 8 ezer új fertőzött van, és több mint negyedmillió(!) aktív covidos beteg az országban.

Ha a 67 ezerből csak 30 nézőnek van úgy vakcinaigazolványa, hogy mindössze pár napja kapta meg az első oltást, viszont esetleg már előtte megfertőződött a vírussal, akkor a következmények katasztrofálisak lesznek. Ez sajnos nem fikció, nem fölösleges riogatás. Két napja jelent meg a hír, hogy három héttel az első oltása után hunyt el Bozsok település polgármestere. Tehát az első oltás nem jelent védettséget! És aki fertőzött, az másokat is fertőz.

A kormánynak azonnal változtatnia kell tehát a vakcinaigazolvánnyal kapcsolatos szabályozáson annak érdekében, hogy csak azok kaphassák meg a kártyát, akik már túlestek a második oltáson is! Továbbá annak is szerepelnie kell a dokumentumon, hogy az illető mikor kapta meg a második oltást, és milyen vakcinát kapott. Azoknak pedig, akik korábban átestek a víruson, nem szabad kiküldeni az igazolványt, hiszen nem tudjuk, hogy van-e elég védettséget biztosító antitest a szervezetükben (számos tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló betegnek nem jelent meg antitest), ráadásul semmilyen garancia nincs arra, hogy oltás nélkül az új variánsokra is immúnis lenne. Erről tegnap javaslatot nyújtottam be a parlamentnek.

Amit Orbán Viktor most csinál, az egy eszement őrület! Le kell szedálni, különben nyáron jön a következő lezárás, a következő rekordhalálozási hullám!

Orbán Viktor az országával való orosz rulett helyett folytassa az oltást, a védekezést, és ne kockáztassa újra emberek ezreinek életét!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 254 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értem én hogy szólásszabadság, meg minden, meg az ingerküszöbünk sem a régi már... de mondhat ilyet egy országgyűlési képviselő egy másikról? Hogy szedálják le?... - tényleg nem az álnaív széplelkűt akarom itt játszani, de szerintem álljunk már meg egy pillanatra és gondolkozzunk már el, na....

Rakerestem. Az oltás után egy héttel került kórházba. Aztán két hetet volt kórházban.
Az oltás idején akár fertőzött is lehetett.
Részvétem a családnak.

Szabó Tímea konstruál egy szubjektív és rosszindulatú feltevést, hogy szidhassa Orbánt. Aki Szabó Tímeával ellentétben józan és elfogulatlan, az tudja, hogy majd az akkori konkrét helyzet tükrében alakulnak az intézkedések.

Falut?!?!?!?!?

Egy kétfős sufni Bt.-t se nagyon...

Több mint két hónap van még az első meccsig.
Ennyj idővel ezelőtt (!) még nem is tudtunk 3. hullámról, és bőszen követelte mindenki a nyitást... (ezt csak azért mondom, mert ez igen sok idő a járvány szempontjából).

Amúgy meg lennék lepve, ha nem változnának még bőven a nézőszám-arányok addig.

Zárójelben: én is inkább egy kisebb arányt jelentettem volna le, azzal, hogy az még növelhető.

Egyébként ha ennyire szeretnek összehasonlítgatni szabótímeáék: azt miért hallgatják el, hogy pl. Oroszországban SOK-SOK HÉT ÓTA NÉZŐK ELŐTT (SOK-SOK EZER, JELLEMZŐEN MASZKNÉLKÜLI (!!) NÉZŐ ELŐTT) MENNEK NEMCSAK A FOCIMECCSEK, DE A TEREMSPORTOK (!) MECCSEI IS? Fordított esetben nem is tudom elképzelni az őrjöngésüket...

Hát igen. Mindig úgy néz ki, mint egy túlmozgásos.
Kuncze cianozni akart. A szedálás sem jobb ötlet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés