Már letagadná a keleti vakcinák és a védekezési intézkedések elleni kampányát a baloldal

2021. április 6. 12:59
Az ellenzék jó ideje folyamatosan próbálta aláásni a vezetőkbe és a keleti vakcinákba vetett bizalmat. Sikertelenül, ezért most megpróbálják letagadni az eddigi támadásaikat, amelyekből a Magyar Nemzet készített összeállítást.

A baloldal kikéri magának, hogy oltásellenes lenne, és igyekszik úgy tenni, mintha nem támadná volna folyamatosan a kormány járvány elleni intézkedéseit – írja a Magyar Nemzet. A lap nagy összeállítást közöl az elmúlt egy év védelmi intézkedéseiről, és az ellenzék ezeket támadó reakcióiból. A kamuvideók, a keleti vakcinák elleni hangulatkeltés, és a kampánykörút maszk nélkül csak pár példa a baloldal vészhelyzetben tanúsított viselkedésére.

Magyarországon jelenleg 2,3 millió embert, a teljes népesség 23 százalékát oltottak be koronavírus ellen,

ezzel hazánk a legelső az Európai Unióban a védettséget tekintve, és a hatodik legjobban átoltott ország a világon.

Ez annak köszönhető, hogy a kormány nem várt lassan érkező nyugati vakcinákra. Már ősszel kiderült, hogy az Európai Bizottság elhibázta a vakcinák beszerzését, amit azóta a testület elnöke és alelnöke egyaránt beismert. Orbán Viktor kormánya azonban időben lépett, és az Oroszországból, valamint Kínából rendelt vakcinákkal (szputnyik V és Sinopharm) tavasszal elkezdődött a tömeges oltás.

Gyurcsány és szövetségesei a keleti vakcinák ellen

A DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg. A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne” – jelentette ki politikusuk, Arató Gergely.

A közösségi oldalakon is a kínai és az orosz oltóanyag ellen kampányoltak:

„Orbánék ne a magyar embereken kísérletezzenek”,

„ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség” – írták többek között.

Komáromi Zoltán, a DK „egészségpolitikusa” szintén emberkísérletnek nevezte az orosz vakcinák használatát, Vadai Ágnes pedig Szlávik János infektológus szakorvost támadta: „Kérdéseink vannak: 1. Mikor lesz európai engedély? 2. Tényleg jó-e mindenkinek? 3. Valóban biztonságos-e? 4. Volt-e politikai nyomás a magyar hatóságokon az engedélyezés során?” – kérdezte, ezzel is csökkentve a társadalom bizalmát a keleti vakcinák irányába.

Később petíciót is indítottak a kínai vakcina ellen, amelyben azt írták: „vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra!

A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat.”

Az oltásellenes kampányhoz a Momentum is csatlakozott „Ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.” – posztolta Fekete-Győr András pártelnök, aki szerint Orbán Viktor ezzel akar baráti gesztust tenni Putyinnak és ez rombolja a vakcinákba vetett bizalmat.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor mivel akarja oltatni a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja milyen eredetű vakcinával”.

De nekiment a keleti vakcináknak az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is, aki szerint „egy teljesen vizsgálat nélküli, szakemberek által meg nem erősített hatékonyságú oltóanyagról bejelentik, hogy több millió idős ember beoltására alkalmas”. Eközben kiderült, hogy több baloldali politikus, például Hiesz György gyöngyösi városvezető, valamint László Imre újbudai DK-s polgármester is soron kívül oltatta be magát.

Folyamatosan rombolták a döntéshozókkal szembeni bizalmat

A baloldal eközben a kormányzat felelős döntéshozóinak hitelességét is állandó bírálatokkal próbálta aláásni. „Koronavírusra egy békemenet, megelőzésre egy miatyánk? A hülyeségvonaton nincs fék, Kásler Miklós többszörösen bizonyította tudatlanságát és a kormány felkészületlenségét a járványhelyzetre.

Itt az ideje, hogy Kásler Miklóst eltávolítsák pozíciójából,

a 10 parancsolat olvasgatása helyett pedig haladéktalanul kezdjék szervezni az egészségügy megfelelő felkészítését a járványra” – írta közleményében a Jobbik.

A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea közölte, „ilyet épeszű ember nem csinál, csak egy hentes – Orbán Viktor ezt pontosan tudja, de semmi máson nem jár az esze, mint a járványkezelés alatt is a lopáson, és hagyja, hogy az ilyen szervilis, hozzá nem értő ostoba emberek, mint Kásler Miklós végezzék ezt a hentesmunkát”.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták politikusa pedig úgy fogalmazott, „én nem 133 bátor embert látok itt, hanem 133 aljas embert, aki ezt végig tudja csinálni. […] Hány ember fog abban meghalni Magyarországon, hogy nem jutott hozzá az alapvető egészségügyi ellátáshoz?”

Gyurcsány Ferenc pedig kijelentette, hogy Orbán Viktor a bosszú embere.

Azt írta: „Itt állunk a járvány közepén. Ezer milliárdok kellenének hatásai kezeléséhez. Neki meg mi jut eszébe? Elvenni a pártoktól pár száz millió forintot. […] Itt áll előttünk egy kicsinyes gazember. Politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcsrángatta útonálló”

„Az elmúlt napok tükrében sajnos egy ilyen ember Orbán Viktor is, a járvány vámszedője, aki arra használja fel a koronavírust, hogy beszüntesse a magyar parlamentet, és a kétharmados mameluk többségét még utoljára felhasználva egy személyben kormányozhasson” – fogalmazott Fekete-Győr András.

Álhírgyártás álmentőssel

Az ellenzék ráadásul álhírekkel is támadta a járvány elleni védekezési intézkedéseket. Ennek egyik legismertebb példája az MSZP-s Korózs Lajos álmentőssel készített kamuvideója volt. A felvételen szereplő Németh Athina azt állította, hogy a kórházak kiüresítése miatt a hazaszállított betegek kilencven százaléka meghalt.

Némethről kiderült, hogy sosem volt mentős, kuruzslásért viszont korábban elítélték már.

Az álmentős hazugságait ráadásul a Párbeszéd társelnöke az Országgyűlésben is megismételte. Szabó Tímea azt is hozzátette „Orbán Viktor és Kásler Miklós ezek szerint, szó szerint a halálba küldenek sajnos embereket”. Szabó egyébként a parlamentben teljesen alaptalanul állította, hogy az egész világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban.

Közben

a DK azt az álhírt terjesztette, hogy a védekezésben részt vevő orvostanhallgatók nem kapnak megfelelő védőfelszerelést,

és krónikus beteg hallgatókat köteleznek Covid-védekezéssel kapcsolatos szolgálatra.

Gyurcsányék tették ezt úgy, hogy a valóságban az egyetemisták minden szükséges felszerelést (plexi arcvédő pajzs, FFP2 maszk, gumikesztyű, védőköpeny) megkaptak, a részvételük pedig önkéntes volt.

A DK továbbá lejárató videót is készített Orbán magára hagyja a magyarokat címmel, amiben többek között azt állították, hogy nincsenek lélegeztetőgépek. Gyurcsányék ezt annak ellenére hazudták, hogy a kormány az akkor szükségesen felül még több ezer lélegeztetőgépet vásárolt arra az esetre, ha a fertőzések száma hirtelen jelentősen megnőne.

Dobrev maszk nélkül turnézott

Bár a baloldal ma már letagadná az oltásellenes kampányát, Dobrev Klára még a napokban is arról írt a Facebookon: azt tanácsolja mindenkinek, hogy csak valamelyik uniós engedéllyel rendelkező vakcinával oltassa be magát.

Időközben az is kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, a baloldal egyik potenciális miniszterelnök-jelöltje a járvány kellős közepén indult országjárásra, és

hazudott arról, hogy találkozói során maszkot viselt.

Minderre ráadásul úgy derült fény, hogy saját maga és pártja osztott meg fényképeket, ahogy a kampánykörút alatt több másik politikussal is maszk nélkül tárgyalt. Dobrev ezt követően jelentette be, hogy megfertőződött koronavírussal.

Az egész helyzetet különösen szomorúvá teszi, hogy már két DK-s politikus is elhunyt a járványban, egyikük, Penz András maga is részt vett az oltásellenes hangulat kialakításában. Penz a Facebookon január 20-án osztotta meg a DK-nak a kínai vakcina ellen indított petícióját, annak aláírására buzdítva ismerőseit. Később, február 3-án is azt sugallta egy bejegyzésében, hogy gond lehet a keleti vakcinákkal, mert gyártóik nem kérik azok európai engedélyeztetését.

Mivel Penz András veszélyeztetett korú volt, hamarabb jogosult lett volna oltásra, így akár az is lehetséges, hogy megmenekülhetett volna, ha beoltatja magát. A Facebookon március 2-án ugyanis azt írta, hogy nincs beoltva, felesége viszont már megkapta a kínai vakcinát. egyelőre nem tudni, hogy a politikust miért nem oltották be, de valószínűleg az immunizálással elkerülhető lett volna a tragédia.

Az ellenzék hirtelen pálfordulása

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy a védőoltás az egyedüli út a koronavírus-járvány legyőzéséhez, és a baloldal által támadott keleti vakcinák nélkül sehol nem tartanánk a védekezéssel, aminek tragikus következményei lettek volna.

A baloldal valószínűleg érzékelte ezt, a DK például hétfőn mindenhonnan eltávolította a kínai Sinopharm-oltóanyag elleni petícióját,

Gyurcsány Ferenc pedig aznap azt írta: az oltást tartják a Covid–19 legyőzése egyetlen módjának.

A Magyar Nemzet szerint a hirtelen fordulat hitelessége azért is kérdéses, mert Gyurcsányék még néhány napja sem vették figyelembe, hogy életek kerülhettek veszélybe, amennyiben hallgattak a baloldal keleti vakcinákat lejárató kampányára.

A lap Nagy Attila Tibor baloldali politikai elemző a Pesti TV-ben elhangzott kijelentését idézte, amelyben azt javasolta az ellenzék számára, hogy a politikai céljaira használja fel a hozzátartozójukat elvesztő gyászolók fájdalmát. Közben Karácsony Gergely főpolgármester is felvette a vakcinát, oltáspártinak nevezve magát, de nem válaszolt a lap kérdésére: miért nem emelt szót szövetségese, a DK vakcinaellenes kampánya ellen?

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Három dk-s politikus halála kellett az ellenzék irányváltásához.
A kisemberek halála nem volt elég ehhez. Igaz, Arató szerint sajnos kevés a halott.......

Á, még ezt is megszívják. Ha Magyarország elsőként olt be mindenkit, az összes ittmaradt vakcinát továbbadhatjuk kevésbé gyors országoknak.

Már nem akarnak......
Ezért adtak ki a videót. Alá kell támasztaniuk, hogy tömegesen oltakoznak. A három dk-s politikus halála miatt fenekükben a zabszem.....

Az biztos, hogy alkalmatlanok. Az is biztos, hogy rendkívül vastag bőrük van. Simán mondanak hetente mást ugyanarról.
A viselkedésükkel kapcsolatban teljesen egyetértünk. Roppant alacsony színvonalon vannak az ellenzéki politikusok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés