Karácsony Gergely: Feljelentést teszünk a „felújított” metrókocsik ügyében!

2021. március 17. 20:19
Klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk közel 70 milliárd forintért – állítja a főpolgármester.

„Lezárult a vizsgálat, az M3-as metrókocsik beszerzésével kapcsolatban, amelyet azért rendeltem el, hogy végre mindannyian tisztán lássuk és értsük, mi történt pontosan, amikor egy ennyire előnytelen konstrukcióban állapodott meg az előző városvezetés” – írta kedden Facebook posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

A főpolgármester azért rendelt el korábban vizsgálatot, hogy „tisztán lássák és értsék, mi történt pontosan, amikor ebben a konstrukcióban állapodott meg az előző városvezetés”. 

Korábban már hírt adtunk, hogy Budapest legnagyobb forgalmú metróvonala az M3-as infrastruktúra felújítása elengedhetetlen. Még Tarlós István városvezetése alatt, a szerelvényeket felújították, Karácsony Gergely főpolgármester azonban kétségbe vonta a kocsik felújításának indokoltságát,

Egy 2020 novemberében végzett független szakértői vizsgálat szerint azonban ez jó döntés volt. 

A közbeszerzési eljárás eredményeképpen ekkor a Metrowagonmash Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (MWM) lett a BKV Zrt. szerződéses partnere és a cég 222 darab metrókocsi felújítását, szállítását vállalta, ezeket a megadott határidőre el is végezte.

„Klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk közel 70 milliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell, ezért ma a közgyűlési többséget alkotó frakció vezetőinek nevében megtettük a feljelentést a rendőrségen. A budapestieknek joguk van tudni, hogy mire költötték el a pénzüket!”– írta ma Karácsony Gergely Facebook posztjában

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, igazából a cél, a hosszan tartó eljárás, és közben a szar keverése.

Ami tény: a Metrovagons kocsijai, ind a 222, futnak, szolgálják Budapestet.
A Lánchíd-tenderezésből kiindulva, Karácsony kapásból 20%-kal drágább megoldást talált - eddig 20% drágulás, eddig!!! - nem kell nagy ész hozzá: ezt a 222 metrókocsit Karácsony emberei a Tarlós által kialkudott összeg közel duplájáért "vásárolták" volna meg.
Ennyi, és erre tesz feljelentést Karibaba...
A Jr. GaálJ-Dorosz kettős újabb alakítását láttuk...
(A Soros-emberek előbb-utóbb ellenőrzés alá lesznek vonva. Csak egy dolog nem tisztázott: a 10-es skálán mi lesz az ellenőrzésbe vétel mértéke?)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés