Lendvai Ildikó: A nők szerepe a kormányban az, hogy ismételjék el, amit az okos férfi mondott

2021. március 11. 11:49
A KlikkTv nőnapi adásában Lendvai Ildikó beszélt a nők helyzetéről a politikában, illetve a kormányról is elmondta a véleményét.

A videó elején, amikor arról kérdezték Lendvait, hogy miként is mutassák be: politikusként, nyugdíjas politikusként, politikai elemzőként vagy íróként, Lendvai annyit felelt: „Igaziból egyik sem illik rám egészen, és mindegyikkel próbálkozom egy kicsit, de csak amatőr szinten”.

A műsorban a nők helyzetéről beszéltek a politikában, illetve arról, hogyan kezeli a kormány a nők helyzetét.

A II. kerületi önkormányzat nemrégiben kijelölt négy közterületet, amelyeket nőkről kívánnak elnevezni. Lendvai üdvözölte ezt a kezdeményezést, szerinte ugyanis ez a nők nélkülözhetetlenségéről tanúskodik. 

A kormányban viszont

mindenki a miniszterelnök gondolatait jeleníti meg.

Itt már nem csak a női, vagy férfi viselkedésről nem beszélhetünk, de az önálló gondolkodás sem adatik meg a minisztereinek, legyenek azok nők, vagy férfiak” – fejtette ki véleményét a politikus.

Elmondta, hogy a kormány most többször indít fiatal nőket: „Orbán úgy gondolta két legyet üt egy csapásra és bebizonyítja, hogy van itt tér a fiataloknak, van itt tér a nőknek. Azt felejti el, hogy ugyan politikusnak álcázva, de a legkonzervatívabb szerepben szerepelteti ezeket a szerencsétlen nőket is. Mondják el, ismételjék el, amit az okos férfi mondott. (...) Hogy most miniszteri névjeggyel kell ugyanezt csinálni és nem a konyhában kell bólogatniuk az uruk állítására, pici különbség.”

A videót itt tekintheti meg.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A te szereped meg az volt a diktatúrában, hogy senki semmit ne merjen szólni.

Mondja az, aki soha ellent nem mondhatott Leninnek, Sztálinnak, Hruscsovnak, Brezsnyevnek, Kádárnak, Aczélnak, stb. Az összes akasztanivalónak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés