Zeneiskolásoknak felújított épületet kapott a Freeszfe Egyesület

2021. február 9. 10:09
Szemendri Gábor, a VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola vezetője közleményében azt írta, tegnap óta minden reményüket elvesztették, hogy méltó helyet találjanak maguknak.

A nemrég megalakult Freeszfe Egyesület a VII. kerületbe, a Damjanich utca 4. szám alatti épületbe fészkelte be magát. Niedermüller Péter DK-s polgármester büszkén vett részt a megnyitón, erről videó is készült.

Az ingatlant korábban már másnak ígérték

Ám van egy kis bökkenő, az ingatlant korábban már másnak ígérték. Alább olvasható a Molnár Antal Zeneiskola közleménye.

„A VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola vezetősége, tanári kara, szülői munkaközössége és mintegy 600 tanulója megdöbbenve és elkeseredve vettük tudomásul, hogy a tegnapi napon az Erzsébetvárosi Önkormányzat a tulajdonában álló Damjanich u. 4. szám alatti ingatlant előzetes értesítés nélkül a Várkonyi Zoltán Alapítvány részére adta át használatra. Megdöbbenésünk oka, hogy az épületet 2019-ben kimondottan a zeneiskola számára, zeneoktatási tevékenységre alkalmassá téve újíttatta fel az akkori önkormányzat.Ide kapcsolódik: Alkotóműhelyt, kulturális központot hoznak létre az SZFE távozó oktatói.

Az épület felújítása bár 2019-ben elkészült, azt az önkormányzat a mai napig nem adta át a zeneiskola részére, és tegnap óta minden reményünket elvesztettük, hogy a kimondottan részünkre felújított épületben nagy múltú zeneiskolánk, mely a kerület legnagyobb létszámú, mintegy 600 gyermeket oktató nevelési intézménye, méltó székhelyre találjon. Iskolánk ugyanis évek óta saját épület nélkül, bérházi lakásokban és nyolc különböző telephelyen kénytelen megoldani a legfiatalabbak zenei nevelését, sokszor méltatlan körülmények között.

Reméljük, hogy a kerület vezetése legalább annyira szívén viseli saját kerületi polgárainak zenei nevelését, mint a független színházi oktatás ügyét, és méltó megoldást kínál a zeneiskola tarthatatlan helyzetére.

Szemendri Gábor, intézményvezető”

A Fidesz VI.-VII. kerületi választókerületének elnöke is reagált a hírre

Bajkai István parlamenti képviselő, a Fidesz VI.-VII. kerületi választókerületének elnöke Facebook-posztjában azt írta,

„a kereszténygyűlölő Niedermüller Péter vezetésével a baloldali szörnykoalíció elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől az iskola számára a korábbi Fidesz-vezetésű önkormányzat által sok száz millió forintért felújított erzsébetvárosi épületet a Damjanich utcában. A Molnár Antal Zeneiskolában tanult valamikor Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész és Presser Gábor, a fantasztikus dalokat alkotó LGT alapítója is.

Ahelyett, hogy erzsébetvárosi művészpalánták tanulnának a kifejezetten nekik felújított, az iskola vezetésével közösen megtervezett, kifejezetten zeneiskola számára alkalmas, hangszigetelt helyiségekkel rendelkező iskolában modern, 21. századi körülmények között, most minden jel szerint egy kulturális álarcot viselő baloldali, nyíltan kormányellenes kampányközpont fogja innen harcát vívni az általuk vizionált migránsbarát, szélsőségesen liberális, keresztényellenes világ eljövetele érdekében. A Fidesz Erzsébetvárosi Szervezete felháborítónak tartja, hogy a baloldal már a látszatra sem adva építi le Erzsébetváros kulturális életét és helyette balos haveroknak játssza át politikai célból az oktatást szolgálni hivatott intézményt.

Ez nem önkormányzás, ez rablás!” – fogalmazott Bajkai István.

Címlapkép: Facebook

Összesen 188 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, de ebben és az ilyenek én van pozitívum is: a szavazóik szembesülnek azzal, kikre szavaztak.
Tanulási folyamat.

Ahol nyertek, ott nem nagyon. Legtöbbször néhány száz szavazattal.

Valóban elhallgatja a számukra kínos híreket az ellenzéki média.
A munkahelyed pár éve is ilyen volt?

Niedermuller képződmény most vesztett pár ezer szavazatot.

Már a gyerekektől is lop az ökrösfogat?

Úgy tűnik, egyedül bízom a budapestiek józan eszében.
Ne legyen igazatok.....

Hátha tanulnak.....

Van ellenpélda, de lehet, hogy kevés. Ezek szerint

Addig még jobban kimutatják a foguk fehérjét.

Nincs az eu-ban meg egy olyan ország, ahol az EU annyi vizsgálatot lefolytatott volna a pénzek felhasználásáról, mint mi. Ez az ellenzékiek állandó feljelentési kényszere meg azt van.
Ez hosszabb távon a kormánynak hasznos, hiszen bizonyítékunk van arra, hogy nem nagyobb a korrupció itthon, mint az EU bármely más országában. Az fontos, hogy ezek tényszerű vizsgálatok.
Viszont a Soros által támasztott hatott TI néhány ellenzeki ember korrupció érzete alapján írja a jelentéseit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés