Fekete-Győr nem zárja ki, hogy egy nagyarányú ellenzéki győzelem esetén „Orbán elutazik örökre keletre”

2020. október 29. 7:07
„A köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell” – mondta a Momentum elnöke, aki az ellenzéki program minimumpontjaihoz sorolta, hogy nem lehet hozzányúlni a határon túli magyarok szavazati jogához.

A Szabad Európa podcast-stúdiójának vendége volt a Momentum elnöke, akit az ellenzéki összefogásról, a választás utáni mozgástérről és pártja önkormányzati képviselőiről is kérdeztek, az elkészült műsorból pedig az oldal honlapján tettek közzé néhány részletet.

Ebből kiderül: Fekete-Győr András szerint a Momentum a bizonytalan szavazók között a legnépszerűbb ellenzéki párt, amit nem tart pusztán praktikus kérdésekre technokrata válaszokat adó formációnak. A pártelnök azt sem zárta ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”.

Úgy véli, az ellenzéknek „meglesznek azok az eszközei, melyekkel »f​ideszteleníteni«​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”. Erről részleteket csak jövőre, az előválasztások idején akar elárulni, de hangsúlyozta, hogy ha egyszerű többséggel sikerül megszereznie a hatalmat az ellenzéknek, akkor „nem fog majd malmozni”.

„Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani” – mondta, és „látható a történelemből”, hogy ilyen helyzetekben „ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett”. Átállnak, „de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserében feladott embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni”.

 „A köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell” – tette hozzá.

Fekete-Győr beszélt az ellenzéki együttműködésről is. Kiderült: várhatóan miniszterelnök-jelöltek közti előválasztások is lesznek, a jelöltek különböző programokkal fognak majd egymással küzdeni. Ezért „lesz egy ellenzéki minimumprogram, ami a keretét adja a 2022-es kormányzásnak, és a miniszterelnök-jelöltek ezen keretek között tudnak majd súlyozni, hangsúlyozni és mozogni”.

Ez még a jövő év zenéje – így tért ki a kérdés elől a momentumos politikus, amikor arról kérdezték, hogy melyek azok a sarokpontok a közös minimumprogram-írás során, melyekből a Momentum nem enged. Végül három pontot említett: nem szabad tovább húzni az eurozónához való csatlakozást; nem lehet hozzányúlni a határon túli magyarok szavazati jogához, „ahogy ezt esetleg más ellenzéki pártok szeretnék” és mindenképp bele kell vágni egy nagy digitális oktatási reformba.

A Momentum közös programíró csapatában politikai szinten Orosz Anna alelnök vesz részt, valamint Tóth Endre elnökségi tag és a háttérben szakemberek dolgoznak – derült ki az adás előzeteséből.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 280 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyőr ebben az egy interjúban leépítette a jogállamot!

Csak engem zavar ez a buta kommunista?

Igen, mert biztosan nem regélte el az összes tervüket.
Néha olyan deportálás-szerű a megfogalmazás.

A jogállamiságnak és demokráciának megfelelő tervük nincs!
Ez még nem a teljes interjú. Remélem, közreadják az egészet.
Egy jó van ebben: megismerjük a terveiket. Fegyőr azt hiszi, ezekkel a tervekkel szavazókat tud megszólítani? Szerintem ez taszító és nem vonzó egy bizonytalan szavazó számára.

Válaszok:
Teknős | 2020. október 29. 8:14

Az ovisokat oktatni akarják a szivárvány minden árnyalatára!
Gyűlölik a vidékieket, a tanárokat és az orvosokat.

Fegyőr soha nem fogja lenyomni Gyurcsányit.

Egyetértünk. De a ballib szavazó már ballib szavazó. A bizonytalanoknak tetszene a polgárháború közeli helyzet?

A 24.hu leközölte ezt a cikket. Érdekelne, ott mit szólnak ehhez az olvasók, de én nem fb-ozom.
Valaki megnézné?

Kar, hogy ezek a Lenin-fiuk es lanyok, nem veszik eszre, mennyire nem passzolnak a magyar neplelekkel. Ahogy ok itt mar ket evvel azelott fenyegetoznek, atallasra buzditanak, trukkok szazaival boditanak, hat a legutolso kommunistak is megnyaljak a szajuk szelet, ez igen, ezek igazi bolsevikok, akikben forr a gyulolet, a bosszuvagy..
Aztan ott van a Ceausescu-hazaspar, pardon, itt Gyurcsanynak hivjak oket, szemelyukben a legromlottabb embereket emelnek vissza a hatalomba.
Bizok a nepben, ilyen elvetemult figurak csak a Rakosi-korszakban ulhettek a nep nyakan, es akkor sem onkent megvalasztva!

Válaszok:
Teknős | 2020. október 29. 8:18

Sajnos nem. Ezek a destruktiv fiatalokat akatják befogni. Ráadásul annyira hevítették az álhíreikkel a szavazóbázisukat, hogy nem adhatják lejjebb, muszáj nekik akasztgatni és fenyegetőzni. Képtelenek arra, hogy a józan társadalmat megszólítsák.

Válaszok:
pollip | 2020. október 29. 8:22

Megy az érzékenyítés, csak az átlag magyar, még mindig nem cseréli 5 évente vadonatújra a kocsiját és nem veszítette el a józan eszét. De ők tudják, az idő nekik dolgozik. Minél jobban megy az országnak, annál erősebb lesz a kommunista duma.

Én meg bízom a bizonytalanok ítélőképességében.
Remélhetőleg rendet és kiszámíthatóságot szeretnének.

A masik mantrajuk, hogy hanyan mennenek innen nyugatra, na, az is megbukott. Hamarabb jonnek ok vissza mindenhonnan, ahol tanultak vagy eltek, lasd Marky-Zay, Cseh Kata, Fegyor, minthogy masok elmenjenek innen.
Dehogy mennek ok el ebbol az orszagbol, ahol a Bangonek, Jakabok, Szabo Timeak, Varjuk, Korozsok stb.stb. az ures fejukkel kiabalhatnak bele a nagyvilagba!

Aki Orbánt le akarja győzni, annak először az Apró klánt kell
eltakarítania. Felkészültél, Andriska?

Szerinten te pedig x-re varsz, de legalabb bemutatod, hogy a Bangoneknak, Gyurcsanyoknak, Varjuknak, Fegyoroknek is vannak hiveik- olyanok, amilyenek.

Meg sok-sok evuk van a jelenlegieknek, amig Biden-koruak lesznek.

Nem, az 1998-2002 is mindennapos Fidesz elleni őrjöngésben telt.Ez, ami most van már tényleg alig fokozható. A tragédia az, h. mi itt ezt elítéljük, de az önkormányzati választás eredménye felejthetetlen.

Aha. Nem is tudom fél évvel a választások előtt ki is módosított választási törvényt? Elárulom, akkor nem fideszes kétharmad volt... de látom,hogy nem vagy öreg, az, hogy ki fideszes és ki nem, azt nem te mondod meg, hanem azok, akiknek fáj a foguk a házadra, autódra, üzemedre, vállakozásodra, fizetésedre. Így lesz gazdag a pedagógus házaspár is. Pl. Nézd meg Hontot, vagy Dopemant. Ők is fideszesek lesznek, ha felszólalnak a normalitás nevében. Szóval tényleg, a ballib még mindig a keretlegények szintjén működő képes.

Gyenge képességű.

Orbán nem zárja ki, hogy egy nagyarányú kormánypárti győzelem esetén "Fekete-Győr elutazik örökre keletre"

Fegyőr Orbán jövőjéről vízionál, de még a pártja szennyesét sem rakta rendbe / pl. Donáth lebukása, Alkoholistával való lepaktálása /, plusz az ellenzék viselt dolgait is hanyagolja / pl. DK-áramlopás, kispesti Gajda-Kránicz maffia, Bíró László raszizmusa és korrupciója stb /.

Az biztos, hogy kifejezetten kartekonyak.
Ha Fegyőr ezt a tervet véghez vihetné, Brüsszel aggódna a jogállamiságért?

Az őslakosok szent fáit már nem fogod látni. Kivágták útépítés miatt, hiába volt a tiltakozás.
Femkeresovel szívesen keresnék ott pár napig aranyat:-)

Lehet arra gondol, hogy Orbán Romániába megy. Az is keletre van. Persze nem tudja, hogy nem mindenki szereti annyira azt az országot, mint a Momentumosok. :D

Engem az érdekelne, hogy a szlovákok mit gondolnak az euróról. Mennyire vált be nekik a dolog. Kábé velük vagyunk egy szinten gazdasági szempontból.

Mindennap cirkusz volt, kinn s benn. Ott kezdődött az aknamunka az erre nagyon is fogékony EU-ban. Tovares jelentés és tsai.

Ezt a randa medvét elég hamar kollektíve kilőttük.

Fegyőr: "Az ellenzéknek megvannak azok a módszerei, amivel csődbe tudják vinni a magyar államot".

Ne röhögtess már! Aki nagyot akar fingani, az beszarik - ez jut eszembe FeGyőr dumájáról.

Szóval hagynátok meglógni a diktátort? Micsoda szélsőjobboldali tempó?

Meg mint Gyurcsányné...

Hát persze, hogy módosított kedvesem. Tudod, az emberek költözködnek, ide, vagy oda, ezért, hogy a választás arányos legyen, ezért bizony módosítani kell a körzeteket. Mert az nem járja, hogy az egyik képviselőt x ember választja meg, a másikat meg annak az 50-60 százaléka. De nektek egyszerűbb azt kiabálni, hogy csal a fidesz, mint beismerni, hogy bénák vagytok.

Látom, most is vetted a lényeget! Na, ezért nem nyertek választást.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, én nem a bugyuta évfolyam társad vagyok, hogy engem tényekkel megvezethess! Pontosan tudom, hogy te egy nagyképű momentumos vagy, ahogyan azt is, hogy Hont fideszes volt. Ujhelyiről és Harangozóról is tudom, mielőtt azt képzelnéd, hogy csak te vagy művelt, mert neked azt mondták, hogy aki momentumos, az okos.

Igen, ti nagyon szeretnétek ezt hinni!

Behívnak a NATO-t és az ENSZ csapatokat. Meg Banglades is hírt adnak róla.
Az EP képviselőinek el kéne küldeni ezt az interjút véleményezésre, meghallgatásra. Sima ügy lenne, hiszen az EP egy részlege a héten hallgatta meg a szfe-t.

Hazudtam? Neked már csak újbeszélt tanítottak? Bármilyen hihetetlennek tűnik is neked, a véleményed nem tény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés