Megemlékezéssel összekötött tüntetéseket szerveztek Párizsban a lefejezett tanár emlékére

2020. október 18. 17:00
Franciaország-szerte tüntetéseket szerveztek vasárnap azt követően, hogy egy csecsen bevándorló lefejezett egy történelemtanárt.

Franciaország-szerte tüntetéseket szerveztek vasárnap, amiért pár nappal korábban bestiálisan meggyilkolta egy csecsen származású bevándorló Samuel Paty történelemtanárt Párizs külvárosában, amiért a Charlie Hebdo által készített Mohammed prófétáról szóló karikatúrát mutatta be órán annak érdekében, hogy érzékeltesse a szólásszabadság jelentőségét és felelősségét. A tanár lefejezése nagy felháborodást váltott ki egész Franciaországban, különösen amiatt, mivel öt éve, 2015-ben nagyméretű iszlamista terrorhullám söpört végig az országon. A legnagyobb tüntetést Párizsban szervezték. „Feltétlenül fontos megmutatni mobilizálódási és szolidaritási képességünket, valamint nemzeti összetartozástudatunkat” – fogalmazott Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter a France 2-nek, arra kérve mindenkit, hogy támogassák a tanárok munkáját.

A legnagyobb párizsi tüntetésre a Place de la République téren került sor, mely az egyik leghagyományosabb tiltakozási helyszín. Ugyanezen a ponton 2015-ben 1,5 millió ember tiltakozott az iszlamista fegyveresek által a Charlie Hebdo szatirikus újság irodája ellen elkövetett támadás ellen.

 

 

Tüntetések zajlottak vasárnap során emellett Lyonban, Toulouse-ban, Strasbourgban, Nantes-ban, Marseille-ben, Lille-ben és Bordeaux-ban.

 

 

„Paty ellen az egyik oktatott iskolás gyermek apja konkrét online felhívást adott közre, mozgósította a radikálisokat” – nyilatkozott Jean-Francois Ricard francia terrorellenes ügyész. Az Abdullah A névre keresztelt 18 éves gyanúsítottat a gyilkosságot követően nem sokkal a rendőrség agyonlőtte. A tanúk szerint péntek délután vált gyanússá az iskola számára Paty hiánya, melyet követően nem sokkal megtalálták testrészeit is. Egy igazságügyi forrás szerint már további 11 személyt őrizetbe vettek az üggyel kapcsolatban – fogalmazott a France24.

Fotó: A Bois d'Aulne középiskolánál gyülekeznek az emberek 2020. október 17-én, miután az előző nap egy 17 éves csecsen fiú késsel megölte, majd lefejezte az iskola történelemtanárát Párizs északnyugati elővárosa, Conflans-Saint-Honorine egyik utcáján. A tettest a rendőrök agyonlőtték. Korábban a tanár az óráján megmutatta diákjainak a Mohamed prófétáról készült karikatúrákat, amikor a szólásszabadságról beszélt. (MTI/ AP/ Michel Euler)

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem emlékezgetni kell, hanem p.csán rúgni azokat, akik bevándoroltatnak.

Ötven év, s talán ennyi francia marad az országban, mint amennyien a téren vannak. A jóslatok beteljesülnek, a franciák megérdemelten eltűnnek a térképről.

ilyenkor felrenez a koronavirus ?
vagy megkertek hogy ne fertozzon ?
vegulis eselyuk pont annyi hogy meggyozzek mint az iszlamistakat

Pontosan erről van szó: megemlékezések és... az iszlám erre röhög és köp egyet.
A megemlékezők meg, no és a Macron minisztere, kihúzzák magukat:
Most jól elbántunk a terroristákkal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés