Orbán Viktor: Hagyják békén a gyerekeinket!

2020. október 4. 9:10
A miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt a második hullámról, az EU jogállamisági jelentéséről, illetve a nagy port kavaró mesekönyvről is.

Nehéz időszakon vagyunk túl, és nehéz időszak jön. Nekünk elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk. Az álláspontunk ugyanakkor nem változott,

amíg nincs vakcina, addig a védekezésé a főszerep”

kezdte az interjút a miniszterelnök, aki úgy számolja, hogy a legnagyobb terhelést az róná az országra, ha egyszerre 200 ezer fertőzött lenne Magyarországon. Jelenleg biztonságban érzi az embereket, hiszen szakemberekkel és tudósokkal folyamatosan egyeztet.

Az orvosoknak és ápolóknak a járvány óriási terhet jelent, így az orvosok és szakszemélyzet vezénylésére van szükség – állítja a miniszterelnök. Emiatt vannak zúgolódások is, de amíg nincs meg a vakcina, addig szükség van a munkaerő átcsoportosítására.

Orvosok béremelése

Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós tárgyalt az Orvosi Kamara képviselőivel, ahol jelentős orvosi béremelésről állapodtak meg.

A járvány első hullámát szerencsésen kivédekeztük, a második hullám hosszabb és nehezebb lesz, ezt pedig a mostani rendszerben nem fogják bírni, ezért egyszerre kell átszervezni és növelni az orvosok teherbíró képességét” – mondta. A miniszterelnök szerint ez történelmi adósság is, hiszen a rendszerváltás óta senki sem vette rá magát, hogy egy működőképes egészségügyi rendszert hozzon létre.

Most összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást kell elérnünk” – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette:

egységes egészségügyi szabályrendszert hoznak létre az egyházi, állami és az önkormányzati egészségügyi intézményekben.

EU – jogállamisági jelentés

Amit én gondolok, azt nem mondhatom, ezért visszafogottan fogok beszélni” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint arról van szó, hogy az Európai Bizottság egy migrációs rendezési tervet hozott létre, amely a Visegrádi 4-ek számára nem elfogadható. „Ezután a bizottság egyik vezetője, nagyon durván megtámadta Magyarországot, már-már a sértegetés szintjéig.

Orbán leginkább azt nehezményezi, hogy Vera Jourová azt mondta: a magyar emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.

Szerinte ezzel tökkelütöttnek nyilvánította a magyarokat.

Kiadtak egy jelentést, amit én egyszerűen csak Soros-jelentésnek hívok, hiszen az azt megíró szervezetek majdnem mindegyikét Soros György fizeti” – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint az európai politikusokat nyomasztja a jelenlegi nehéz és válságos helyzet, és ahelyett, hogy ezeknek a megoldásán dolgoznának, a nemzetek egymást kezdik el megtámadni mondvacsinált indokokkal.

Meseország mindenkié?

A nemrég megjelent mesekönyv kapcsán, amelyben a királyfi a királyfit veszi el, a királylány pedig feminista és leszbikus, Orbán Viktor azt mondta, hogy a viták, melyek a homoszexualitásról szólnak, nagyon szövevényesek és bonyolultak. „Magyarországon vannak jogszabályok, melyek a homoszexualitásra vonatkoznak. A magyarok türelmesek és toleránsak ezzel a jelenséggel szemben. Jól viseljük a provokációt is. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni.

Hagyják békén a gyerekeinket!”

jelentette ki.

Összesen 242 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már eddig sokkal de sokkal többet emelte az orvosok bérét, mint az Összellenzék főereje 2002-2010 között.

Nézz már utána, milyen fizetések voltak, amikor 2010-ben átvette a kormányzást a Fidesz.

Ez ripsz-ropsz egy álomvilág. Ezelőtt 12 évvel, egy nyitott szívműtétet, jóindulatú daganat eltávolítás volt, már szükséghelyzetben, barátnőmék 250 ezerrel "háláltak meg". Nem volt gondjuk, volt miből. Az összegek szerintem talán csökkenni, de minden esetre stagnálni fognak, NEM lesz érezhető az elvárás, bár az eddig sem volt igazán mindenhol jellemző. Ez sem semmi. Valami megindul, a kifehérítés irányába. A jelenlegi rendszer nyilván NEM jó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés