Maruzsa: Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

2020. augusztus 3. 14:26
A költségvetésben 13,8 milliárd forintot biztosít erre a célra az állam.

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Üllőn újságíróknak.

Maruzsa Zoltán a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktárában közölte, hogy a múlt évhez képest 150-160 ezer tanulóval több részesül térítésmentes tankönyvellátásban, amire a költségvetésben 13,8 milliárd forintot biztosít az állam.

Hozzátette, hogy 2013-ban, amikor elindult az ingyentankönyv-program, szociális alapon a diákok 54 százaléka, 614 804 fő, 2019-ben pedig már a diákok 85 százaléka, 1 080 836 fő részesült ingyenes tankönyvellátásban.

Egyszerűsödik az ellátás folyamata, mivel ez évtől a KELLO-val közvetlenül számol el az Emmi, ami könnyíti az oktatási intézmények bürokratikus terheit is – jelezte az államtitkár.

(MTI)
 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tiborc is besegit neki azert.
De legalabb ok olvassak, mert a balgardistak gyerekei ontudatosan vissza fogjak dobni. Hat hogyan tanuljanak ok Ilyenekbol? Vagy a Szel-Hadhazy duo osszegyujti, hogy leleplezze a konyvekben rejlo, lapulo, lopakodo Orbant.
Van azert itt egy kerdes: lesz-e egyaltalan iskola mifelenk?
Node mit is mondok? Ez nem egy fontos kerdes.
Fontos kerdesek: Index, Index, Meszaros, Orban, Orban1G, OrbanpoliG, Nagy Ervin es a szineszek, ha elindulnak, bezoldul itt a vilag.
Kicsit elkalandoztam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés