Felszámolt a francia rendőrség Párizsban egy illegális tábort

2020. július 29. 14:08
1250 kelet-afrikai, afganisztáni illegális bevándorlót szállítottak el szükségszállásokra.

Felszámolt a francia rendőrség szerda hajnalban egy illegális migránstábort Párizs egyik peremkerületében, Aubervilliers-ben, mintegy 1250 kelet-afrikai, afganisztáni illegális bevándorlót szállítottak el szükségszállásokra autóbuszokkal – közölték a helyi hatóságok és a helyi média.

A Le Parisien című újság úgy értesült, hogy a migránsokon a szükségszállásokon koronavírus-tesztet végeznek majd el óvatosságból. A helyi prefektúra szerint az 1250 emberből több mint ezer egyedülálló férfi, a többiek együtt lévő családok tagjai.   Számos illegális migránstábor jött már létre a 2015-ös európai migránsválság óta Párizs környékén, főleg azóta, hogy 2016-ban a francia hatóságok a La Manche partján lévő Calais-ban felszámoltak egy nagy tábort. Ezekben a táborokban laknak olyan migránsok, akiket más európai országokban nem fogadtak be, olyanok, akik menedékjogot kértek Franciaországban, de kérelmüket még nem fogadták el, és olyanok is, akik már megkapták a menekültstátust, de nem találtak szállást.

Hírügynökségek idéztek a szerdai aubervilliers-i kiürítéskor jogvédőket, akik elmondták, hogy a francia hatóságok következetlenül járnak el ezekkel a migránsokkal, menekültekkel kapcsolatban, mert időnként felszámolják illegális táboraikat, elhelyezik őket szükségszállásokon, majd három hónap múlva a szükségszállásokról kiteszik őket az utcára, aminek az a következménye, hogy újra kialakulnak ilyen táborok. Vannak olyan migránsok is, akik nem várják meg a három hónapot, hanem szinte azonnal az utcán, a szabadban keresnek olyan helyet maguknak, ahol meghúzhatják magukat.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

35 táskányi készpénzt foglaltak le rendőrök a bukott maláj kormányfő gyerekeinek lakásaiban

Több mint 28 millió dollár (mintegy 7,3 milliárd forint) értékű készpénzt foglalt le a malajziai rendőrség három Kuala Lumpur-i lakásban, amelyek közül kettőben a korrupcióval vádolt Najib Razak volt miniszterelnök gyerekei laknak - közölték a hatóságok pénteken.

A 114 millió ringgitet (malajziai dollárt) 35 táskába tömve találták meg a rendőrök a házkutatások során a kormány ellenőrzése alatt álló 1Malaysia Development Berhad stratégiai fejlesztési alap (1MDB) ügyleteit vizsgáló korrupcióellenes nyomozás keretében. Találtak 37 ékszerekkel és karórákkal megpakolt táskát is, ezeknek az értékét még nem számolták ki.

Egy rendőri vezető, Amar Singh elmondta: az egyik átkutatott lakásban Najib Razak volt kormányfő fia, a másikban pedig a lánya lakott. A harmadikban épp nem lakott senki.

A The Wall Street Journal amerikai napilap és a Sarawak Report londoni székhelyű oknyomozó portál 2015-ben tárta fel, hogy Najib Razak kormányfőként 2,67 milliárd ringgitnek (jelenlegi árfolyamon több mint 180 milliárd forintnak) megfelelő összeget irányított át az 1MDB-től saját bankszámláira. Mind a volt kormányfő, mind az alap tagadta, hogy bűncselekmény történt volna.

A malajziai ügyészség vizsgálata 2016 januárjában felmentette a miniszterelnököt e vádak alól. Csakhogy Rakaz május közepén elvesztette a parlamenti választást, a 92 éves Mahathir Mohamed vezette ellenzéki tömörülés szerezte a legtöbb szavazatot.

A megválasztott miniszterelnök utasítására a hatóságok megtiltották Najib Razaknak, hogy elhagyja az országot, valamint leváltották a főügyészt, aki korábban elutasította a vádemelést a volt kormányfő ellen korrupció miatt. Az új hatalom elrendelte azt is, hogy az ügyészség oldja fel az 1MDB-ügyről szóló bűnügyi akták titkosságát.

Egy héttel ezelőtt a malajziai rendőrség 284 luxustáskákat tartalmazó dobozt, valamint tucatnyi, készpénzt és ékszert rejtő táskát foglalt le Razak egyik Kuala Lumpur-i ingatlanában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés