Szijjártó: Több száz millió eurónyi beruházás érkezik a következő hónapokban Dél-Koreából

2020. július 27. 14:27
A tavalyi év kivételes volt, hiszen évtizedek óta először nem Németországból „jött” a legtöbb beruházás, hanem Dél-Koreából.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Szöulban tett látogatása során hétfőn az MTI-nek adott nyilatkozatot. Emondta, hogy a legnagyobb dél-koreai elektromos akkumulátor-gyártó vállalatok döntése volt, miszerint a világ legnagyobb elektromos akkumulátor-gyárait Magyarországra hozzák. „Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját” – jelentette ki a miniszter.

Elektromos autóipar, kiegyensúlyozott eloszlás

Aláhúzta továbbá, hogy több, dél-koreai elektromos autóiparban aktív vállalat is úgy döntött, hogy további beruházásokat hoz Magyarországra, s ez csak az idén több száz millió eurónyi újabb dél-koreai beruházást jelent Magyarországon. „Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz” – szögezte le Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy erről a több százmillió eurónyi újabb dél-koreai beruházásról az elektromos autóipar területén a következő hónapokban folyamatosan tesznek bejelentéseket annak megfelelően, ahogy a cégek belső döntési struktúrája azt lehetővé teszi. A miniszter tudatta, hogy a beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, és több országrész is profitálni fog belőlük.

Jók a politikai kapcsolatok is, sikeres a keleti nyitás

Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország és Dél-Korea között a politikai kapcsolatok is kifejezetten jók, és semmiféle akadályt nem jelentenek a kétoldalú gazdasági és beruházási kapcsolatok további fejlődése szempontjából. „A kereskedelmi forgalmunk három és fél milliárd dollárt ért el tavaly, és idén, dacára annak, hogy milyen nehézségek vannak a világgazdaságban, az év első négy hónapjában további 35 százalékkal nőtt a magyar export Korea irányába” – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar-dél-koreai gazdasági együttműködések sikeressége is visszaigazolja a keleti nyitásról szóló döntés helyességét. Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel.

(MTI)

Kép forrása: MTI/AP/NEWSIS/Kim Mjung Von. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszter a szöuli minisztériumban 2020. július 27-én.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ehhez a kitűnő üzletkötéshez, csak gratulálni tudunk, miniszter úr!
Ügyes vagy, okos vagy Péter!

Milyen elegáns ebben az egyszerű de jól szabott galambszürke, nadrágkosztümben a külügyminiszter asszony!

Péter mindig jól szabott elegáns, karcsúsított öltönyökbe és divatos ingekbe öltözködik.

Igen emlékszünk, hogy azt jósolgattátok, - talán penészes volt a kávézacc - hogy megszakad Dél-Koreával a gazdasági és diplomáciai viszonyunk és mennyire utálnak most minket magyarokat.
Hál Istennek rossz jósok vagytok, mert ez sem jött be.

"kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást,"

Jaj Dobrev és ellenzéki társnői, a messzi Dél-Koreából is látszik, hogy a hőzöngéseitekkel nem mentek semmire.
Stabil az Orbán kormány.

Marhaság. Minden férfi az alsó gombot nyitva hagyja.
Hogy ülsz le, ha be van gombolva?

Te biztos, hogy rabszolga vagy, mert megkötözött a hülyeséged és nincs aki kiszabadítson.

Emlékszel még arra a sajtótájékoztatóra, amelyre Kóka János a Hankook üzlet sikerét szimbolizáló autógumival "gurult" be a kamerák elé? Ugye tudod, hogy akkor nem a Fidesz kormányozott. Akkor nem adták el az országot, akkor nem érezted magad rabszolgának?

Igen, üzletkötés. Tavalyi hír.

A dél-koreai Inzi Controls 14,8 milliárd forintból akkumulátorgyártó üzemet épít Komáromban – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

https://hvg.hu/kkv/20190701_De..

Nem érdekel a története. Egy zakó legalsó gombja ne legyen begombolva.
Ha feláll, akkor kezdje el gombolgatni az alsó gombot?

Megnéztem a fotókat a miniszterekről, mindenkinek nyitva az alsó gomb, pedig nem tudták a történetet, de így illik.
A koreainak ilyen a fazonja. Azt semmiképpen nem kell nyitva hagyni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés