A pedofil is ember?

2020. július 16.

Szánthó Miklós
A minden mai deviancia megértésére alapozó liberális logikából az következik, hogy holnapután már minimum érzékeny toleranciával forduljunk a „gyermekszeretők” irányába.

Életem egyik leggyomorforgatóbb online „élménye” volt – nem is akartam most utánanézni a neten. Sok évvel ezelőtt olvastam egy cikket egy amerikai egyetemista lányról, aki a szakdolgozatában a deep és a dark webről írt kimerítő részletességgel. Tudják, ez a világhálónak az a szegmense, amit a köznapi fogyasztó nem lát, nem használ – annál inkább a terroristahálózatok, a drogkereskedők, na és persze a pedofilok. Elég kemény hölgy lehetett a kutató, én ugyanis a cikk felénél abbahagytam az olvasást. Valahol ott, amikor rátért arra, hogy milyen eszközökkel és módszerekkel cirkuláltatják maguk között ezek az emberbőrbe bújt állatok – sajnálom, nincs erre jobb szó – a pár hónapos vagy pár éves gyerekekről készült vizuális anyagokat. Csak olvasván az üzenettöredékeket, amelyeket ezek egymás között váltottak, a dolog ördögi gusztustalanságából fakadóan leküzdhetetlen undor vett rajtam erőt. Kilőttem a böngésző ablakát, saját mentálhi­giénés egészségem megőrzése érdekében homályban hagyva azt, hogy mi lett a szakdolgozat végkövetkeztetése.

A szerelem az szerelem?

Az undor azonban megmaradt – sőt időközben édesapává válva, ha lehet, még fokozódott is. Abból a szempontból „szerencsés” helyzetben vagyok, hogy a társadalom elsöprő többsége osztozik undoromban. Csak nagyon enyhe túlzásnak minősül, ha azt mondjuk: ma a nyilvánosságban mindenki elítéli a pedofíliát, viszolyog a pedofiltól, és az ellenében való jogi fellépést helyesnek tartja. Például Magyarországon a Kaleta-ügy kapcsán kibontakozó vita, úgy tűnik, a dolog esszenciáját érintően nem is vita: „hivatalosan” valamennyi politikai oldal minimum erkölcsi elmezavarral bírónak írja le az elkövetőt, (helyesen) kérdés nélkül megbélyegzi őt, és legfeljebb a kiszabott, igen enyhének tűnő büntetés kapcsán van polémia.

„Az elnyomottak felszabadítását hirdető progresszió alapján a pedofília pusztán a sztereotípiák miatt meg nem értett »szexuális eltévelyedés«”
Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés