Gothár Péter a Katona József Színház szexuális zaklatója

2019. november 20. 16:24

A színház közösségi oldalán tette közzé beismerését.

2019. november 20. 16:24

Közleményben ismerte be Gothár Péter rendező, hogy ő az, aki szexuálisan zaklatott a Katona József Színházban több színésznőt. A rendező úgy fogalmaz, hogy „erkölcsileg elfogadhatatlan módon” közeledett egy munkatársnőjéhez. Közleményét a színház Facebook-oldala tette közzé.

A neves filmrendezőként jelentős filmek sorát forgató Gothár Péter – aki 1994-ben az SZDSZ színeiben indult képviselőjelöltként – 1993 óta a Katona József színház rendezője, mára pedig a színház egyik vezető rendezője lett. Gothár Péter ezen kívül a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanít rendezést, ahonnan 2007-ben tiszteletbeli doktori címet is kapott.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy Gothár Péter, az intézmény tanára szerdán megkereste az egyetem vezetőjét és etikai vizsgálatot kért önmaga ellen. „Az egyetem vezetősége haladéktalanul kezdeményezte eseti etikai bizottság felállítását. A vizsgálat lezárultával az eredményről tájékoztatjuk az egyetem polgárait és a közvéleményt” – közölte az SZFE.

A Katona József Színház igazgatósága is felállított egy vizsgálóbizottságot, külső szakértők bevonásával lefolytatta az eljárást, és azonnali hatállyal arról döntött, hogy az érintett szerződéses munkatárs keddtől nem léphet az intézmény területére. A színház a továbbiakban befejezi vele a közös munkát – tették hozzá a közleményben, amelyben azonban nem nevezték meg a kitiltott személyt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Szilvi
2019. december 03. 09:40
Na és mi van ha bocsánatot kér? Ez nálatok a liberálnáciknál azt jelenti, hogy akkor minden rendben, nem történt semmi, jöhet a következő jutalom?
Karácsony Szilvi
2019. december 03. 09:36
Mivel a ti kutyátok kölyke, ezért szép lassan, módszeresen elkenitek, vagy találtok valamit, amivel a figyelmet másra lehet terelni.
selsalzfar
2019. november 25. 04:00
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
syphax
2019. november 24. 11:13
Hazudik--MÉG MOST, "EZEKUTÁN IS"--HAZUIDIK(!!!) A KATONA JÓZSEF SZINHÁZ VEZETÉSE, ÉS A SZINHÁZ ÉS FILMMŰVÉSZETI EGYETEM VEZETÉSE IS, A TŐLÜK MEGSZOKOTT LIBERÁLGENNYES MÓDON. VISZONT BŰNÜK ÉS TISZTESSÉGTELENSÉGÜK MÉG A SZIMPLA HAZUGSÁGTÓL IS NAGYOBB. MERT ŐK A NAGY ÁLSZENT "ELITÉLŐI" EGY ÉVEN ÁT, SÁROSDY LILLA ÉS SCHILLING ESETE ÓTA A "MEE TOO"-NAK, NEMCSAK HOGY ELHALLGATTÁK GOTHÁR ÉSMTÁRSAI--ROMLOTT ERKÖLCSTEENSÉGEIT ÉS DISZNÓSÁGAIT, HANEM MÉG AZT IS MEGTILTOTTÁK IRÁSBAN, HOGY A FIATAL KOLLEGANŐIK ÉS KOLLEGÁIK ELMONHASSÁK AZT AZ IGAZSÁGOT ÉS VALÓSÁGOT, AMI 'EZÜGYBEN A "KATONÁBAN" IS DÚLT ÉS VIRÁGZOTT. ÚGYHOGY MOCSKOS ROMLOTT BAGÁZS AZ EGÉSZ LIBERÁLBAL Á-TÓL CETTIG--AMIT PERSZE NÉLKÜLÜK IS LEHETETT TUDNI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik