Várhelyi kapott egy esélyt az Európai Parlamenttől, de hamar eljelentéktelenedhet

2019. november 18. 15:48

Donáth Anna
Facebook
Bár Várhelyi azóta írásba adta, hogy követni fogja a Bizottság irányvonalát, a Momentum Mozgalom EP-képviselői ott lesznek a nyomában.

„A magyar kormány biztosjelöltjét, Várhelyi Olivért végül átengedte az Európai Parlament külügyi szakbizottsága, ehhez azonban írásba kellett adnia, hogy képes Orbán Viktor befolyása nélkül, akár ellenében is, az európai érdekek érvényesítéséért dolgozni a következő Európai Bizottságban. Az EU kormánya csak úgy tud jól és demokratikusan működni, ha a biztosok nem az őket delegáló nemzeti kormányokhoz, hanem az Európai Unióhoz lojálisak – ezért probléma, ha Várhelyi nem tudja elengedni az Orbánhoz fűződő lojalitását.

Várhelyi az utolsó, akit átengedett az EP, ez pedig egy komoly jelzés a magyar kormánynak: alig van már bizalom azok felé, akiket Orbán Viktor fontos pozícióra jelöl. Hiába adott Várhelyi diplomataként megfelelő szakmai válaszokat, elsősorban nem a szakmai felkészültségét kritizálták, hanem az Orbán Viktorhoz való lojalitását kifogásolták a parlament képviselői, az ezzel kapcsolatos kérdéseket pedig szóban először megpróbálta megkerülni, mellébeszéléssel megúszni. Holott ez nem működik: az előző biztosjelöltet, Trócsányi Lászlót az összeférhetetlenségét illető mellébeszélése miatt is kellett eltanácsolnunk.

Bár Várhelyi azóta írásba adta, hogy követni fogja a Bizottság irányvonalát, a Momentum Mozgalom EP-képviselői ott lesznek a nyomában, és rá fogunk mutatni, ha egyértelműen Orbán Viktor embereként fogja végezni a bizottsági munkát, veszélyeztetve ezzel az EU egységét bővítési kérdésekben. Az elmúlt hetekben az Európai Parlament képviselőivel kijelöltük számára a kereteket, a mai döntés azt jelenti, hogy ezen belül kell ellátnia az Európai Unió számára végzett feladatát. Ha erre nem képes, hónapokon belül az Európai Bizottság legjelentéktelenebb tagjává fog válni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a Momentum Mozgalom EP-képviselői ott lesznek Várhelyi nyomában."

Ez spicliktől, kitartottaktól, Soros-lotyóktól, alapból természetes...

Mi van Donáth maca? A végén kiderült, mégis Orbán győzött. A sok vesztett csata után Orbán megnyerte a háborút, s ezen a fröcsögő-fogcsikorgató újabb semmimondásod sem változtat.

Nem lehetne, hogy a kedves manditársak mostantól csak annyit kommenteljenek ezen ostoba tehén posztjai alá, hogy "ostoba tehén", tiltakozásul az ostoba tehénkedései ellen? Kezdeném a sort:

Ostoba tehén.

Várhelyit már nem sikerült megfúrni, maradjunk ennyiben.

" Most éppen szégyenkeznek a szószegésük miatt."
Nem hinném.

Látom, meg sem tudsz szólalni. Dobrev, Cseh, Donáth eddig áskálódhatott, most szóltak nekik, hogy ennyi elég legyen, eddig volt számotokra gyereknap, most már a nagyok játéka folyik.

Selejtke! Ki a búbánatos franc törődik veletek, hogy kinek vagytok a nyomában. Csak nehogy pofára zuhanjatok miközben mások után koslattok, kis hülye "vadászok".

A mocskoskodáson kívül, más is eszükbe jut ezeknek a (tetszés szerint kitölthető).............nak?

Ez egész jól sikerült így hirtelen, és még valóságtartama is van. :)

Mi annak is örülünk, hogy téged minden bizonnyal rengetegen olvasnak! :)))))

Donáth kacsa, te hallod magad, amikor megpróbálsz alázni, kioktatni nagy fontoskodva egy olyan nagy tudású diplomatát, mint Várhelyi Olivér?

Egy kis kíváncsi kacsa,
egy este nem ment haza,
elvitte őt egy kis liba a hangliba,
és ebből lett a nagy tragédia.
Becsípett jól a kacsa,
hajnalban ment csak haza,
ebédre aznap megfőzték a kiskacsát,
ki hallott már ily nagy tragédiát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés