Törvénnyel írná át a választói akaratot a Fidesz

2019. november 16. 10:09

Jámbor András
Mérce
Elveszik-e tőlünk a szavazatunk és annak eredményét? Letolhat-e mindent erőből a Fidesz?

„Azt az eredményt, hogy a választók kimondták, egyes településeken ellenzéki kézbe akarják adni az irányítást, azt a választói véleményt, amely azt mondta, elég volt már az oligarchák gazdagodásából és a harácsolásból, azt a választói véleményt, amely díjazta az ellenzék egységes fellépését az elmúlt egy évben, a kormány egyszerűen törvényekkel akarja átírni. Mindezt pedig azután, hogy múlt héten tárgyalt a kormány Karácsony Gergellyel, ahol még semmi ilyesmiről nem volt szó.

A kérdés az, most mi jön. Beleállnak-e az ellenzéki szereplők? Használják-e a megszerzett hatalmukat hatalmuk megvédésére, és kiállunk-e mi mellettük párthovatartozástól függetlenül. Igen párthovatartozástól függetlenül, hiszen azt egy párt nélküli vagy egy tisztességes fideszes se tarthatja elfogadhatónak, hogy a választói akaratot törvényekkel írják felül.

Mert ezt demokratikusnak, népakaratnak semmiképp sem lehet nevezni, és valójában ehhez a kormánypártnak nincs legitimációja. Hiszen saját legitimációja is a népakaratból ered.

Én pont ezért őszintén remélem, hogy beleállnak ebbe a küzdelembe az ellenzéki szereplők és pártok, és ha beleállnak, akkor ott leszünk mellettük, mert ez nem csupán konkrét intézkedésekről szól, hanem három másik dologról is:

Elveszik-e tőlünk a szavazatunk és annak eredményét? Letolhat-e mindent erőből a Fidesz? Csúszhatnak-e tovább a demokráciából a diktatúra felé? Remélem, tudunk majd erre 3 csattanós NEM választ adni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mindenkori kormánynak a legitimációját nem az önkormányzati választás adja, hanem az országgyűlési választás. Ez fordítva is igaz.

Hogy te milyen szemtelen vagy. A zsidókat leparasztozod?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés