Pesti Srácok: Czeglédy ügyvédi irodájával szerződtek le meglévő szerződések átvizsgálására új baloldali polgármesterek

2019. november 7. 16:41

Budapest két kerületi önkormányzata, Erzsébetváros és Rákospalota új baloldali, a DK-s Nidermüller Péter és az MSZP-s Németh Angéla is Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg a meglévő önkormányzati szerződések átvizsgálásával – írta meg a PestiSrácok.hu

A portál birtokába került megbízólevél szövege szerint a gazdasági bűncselekmények miatt már büntetett, jelenleg bűncselekményekkel vádolt ügyvéd-politikus nem csak az önkormányzati hivatal, hanem szervezetei, sőt gazdasági társaságai szerződéseibe, sőt minden ügyiratába, gazdasági rendszerébe is jogosult belenézni, a dokumentumokról másolatot készíteni. 

Erzsébetvárosban a Niedermüller Péter által személyesen aláírt megbízólevelet november 5-re datálták és megbízás december végéig szól.

Szövegezése szerint Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda feladata az önkormányzati hivatal, az önkormányzati szervek, intézmények és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok már megkötött, jelenleg is hatályban lévő szerződéseinek áttekintése, megvizsgálása, javaslattétel, valamint a folyamatban lévő jogi ügyek áttekintése. A megbízólevél felmutatásával az ügyvédi iroda (annak gyakorlatilag bármely tagja, hivatalos képviselője) jogosult teljes betekintésre minden ügyiratba, gazdasági rendszerbe. A hivatal, intézmények, cégek helyiségeibe beléphet, dokumentációkat kérhet ki elektronikus úton vagy személyesen, sőt azokról másolatot is készíthet. A birtokunkba került dokumentumból az nem derül ki, hogy mindezért mekkora javadalmazást, kvázi közpénzt fizet ki a polgármesteri hivatal, illetve az önkormányzat. 

A Pesti Srácok információi szerint Rákospalota polgármestere, Németh Angéla hasonló tartalmú megbízást adott a Czeglédy féle ügyvédi irodának. 

Kép: mno.hu/Pesti Srácok

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kecskére káposztát. Na meg a jó öreg omerta...

Köztörvényes összefogás!

Sokadszorra is gratulálok a nagypofájú "21. századiaknak"!

Szép volt, fiúk!
Több Gyurcsányt az embereknek, több Czeglédy-t az önkormányzatoknak!

"Tiszta kezek" lapátolnak.

Addig nem szabadulunk ettől a rohadék szoci maffiától, amíg fel nem húzzuk őket az akasztófára.

Szerintem Czeglédy jó választás. Egy ilyen sokatlátott, tapasztalt, gyakorlati ismeretekkel
felvértezett szakember biztosan nem fogja engedni, hogy közpénz szivárogjon magánzsebekbe.
Jól ismeri az ilyen mechanizmusokat, őt félrevezetni nem lehet, nincs az a furfangosan
szerkesztett szerződés, amin át ne látna!

"- Hiszen errefelé nincs is csatorna!

- Ez a baj, uram. Engem bíztak meg, és nincs. Viszont egy ilyen csatornázásra költségek vannak. Nem tudom, érti-e? Csatorna nincs, költség van... Magam sem tudom, hogy történt. Miután a nagybátyám befolyásos ember, megelégedtek annyival, hogy mindenemet lefoglalták, amíg nem fizetem vissza a vidék fejlesztésének költségeit. És az ilyen fejlesztés nagyon drága. Elhiheti nekem. Sajnos, értek hozzá. Két évig is eltart, amíg az összes járandóságom és jövedelmem feláldozásával letörlesztem... Nem én vagyok az első és nem is az utolsó azok között, akik szülőföldjük fejlődése miatt áldozzák fel mindenüket."

Eddig csak a szalámi tolvaj maradt ki. Ez nem igazságos:-)))))

Felkészül Csintalan elvtárs....

Azért eltűnődöm azon, hogy a Momentum is biztosan ezt akarta, vagy nem mérte fel előre, hogy Gyurcsány néhány héten belül ledarálja Őket? Ilyen rövid idő alatt visszajön az egész Kun Béla sereg. Csak most nem Leninre, hanem Sorosra szegezik a tekintetüket.

Mi lesz itt öt évig: Egy biztos, az egész változás egy sikeres stratégia nyomán következett be, ami dokumentálja a Fidesz tehetetlenségét, a felkészült szakemberek hiányát, különösen a média területén.

A Karc FM, Paláver című műsorában még mindig az megy, hogy: "...mi nem lehetünk olyanok, mint Ők...."Igen, emelt fővel megy a Fidesz a politikai vágóhídra, mert ha nem találnak egy ütőképes csapatot, s megoldást a média, a fiatalok, az oktatás területén, akkor 22-ig ilyen napi vesszőfutásban lesz részük, s bukni fognak.

S azt látni kell, az emberek az erős és tehetséges vezetőket szeretik. Feri pedig az, ilyen erővel visszatérni, s ilyen rövid időn belül visszaépíteni a vörös nomenklatúrát, beemelve köztörvényes bűnözőket is, hát ehhez tehetség kell. No meg a háttérhatalom pénze, támogatása, logisztikája.

Mert Feri agyában sem született volna meg, hogy ilyen sebességgel indítsanak, s már most beletenyereljenek a külkapcsolatokba. A karmester az nem itt él.

Orbán foglalkozhatna néhány hétig a belpolitikával.....A közéletet az ellenzék fogja meghatározóan tematizálni, a Fidesz kullog a történések után. Orbán néha belehallgathatna a Paláverbe, s meghallgathatná, mennyire védik a védhetetlent a műsorvezetők, s mennyire elege van a betelefonálók többségének a lekvár Fideszből.

Horváth Csacsi tudja miért lehet börit kapni.

Feri tekintete: " Csaba, azért ne örülj ennyire, ha tudnád, mennyibe kerültek nekem a bírák.... a jövőben jobban a körmödre nézek, megtanulhattad volna már, hogy mértékkel szabad lopni...ez most egy új helyzet, az eddiginél is nagyobb biznisz, ha most okosak leszünk, akkor öt év alatt annyit szerezhetünk, hogy akár el is engedhetjük 22-tőt.

Óvatosnak kell lennünk, s ami új, közülünk is meghülyültek néhányan. A HVG, de most Szombathy Pali is elkezdett moralizálni, szegény Fiala is teret ad a bennünket érő kritikáknak, pedig János mindig elért engem, amikor csak akart, mindig megszólaltam Nála.

Időt kell szakítanunk arra, hogy átnézzük, kiket kell még gyorsan kárpótolni, s megnyerni magunkat. Jó, igazad van, ilyen rövid idő kevés ehhez, de gyorsítanunk kell.

Csaba: " Köszönöm Feri, mindig tudtam, hogy számíthatok Rád és Klárira is. Tudom, hogy mit jelent az omertá......."

A sortüzek, a szemkilövetések a Ti specialitások. De úgy látom, hogy Téged nem zavar sajátjaid ennyire gusztustalan "belépője", de szerencsére a baloldalon is vannak értékrenddel bíró emberek, lásd Szombathy Palit.

Nagyon primitív emberke vagy, s nagyon nem tudod elviselni, ha elétek tartanak tükröt, akár még saját elvbarátaitok is, akik láthatóan hánynak Tőletek, a gátlástalanul beindult rablásotoktól. Persze Szombaty is csak bizonyos IQ feletti balosokhoz szólt.

Kedves Dodó!
Ezt az emberkét nem tekintem intellektuálisan ellenfélnek. Egy DK-s troll, ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés