Orbán a Borkai-ügyről: Ez egy beteg dolog

2019. október 21. 19:50
A kormányfő szerint mindenkinek meg kell hoznia a maga döntését az ügy kapcsán, a Fidesz pedig világossá tette, hogy elválnak az útjaik Borkai Zsolttal.

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Steinmetz Ádám jobbikos képviselő, korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó kérdezte Orbán Viktort Borkai Zsolt győri polgármester ügyéről. Steinmetz, aki a saját aranyérmét a kezében tartva kérdezte a kormányfőt, azt mondta: Borkai viselkedése rossz fényt vet az olimpikonokra, ennek fényében kérdéses, hogy méltó-e az olimpikonoknak járó életjáradékra. 

Orbán Viktor megköszönte a kérdést, majd így válaszolt: „Szeretném világossá tenni úgy, hogy mindenki hallja. Beteg dolognak tartom, hogy ha valaki saját maga készít, vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről.

Ez egy beteg dolog.

Másfelől azt gondolom, hogy mindenkinek azt a döntést kell meghoznia, ami rá tartozik. Először is a Fidesznek azt a döntést kellett meghoznia, hogy mit tesz ebben a helyzetben, és világossá tettük, hogy az útjaink elváltak. Ezek után Győr városának polgárai következnek, akiknek meg kell hozni – és meg is hozták – a maguk döntését. A Győrre vonatkozó döntést a győrieknek kell meghozni. Az olimpikonokra vonatkozó döntést pedig a Magyar Olimpiai Bizottságnak kell meghoznia, forduljon oda, várom az előterjesztését.

Steinmetz Ádám benyújtott egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében a jövőben etikai bizottság elé kerülnének a hasonló ügyekbe keveredő olimpikonok. 

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk csak azután tették világossá, miután a győrieknek még a FIDESZ embereként ajánlották.

Maga ide irkál, csak gondolkodnia ne kelljen...

Nem úgy tűnik, hogy erről akár csak a FIDESZ-en belül egység lenne. Szerintem az öntökönszúrás tipikus esete a Borkai-ügy kezelése.

engem :-( Leragadtam valahol 2001-ben. A mostani FIDESZ-nek, amely pl. az arcomba tolta Borkait a választásokon, bár mindent tudott róla, ellenzéke vagyok.

Hát, a videó úgy a választás előtti kedden került elő. És úgy mentek bele a választásba, hogy a győriek számára Borkai a FIDESZ jelöltje volt. Most meg Orbán azzal alázza a győrieket, hogy a FIDESZ-nek ugyan nem kell a fickó, de nektek kellett, a tiétek. Ha van politikusi cinizmus, akkor ez a magasiskolája.

Akkor szerinted hiba volt kizárni a FIDESZ-ből, mivel a vádak nagy része hazugság? Én azt gondolom, hogy pontosan ugyanazokból a valós okokból, amik miatt kizárták a FIDESZ-ből, nem lett volna szabad őt a FIDESZ jelöltjeként ajánlani a győrieknek. Megtették, rájuk ég.

Szerinted mi a cinizmus? Látom, van egy ingerküszöböd.

Ebben egyrészt nem lehetsz biztos: a maffia már vagy egy éve házalt a felvétellel. Másrészt na és? A szavazólapra az volt írva, hogy a FIDESZ jelöltje. Erre húzták a népek az X-et. Nem Borkai miatt ám, hanem a FIDESZ miatt. És megkapták Borkait. Öröm és boldogság.

Ezt jól látod. Amit rosszul látsz, az az, hogy mi következik a FIDESZ bukása után. Szerény tippem szerint alapos gazdasági szétzilálódás, demográfiai mélypont, és politikai elnyomás is a polkorrektség jegyében.

Világos. A győriek a FIDESZ támogatásától függetlenül örvendeztek egy kurvázó kiskirálynak. B+, a FIDESZ sarát lelkesen kened ORbánnal együtt a győriekre. Nagyon meg fognak ám útálni öt év alatt. És ezzel nem mondtam, hogy azoknak a győrieknek, akik beixelték ezt az embert, nincs felelősségük. De ahogy a 2019-es FIDESZ veled együtt mossa kezeit, az hatalmas választási buktát vetít előre, és még csak nem is fogod érteni, miért.

Én csak egy afféle választópógár volnék. 1 szavazatért és 1 véleményért felelős. Engedelmeddel képviselem. Mint választópógár (nem győri) azt élem meg, hoyg engem a FIDESZ megalázott. Ajánlott nekem megválasztásra egy fickót, akit azután a választások előtt már ismert dolgaiért kizárt a pártból.

Talán nem baj, ha a FIDESZ agytrösztjei hallanak valamit arról, hogy ezt sok választó megalázónak találja. Különben maradnak a közvéleménykutatások arról, hogy az ellenzék fasorban sincs, minden OK.

Ühüm. De tudod ez egy ún. "demokrácia". Itt az fog történni, amit a választók akarnak. Többek között azok, akik úgy élik meg, hogy a győri sztorival a FIDESZ leköpte őket.

Illetve választói vélemény. Én szóltam. Az ellenzék is szólni fog. Még annyi ideig, amennyi Borkainak polgármesterként adatik. Abban pl. biztos vagy, hogy a rendőrség nem fog szólni? Szóval hogy az "Ördög ügyvédje" már az összes puskaporát elsütötte? Csak remélem (egy kicsit), hogy a FIDESZ agytrösztje föltette Borkainak ezt a kérdést, és megnyugtató választ kapott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés