Újabb sokkoló gyilkosság történt Romániában

2019. szeptember 23. 18:34
Az áldozat egy 11 éves kislány.

Holland pedofil fojtott meg egy 11 éves kislányt Dâmboviţa megyében – írta a Főtér.ro. Miután elhagyta az országot, öngyilkos lett. A román rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított egy kamion elé vetette magát.  

A 11 éves Dâmboviţa megyei kislány, Mihaela Adriana Fieraru eltűnését péntek délután jelentették a rendőrségen, miután nem ért haza az iskolából. A rendőrség azonnal a keresésére indult, holttestét azonban csak vasárnap, a Gura Suţii nevű településen található otthonától nyolc kilométerre, Produleşti melletti mezőn találták meg. A nyomozók megállapították, hogy az eltűnésé után alig több mint fél órával Mihaela már nem élt. A törvényszéki orvosszakértők előzetes vizsgálatai alapján a kislányt megfojtották, testén bántalmazás nyomai is látszanak, halála után vadállatok harapták meg, de azt még vizsgálják, hogy történt-e nemi erőszak.

Ügyészségi források szerint saját nadrágjával fojtották meg. A térfigyelő kamerák felvételeit kielemezve a rendőrök egy terepjáróra lettek figyelmesek, amely elhagyta Gura Şuţii települést, de csak fél órára rá jelent meg újra a 2-3 percnyire található következő település bejáratánál.

A hátsó ülésen beazonosították a kislányt. A bukaresti cégtől bérelt gépjárművet megtalálták és alaposan átvizsgálták a rendőrök, de addigra a 46 éves holland férfi, Johannes Visscher, akinek a nevére a bérleti szerződés ki volt állítva, már elhagyta az országot. A gyanúsított Bukarestben bérelt lakásában is házkutatást tartottak, DNS-mintákat is gyűjtöttek. A jelek szerint a holttest megtalálása előtt egy nappal, szombaton, repülővel hagyta el az országot. Minősített emberöléssel, szexuális erőszakkal és emberrablással vádolták meg.

A holland hatóságok már jelezték, hogy minden segítséget megadnak a férfi kézre kerítése érdekében, aki visszaeső bűnöző.
Máris felmerült a sajtóban, hogy történt-e hatósági mulasztás a román rendőrök részéről. Egy büntetőjogi ügyész a Mediafaxnak azt nyilatkozta, hogy ha az ügyészek in rem eljárás keretében, legalább tanúként beidézték volna, a férfi nem hagyhatta volna el az országot. A hasonló esetekben gyors döntésekre van szükség, magyarázta. Az ügyben illetékes ügyészek szerint képtelenség lett volna megállítani a férfit, mivel amikor elhagyta az országot, még nem volt gyanúsított.

A nyomozók azt nyilatkozták, hogy a pedofil férfi minden valószínűség szerint egyedül hajtotta végre a kislány elrablását, a Dâmboviţa megyei falut „vadászterületként” járta körbe a bérelt terepjáróval.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem hát, mert a határt az általad megálmodott országban a határt szögesdrót és gépfegyver őrzi.
mintaállamod Észak-Korea, az ott élő embereknek sem első számú perspektíva, hogy disszidálnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés