Kövér: Divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt

2019. augusztus 11. 9:26
A demográfiai helyzet javításához mentalitásváltásra is szükség van – jelentette ki a házelnök Gyergyószentmiklóson, az Erdélyi Magyar Ifjak nyári táborában.

Kövér László szerint a demográfiai helyzet javításához a gyermekvállalás útjában álló akadályok lebontásán túl mentalitásváltásra is szükség van. Az Országgyűlés elnöke Gyergyószentmiklóson beszélt erről szombaton délután, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen.

Elmondta: Magyarország élen jár Európában abban, hogy a hazai össztermék közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából.

Hozzátette: a munka neheze azonban csak ezután jön, mert a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van. Divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt.

Hozzátette: erre Székelyföldön van már pozitív példa. Egy meg nem nevezett községben a születések száma meghaladta a temetésekét, mert divattá vált a 2-3-4 gyermekes család. Úgy vélte: a gyermekvállalási kedvet a közösség mintaadó ereje befolyásolja. Szerinte rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.

Kövér László kijelentette: egy pénzügyileg stabil, gazdaságilag prosperáló, népesedésben jövőt ígérő, nemzetközi szempontból növekvő tekintéllyel bíró, erős családokból, erős lokális és egyházi közösségekből felépülő Magyarországot szeretnének látni, amely a magyarok által is lakott országokkal kölcsönösen előnyös kapcsolatok sűrű szövedékén keresztül kapcsolódik össze.

Úgy vélte: olyan helyzetet kell előidézni, amelyben Magyarország és szomszédai kölcsönösen érdekeltek a másik sikerében. Hozzátette: ha ez működő modell Magyarország és Szerbia viszonyában, nem kell feladni a reményt, hogy előbb-utóbb a román-magyar viszonyt is ez jellemzi majd.

A házelnök kitért arra, hogy Magyarországnak a céljai eléréséhez más államokkal való együttműködésre van szüksége. Azt is hozzátette azonban, hogy a magyar nép jólétének a növelése érdekében a kormány sok konfliktust vállalt, gazdasági érdekeket sértett, „és konfliktuspotenciáljának egy részét elégette". „Senki sem szereti a balhés gyereket. Ha ezerszer igaza van, akkor is megpróbálják kiközösíteni" – magyarázta azokat a nemzetközi viszonyokat, amelyek között érvényesíteni kell a magyar érdeket.

Kövér László szerint büszkeségre ad okot, hogy a magyar nemzettudatnak pozitív tartalma van. „Ha azt kell megválaszolnunk, hogy miért jó magyarnak lenni, ezernyi jó választ tudunk felhozni, és senkinek nem jut eszébe, hogy azért, mert utálom a románokat vagy a szlovákokat. Ez bennünket jobb helyzetbe hoz, mint azokat, akik ebből a helyzetből nem tudnak kilépni" – fogalmazott.

A Sorbán Örs EMI-elnök által moderált pódiumbeszélgetésen Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke is részt vett. Szász Jenő megannyi adatot felsorakoztatva jelentette ki, hogy viszonylagos Székelyföld gazdasági leszakadása, egy sor mutató azt is jelzi, hogy a térség jobban teljesít, mint Románia más régiói.

Szász is, Mezei János is a közösség cselekvőképességének a visszaállítását tartotta a legfontosabbnak.

(MTI)

Összesen 295 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kövér: Divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt"
A helyzet nem ilyen egyszerű, László.
Így már jobb: "a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van.
Mentalitásváltás, ahhoz, hogy 2,1 legyen a szül. rátánk, bizony,
életderű, -kedv, BIZTONSÁGÉRZET, - legalább relatív - szükséges.
Amíg a lakáson kívül, ha köztérre, közüzemi közlekedésre, egyáltalán, emberek közé mész és árad, cunamiként a DESTRUKTIVITÁS, ADDIG REMÉNYTELEN A DOLOG, LEGFELJEBB FELLÁNGOLÁSOK LEHETNEK.
1. Szexista reklámok progresszív adóztatása.
2. Biztonsági szolgálat mindenütt, a terület tulajdonosa alá rendelve.
3. A szórakozóhelyek egészségvédelmi adóztatása - hang-, fény-, sokkoló effecteket alapul véve.
4. Az élő zenés szórakozóhelyek adómentessége.
5. A szórakozóhelyek éjfél utáni nyitvatartásának progresszív adóztatása.
6. A filmforgalmazásból kiűzni a külföldit: Magyarországon csak magyar forgalmazó MŰKÖDHET.
7. Újra teremteni a magyar filmet, legyen egy viszonyítási alap a: Megáll az idő.
8. Esélytelen gyermekek szüleit, 18 éven aluliak szülését a magyar államnak támogatni TILOS. Támogatás: csak TB-kártya esetén. 3 év munkaviszony.
Keressenek maguknak alapítványokat.

Nagyjából ezen a vonalon kell elindulni, a felsoroltakat nulladik pontként életbe léptetni.
Addig, megtenni, amíg a magyar társadalomban még létezik valamennyi mennyiségű affinitás az emberarcú élet iránt.
Ezek parlamenti döntéseket igényelnek, a társadalomra pozitív irányú hatást gyakorolva... Csináljátok meg, László, és még ezektől is többet...

Korrekt, mint mindig.

Igaza van Kövér Lászlónak. Magyar emberek nélkül elsorvadhat a magyar nemzet. Ha elsorvad, ki tanítja meg a magyar nyelvre a magyar nemzetet? Hol lesz akkor a magyar nemzet?
Nem az jó magyar, aki a mellét veri, hanem aki tesz is a magyarság fennmaradásáért.

Ugye az az "apróság" megvan, hogy az általad vázoltak MATEMATIKAI SZÜKSÉGSZERŰSÉGGEL vezetnek Magyarország/Európa/a nyugati világ kihalásához és/vagy tömeges bevándorlás általi bukásához?

Már megint megnyertél egy virtuális számháborúsdit? :))))
Eszem megáll. :)

Kálmán királyt már életében Európa egyik legműveltebb uralkodójaként tartották számon. Eredetileg egyházi pályára szánták, egészen főpapi méltóságig jutott: előbb Nagyvárad, majd Eger püspöke lett.

Na ezért nem lett se felesége, se gyermeke, Kálmán királynak. Cölibátus.

Amikor Kopp Mária létrehozta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat, nem mertetek gúnyolódni.
Statisztikákkal alátámasztotta, hogy a magyar fiatalok hány gyermeket szeretnének és ehhez milyen segítséget kell kapniuk a kormánytól.
Az Orbán-kormánytól meg is kapták és meg is fogjuk kapni ezt a segítséget, hogy több gyermek születhessen.

Persze ez nem csupán pénz kérdése, hanem az akaraté.
Ahol a szeretet a fontosabb nem az, hogy "mindent megadjak a gyerekemnek."
A mindenen a tárgyi dolgokat értik persze. Mintha az lenne egy gyereknek a legfontosabb és nem a szerető szülői jelenlét.

"Mostani életszínvonal"? Nézzél már ki a gépedből menj színházba, hónapokra előre kell megvenni a jegyet, menj étterembe le kell foglalni az asztalt két nappal előre!
Tovább is van mondjam még?

Ha olyan csóró vagy miért nem dolgozol? Dolgozni kell nem a segélyedet várni egész nap.

OK! Ezt benéztem. Pedig Könyves Kálmánról is vannak könyveim, nem is porosak és a Szentek élete is megvan, úgyhogy Boldog Salómét abban is olvastam.
II. Andrásról és Gertrudisról még többet. Nagyon sajnáltam, mert kicsik voltak még a gyerekei, amikor Bánk bán megölte. Emiatt Erzsébetet vissza is akarták küldeni Türingiából, felbontva az eljegyzését. Végül maradhatott, de nagy botrány lett édesanyja megöléséből.

Viszont Salóme, nem Sulammit.

IV. Bálát lánya, Árpádházi Szent Margit békítette ki fiával, V. Istvánnal. Ez az ő érdeme, amit viszont nem igen említenek a történetírók.

Akkor bizony nagyon ügyesek vagyunk, hogy ebből a "legalacsonyabb órabérből" utazunk, színházba, étterembe és egyéb szórakozóhelyekre járunk.
Mert mint írtam, bármikor mész is tele vannak ezek a helyek.

Valami csak történik, mert a Velencei tónál, tóban, soha ennyi kicsi és pici gyereket nem láttam, - persze pocaklakók is voltak, de ott a harmadik - mint az idén.

Már rég túlhaladtuk a 7 milliárdot. 8,53 milliárdan vagyunk, de mire leírom, még többen.
Te észrevetted a növekedést, mert én nem.
Nem használjuk el se nem 6 hét, se nem hat év alatt a Föld erőforrásait.
Annyira nem, hogy még ki sem aknáztuk.
Az igaz, hogy az ember kíméletlen rablógazdálkodást folytat, sivatagok, ahol egykor zöldellt minden.
Ugye olvastad, hogy az amcsik mennyi jó kaját dobnak ki a kukába?
Végigutaztam Olaszországot, mindenhol megművelt szőlők, olajligetek, kukorica és napraforgóföldek, betakarított búzatáblák...A szőlőtáblákat nem kézzel kapálják, hanem kisgéppel.
A tengerek nyújtotta élelemről még nem is beszéltünk.
Szóval van itt kaja, ne félj te semmit. 6 év múlva is jól fogunk lakni és az addigra megszületett gyermekeink is.

Ugye nem azt akarod mondani, hogy ha az ország felelős!!! vezetője lennél akkor is importálnád pl. Afrikából, - mert onnan jönnek többségében - az embereket a magyarok nyakára?
Ugye nem hiszed, hogy a magyarok ebbe belemennének?

Minden évben többször lemegyek a Velencei tóhoz nyáron.
Így van összehasonlítási alapom. Még soha ennyi kisgyerek, pedig munkanap volt, az egyik alkalom. Téli, ill idei születésűek.
Tuti, hogy beérik Orbán Viktor családsegítő programja.

Te azt honnan tudod, hogy kik járnak étterembe, színházba?
Prolik strandra? Normál?
Palára 3600 Ft a belépő 1 felnőttnek. 2 felnőtt 3 gyerek 11300 és ez csak a belépő. Hol van még a kaja, pia, kabin?

Mit prolizod az embereket? Az emberek mindenhova járnak.
Standra nyáron járunk, a többibe egész évben persze csak azok, akiknek igényük van rá.
Neked mire van igényed?

Dehogyis adtam neked igazat. Ezt írtad: "A prolik strandra járnak."
Csak felvilágosítottalak a strand árakról.
A strandok is tele vannak, a színházak és éttermek is, sőt a Wellness hétvégék és a bel és külföldi utak is hónapokkal előre le vannak foglalva.
Mi magyarok jól élünk, ne panaszkodj itt nekem. Ha te csóró vagy, magadra vess.

Tévedsz. Abban a korban, sőt később is. Majd mindegyik szentről elmondható, az önostorozás. Ennek semmi köze a "gyermekkori traumához."
A könyv feltárja, hogy II. János Pál az önsanyargatásig elment azért, hogy át tudja érezni Jézus Krisztus szenvedéseit.

Közvetlen környezetében többen hallották, hogy Karol Wojty³a mind Krakkóban, mind a Vatikánban rendszeresen ostorozta magát. Szekrényében a reverendák közt egy derékszíjat tartott, amelyet ostorként használt és Castel Gandolfóba, a nyári rezidenciára is mindig magával vitt.
Az önostorozás és az aszketizmus több katolikus szent, köztük Assisi Szent Ferenc és Sienai Szent Katalin életéhez is hozzátartozott.
Sokan hordtak vezeklőövet.

Köztudottan igen édesszájú II. János Pál minden nagyböjtben rendkívül szigorúan böjtölt, olyannyira, hogy húsvétra mindig több kilót fogyott. Ugyancsak böjtölt a pap- és püspökszentelések előtt, valamint más konkrét szándékokért.
Árpád-házi Szent Erzsébet szintén rengeteget böjtölt.
Ez ránk mai katolikusokra is jellemző. Mármint a böjtölés.

"Margit (és Erzsébet is) hajlott az önkínzásra, ami mindenképpen gyermekkori traumára utaló jel. A bántalmazó légkör következtében a gyerek önmaga ellen fordul és magát is bántalmazza. Az önsorsrontó viselkedés biztos jele annak, hogy a gyerek pszichésen káros légkörben élt."

Nem ezt akarom látni, hanem ezt láttam. Mindig voltak kisgyerekek, de ennyi még sosem. Ha neked kell kerülgetni a piciket a vízben, nem azt fogod írni, hogy "ezt akarod látni, hanem látod is".
Persze, hogy felfigyelek rájuk, amikor olyan kis cuki felfújható micsodákban pancsikoltak.

Olaszországban, autókat szállító kamionokra figyeltem fel. Fiat 500-as Collezione változatát. Mondjuk ott ez természetes.

Na, ezt nem hiszem. Honnan vetted ezeket a számokat?
Merthogy a Spár nem ennyiért árulja az általad felsorolt élelmiszereket az Tuttéró!
paradicsom 300
paprika 400
krumpli 200
hagyma 200

Ezek szerint te nem jársz sehova, nem viszed a feleséged még színházba sem, különben nem írnál ilyeneket.

Tévúton jársz. Rossz a kiindulási pontod, ezért rossz következtetést vonsz le.
Tanultam pszichológiát szigorlatoztam két egyetemen is. Egyébként is érdekel a téma.

Nem öncélú az aszkézisük a vallásos embereknek, nem azért böjtölünk, mert ne szeretnénk enni. Jézusért, Jézusnak ajánljuk fel a szenvedéseinket. Pl. valakinek a gyógyulásáért, ha családi problémák vannak, elhunytak vagy élők üdvösségéért, szeretteinkért...

Ez csak egy kiragadott példa. Írhattam volna Szent Jeromost is, mert az aszkétizmus kezdetektől fogva jelen van az Egyházban.
Tehát, nem azért, mert szeret szenvedni az a hívő ember, hanem felajánlja a szenvedését, Jézusnak. Nem mazochista, nem defektes az illető szent.

https://www.magyarkurir.hu/haz..

b/ IV-VII. század: aszkéta-eszmény

A szent alakjában túlsúlyba kerül a rendkívüli, a csodálatos elem. Ez hol a végletekig menő, rendkívüli aszkézisben, hol a felülről jövő, szintén rendkívüli közbelépésekben fejeződik ki. A szenteknél olyan rendszeresek ezek a rendkívüliségek, hogy a szent ismérvei lesznek. Ilyen kategóriákkal mutatták be a szenteket, és ezt a fölfogást terjesztették az „életrajzok”, amelyeknek az volt a céljuk, hogy az égiek felé emeljenek, de ami odavezetett, hogy a szent a valós élet területéről a legendák ködös ragyogásába lett száműzve.[8]

Ha jellemezni akarjuk az aszkéta szentet, kiemelhetjük a világgal szembeni elutasító magatartását. Általában szigorú böjtöt, szilenciumot és önostorozást vállaltak. Teljesen befelé fordulva munkálták személyes életszentségüket, amiből az apostoli szellem és tevékenység teljes egészében hiányzott.

József Attila nem lett öngyilkos.

Az egribe nem megyek be, nem ott lakom. A Lidlben sőt az Aldiban is ugyanezek az árak a piacon is. Piacon veszem a zöldségeket, gyümölcsöket, tisztában vagyok az árakkal.

Tudod mit? Nézd meg az újságjaikat.

Sportolok, még sosem bántott az edzőm a sporttársaim és én sem voltunk még bulimiások. Nem fogjuk ezzel legyengíteni magunkat. Ha fogyasztanunk kell, meg van annak is a módja.
A tornász csajokat szokták verni. Vagy a balettosokat. Egy két edző az úszókat, de csak papuccsal húz rá a fenekükre.
Egy sportember ezt meg sem érzi.

Ne beszélj már zöldségeket, Írtam már többször, amikor elengeded a fantáziád, hogy jól ismertem Placid atyát. Sokat beszélgettünk, az előadásait is hallgattam és a lelkigyakorlatain is részt vettem. Úgyhogy állítom neked, hogy ez nem igaz. Egyébként is egy ládagyárban dolgozott. Nem fűrésztelepen.
Placid atya egy boldog kiegyensúlyozott ember volt.

"Pl Oloffson Placid hazajött a Gulágról, és egy fűrésztelepen levágta az ujját. Persze véletlen baleset, de valamennyire, tudat alatt kereste, hogy még mit szenvedhet, mert túlságosan hozzászokott."

Nem is kell. Nekem megvannak az újságok és fenn van a neten is.

Cseresznye, ilyenkor? :)
Viccelni tetszik? Koma!
Először is Spárt mondtál.
A fürtös paradicsom 300, a koktélparadicsom, mindig is sokba került.
Nem valósak a számaid, hogy finoman fogalmazzak.
Tudod én is szoktam vásárolni, nem tudsz átverni.
Ha piacon vásárolsz, -fajtánként változnak az árak.

A tornász és korcsolyázó lányoknál probléma, hogy kamaszkorukban meghíznak. Ott ez tényleg nagy probléma.
Panaszkodnak is az edzők. Ráadásul a tornászok kicsik maradnak. Még jobban meglátszik rajtuk a súlyfelesleg. Azzal pedig hogyan tudna hajlékony maradni, versenyeket nyerni.
Amint látható, egyre vékonyabbak, főleg az orosz és ázsiai lányok. Ez már nem női torna, hanem valami másnak kellene elnevezni, mert köze sincs a nőiességhez.
A balettról már nem is beszélve. Amilyen keveset azok esznek
Persze ezt meg is lehet szokni. Ha lefogy valaki, jobban vigyáz és már pár falat után úgy érzi, hogy pár kilót fölszedett.
Ha Liliána meg tudott enni egy egész doboz fagyit, jégkrémet...
Te jó ég, már az elolvasásakor szinte rosszul lettem.
Egy sportolónak ismernie kell a testét, a határait. Nyilván egy ilyen híres családban nagyok az elvárások. Na, ebbe most nem megyek bele, a szülei felelősségébe, mert hathatósabban és már az elején szüksége lett volna rá. Az nem segítség egy anyától, hogy tud róla. Hogy tudta volna megállítani, ha pl. drogozik?
gyan volt mégis ennyi energiája. Azt olvastam, hogy most már abba hagyta az édességek "zabálását".
Erre előbb is odafigyelhetett volna, ill. a családja, mert a kakaótól olyan ronda az arcbőre. Ezt már semmivel nem fogja tudni helyrehozni, mert mélyen ragyás lett.

Megírtam a zöldséges dolgokat, de "elszállt" most kezdhetem elölről. A fenébe!

A Spárt mondta Valódi, ezért kérdezem, hogy megyénként változnak a Spárban az árak vagy az egész országra érvényesek.
A neten simán követni lehet az árakat, a Lidlét és az Aldiét is.
Zöldséget, gyümölcsöt, húst, kizárólag piacon, csarnokokban vásárolok, méghozzá őstermelőktől, ha a piacon veszem. Egyrészt, mert friss az árújuk, másrészt, hogy támogassam őket. És ugyanazoktól.
Lidlben koktélparadicsomot, főleg a sárgát. Na, az drága, de édes és finom.
Mivel teljesen kifogytam paprikából, paradicsomból, hagymából és krumpliból, pont amikről szó volt, "leugrom" és teszek egy piaci körsétát.

Akkor írom a piaci árakat.
paradicsom 360
paprika 360
hagyma 300
krumpli 240
tojás 360, 10 db.
Mondtam, hogy nagyon elrugaszkodott a valós áraktól Valódi nicknév mögötti ember.

Itt az egri Spar
paradicsom 299
paprika 499
krumpli 199

Még olcsóbb is, mint egy budapesti piacon.

Úgy érted, hogy bulimiás voltál? "Versenysportoló" voltam.
Most is sportolok, bár már nem versenyszerűen, de még lejárok az edzésekre. Jól bírtam a feszültségeket az az egyszerű magyarázata, élveztem amit csináltam, ezért sem hagytam végleg abba. A legjobb sportnak tartom. Fontossági sorrendet kellett tennem és a tanulást tartottam fontosabbnak.
Ha úgy lenne, ahogyan gondolod, minden sportoló pszichikai eset lenne.
Hol vannak az orosz és kínai tornászlányok? Amikor utoljára láttam szer és talaj közvetítéseket csak piszkafa kislányok voltak.
Biztos, hogy 47 kg volt a 142 cm magasságához? Sokallom a 47 kg-ot. Igaz, hogy nagyon izmos.
Én ugyan ennél jóval magasabb vagyok, de a versenysúlyom ennyi volt.
Úgy tudom, hogy a tornászok eleve nem nőnek meg.
Nem tudom, hogy meddig lehet elmenni, mert mindig csúcsot döntögetnek ehhez pedig rengeteg edzésre van szükség.
Az ízületek pedig kopnak. Plusz a sportsérülések, boka, térdszalag szakadás, stb.
Igaz aki pl. hegedűművésznek készül, vagy csak hegedülni tanul, annak is több órai gyakorlásra van szüksége, ott viszont az ujjak sérülnek.
Na mindegy megúsztam sérülések nélkül.

Ez borzasztó lehetett, főleg, hogy már gyerekkorodban ilyen erősen jelentkezett. De a rosszban a jó, hogy így a környezeted is felfigyelt rá, kórházba is kerültél, nem egy elhanyagolt, félrefordított fejjel tudomásul venni nem akaró betegséged volt.
Nem undorodom, hanem félek tőle. Félek a hányástól. Bepánikolok tőle. Biztos, hogy nem tudnám hánytatni magam, vagyis, ha ilyen pszichikai feszültség érne tartósan, másként reagálna rá a szervezetem.
Ha böjtölök, abból szépen visszatudok jönni, bár van amikor fegyelmezetlen vagyok, de nem szabad. Fokozatosan kell.
Még nem okozott problémát, bár volt amikor túlzásokba estem.
Minden reggel felajánlottam Jézusnak valakiért. Erőt kértem hozzá. A lényeg, hogy ne öncélúan böjtöljünk és ne tévesszük össze a fogyókúrával.

Ezt a gerinctöréses kislányról készült videót, már tegnap elküldted és meg is néztem. Azért nem értem, mert, akik ilyen korán már versenyeznek, azok olimpiai éremért, vagy világbajnokiért teszik, az a vágyuk. Ő pedig...később is ezt gondolta? Hogy hasonlít a Gerdára, kicsit mongoloid.
Borzasztó lehet egy élsportolónak ágyhoz, vagy tolókocsihoz kötve élni.
Egyszer megkérdeztem egy balesetből kifolyólag mozgásképtelen, lebénult kisfiút, hogy mi az ami hiányzik, mire vágyik legjobban. "Futkározni" ezt mondta.
Majd megszakadt a szívem.

Aha, szóval betegségbe menekültél, ill. tudat alatt betegséget produkáltál, ami nagyon gyakori az iskoláskorú gyerekeknél, főleg lányoknál, és nem csak dolgozatírás előtt.
A feleségek is produkálnak pl. hasfájást, aminek lelki okai vannak. Figyelemfelhívás, törődj többet velem,. Aztán, ha kórházba kerülnek, vagy csak egy bármilyen orvoshoz, az nem talál semmi szervi elváltozást.

Tudom, hogy mit jelent a bulimia. Főleg amikor Dianna hercegnő elmondta, hogy éjjelente falási rohamok gyötrik és lemegy a frigóhoz enni. Legalábbis ezt olvastam róla.

Nem mondtam, hogy Isten elvárása a szenvedés, én akarok szenvedni érte, ill. átélni az ő szenvedését. Vele szenvedni, a keresztre feszített, vagy az elutasított Jézussal.
Péntekenként nagyböjtben, én járom a keresztutat vele.
Egyszer menj el egy keresztútra, ahol átelmélkedjük Krisztus szenvedését.
Sík Sándor
keresztút

https://www.sokkaljobb.hu/cont..

Szent Rita "Különös tisztelettel elmélkedett Krisztus szenvedéséről, s arra vágyott, hogy osztozhasson a megfeszített Krisztus kínjaiban. Egy napon, amikor a feszület előtt térdelt, és vágya beteljesülését kérte, érezte, hogy a töviskorona egy tövise a homlokába fúródik. Mély sebet kapott,...

Egyszer csodálkoztam egy születése óta vallásosnak nevelt nőnél, hogy nagyböjtben nem böjtöl olyan keményen, mint én, és elmondtam neki, hogy én... meg is kaptam érte a "jutalmamat". Azért is, hogy elmondtam és nem tartottam a kettőnk "titkának", hogy csak mi tudjuk, (Jézus és én) képtelen voltam betartani a böjtömet. Na azóta tudom, hogy ez a magánügyem, kettőnké.
De nem csak ételmegvonással lehet böjtölni. Sok mindent fel lehet ajánlani Jézusnak, ha tiszta szívből érdek nélkül tesszük.
Lemondás valamiről, cigi, tv, beszéd, vagy több jó tett.

Minden kornak megvan az eszménye Jézussal kapcsolatban. Ma a jócselekedetek, régen a szenvedés. Ma is van évek óta estétől reggelig csütörtöként a bazilikában ima, hazánkért. Természetesen Jézushoz és a Szűzanyához imádkozunk.

Láthatod, hogy az emberi fizikai teljesítménye rugalmas, lehet még tágítani.
Lóról leesve is lehet komoly balesetet szenvedni.
Keveházi Gáborról olvastam, hogy írt, vagy telefonált az édesanyjának, hogy jöjjön ki Moszkvába azonnal, mert őt ott verik. Valahogyan kiengedték az anyját és haza akarta vinni a fiát. A balettmester azt mondta neki, hogy mit gondol miért csak a Gábort veri, azért, mert ő a legtehetségesebb.

A versenysportból ki is lehet szállni. De ne felejtsd el, hogy az embert hajtja a versenyszellem. A győzelem, a dobogó legmagasabb foka. Azért elégedetlenek a versenyzők még az ezüstéremmel is.
Persze nagy visszatartó erő a család, az edzők, versenytársak, vagy az, hogy na még ezen a versenyen elindulok, ezt, vagy azt jól megverem, vagy van még bennem pár jó év és utána úgyis abbahagyom. Vagy, ha jól megvernek, felállok és folytatom tovább, úgy, mint akit ledob a ló és azonnal visszamászik, mert vissza kell másznia.
Annyira szépnek és becsülendőnek tartom a kitartást. Egerszegi Krisztináét különösen, aki minden reggel felkelt hajnalban és irány az uszoda. Egyszer volt csak, hogy nem akart menni. Akkor beszélt vele az apukája. Ha most nem megy többet nem engedi, és ment, és élvezte.
Az egyik futónő is ezt nyilatkozta. Mindennap, akármilyen idő és hangulata is van, megy futni és élvezi minden percét, mert annyira szeret futni. Egy magyar maratoni futónő mondta.

Válaszok:
Sulammit | 2019. augusztus 16. 23:28

Én is ezt írtam. Nem hogy megértem, - szerinted nem - de találkoztam számtalan ilyen tüneteket produkáló gyerekkel és felnőttel.
Nem olvastad amit írtam?
"Aztán, ha kórházba kerülnek, vagy csak egy bármilyen orvoshoz, az nem talál semmi szervi elváltozást."

Namégegyszer. A tanulmányaimból, de személyes tapasztalatból is ismerem ezt a jelenséget.

A pattanás a bőrön. A bőrgyógyászok tanácsa, hogy a kamaszkorban, de később is megjelenő pattanások ellenszere a csoki megvonás. A saját lányát mesélte el. A lányán megjelentek a pattanások, a kozmetikus kezeléseken túl, az egyetlen ami használ, hogy ne egyen csokoládét és kakaót.
Egyébként is a csúnya bőr rossz étkezési szokásokra vezethető vissza. Lehet rajta javítani, megfelelő táplálkozással.

A pánikbetegek nem is a tüdejük miatt fulladnak, természetesen.

Ezt is írtam.
Minden kornak megvan az eszménye Jézussal kapcsolatban. Ma a jócselekedetek, régen a szenvedés.

Régebben, sokan ma is tartják a pénteki hústilalmat. Csakhogy a katolikus Egyház azon az állásponton van, hogy hiába nem eszel húst pénteken, ha pl. gonosz a beszéded, vagy nem veszed észre a közeledben levő rászorulót. Vagyis a jó cselekedet többet ér.
Persze, attól még tarthatja a húsnemevést pénteken, de igyekezzen jót cselekedni másokkal.
A böjttel, vagyis valaminek a lemondásával, Jézusért és ez fontos, megpróbáltatunk a magunk számára is. Egy kis önismereti tréning. Mi az amiről nem tudok lemondani?
Fáj, ha elveszik. Ha elveszem magamtól.

Inkább arról van szó, hogy a bizonytalantól félnek. Ha kilép a házasságból, bár ez már mindennapos dolog lassan és a nők a kezdeményezői 80%-ban, munkahelyről stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés