Műanyagmentes július LMP-s módra: műanyag szívószállal volt látható Keresztes László Lóránt

2019. július 8. 15:08

A párt tisztújítóján vették észre a volt férfi társelnököt, amint műanyag szívószálas gyorséttermi üdítőspohárral a kezében beszélget az időközben férfi társelnökké választott Kendernay Jánossal.

Mint ismeretes, Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője napokkal ezelőtt úgy fogalmazott annak aprópóján, hogy elindult a műanyagmentes július: „Az, hogy az emberek elkezdtek ezzel foglalkozni, az ki fogja kényszeríteni azt is, hogy a politikai pártok, mind ellenzéki, mind kormányoldalon, végre valahára foglalkozzanak ezzel a kérdéssel, és lépéseket tegyenek” – közölte.

A Hír TV Híradójának felvétele alapján az LMP volt társelnöke láthatóan közelről foglalkozott a problémával, és remélhetőleg megnyugvó álláspontra jutott a műanyag szívószál használatával kapcsolatban. Bízunk benne, hogy ezután szelektív hulladékgyűjtőbe került a szívószál, a vízi állatok érdekében.

Korábbi döntés szerint az Európai Unió 2021-től tiltaná be a műanyag evőeszközök, szívószálak, italkeverők, fültisztító- és léggömb pálcikák gyártását.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151278

Ajánljuk még a témában