Karácsony nem tudja, az ő kampányának vadhajtásai-e a DK által választási csalásnak nevezett hívások

2019. június 24. 23:27

De elnézést kér azoktól, akikben félreértést szültek.

Újságcikkekből, telefonhívásokból értesültem a hírről, az elmúlt napom a kampány miatt nem volt alkalmas arra, hogy részletesebben tájékozódni tudjak az ügyben – reagált a Mandiner kérdésére Karácsony Gergely a hírre, miszerint a DK bejelentést tesz az előválasztáson történt csalás miatt.

A Demokratikus Koalíció hétfőn közleményben tudatta, hogy tömegesen érkeztek a bejelentések a párthoz egy félrevezető tartalmú automata telefonhívásról, amely úgy állítja be Karácsonyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne. A híváshoz állításuk szerint Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták. A párt a Civil Választási Bizottsághoz fordult.

Ha jól tudom, Gyurcsány Ferenc egyik korábbi nyilatkozatát játszották be, azt gondolom, hogy ez a nyilatkozat már nem érvényes, ezért ez semmiképp sem szerencsés húzás. Az biztos, hogy

én erről nem tudtam, egyelőre nem tudom kinyomozni, hogy ez az én kampányom vadhajtása volt, vagy tőlünk teljesen függetlenül történt

– mondta kérdésünkre Karácsony Gergely.

„Én senkit nem kértem erre a feladatra és ilyen utasítást senkinek nem adtam, és jeleztem azok felé, akiknek erre a folyamatra rálátása lehet, hogy ez teljes mértékben kontraproduktív és káros ránk nézve. Azoktól, akikben ez adott esetben félreértést szült, elnézést kérünk!” – fogalmazott.

A Párbeszéd politikusa a Mandinernek beszélt vetélytársairól, Kerpel-Fronius Gáborról és Kálmán Olgáról, valamint Gyurcsány Ferencről és Tarlós Istvánról is. Minderről bővebben hamarosan megjelenő interjúnkban olvashatnak!

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150594

Ajánljuk még a témában