Washingtonban járt Márki-Zay Péter is

2019. május 13. 22:58

Kész Zoltánnal a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében a külügyminisztériumba látogattak. Hogy ki fogadta őket, egyelőre rejtély.

Orbán Viktorral egy napon fogadták Márky Zay Pétert és Kész Zoltánt Washingtonban, a külügyminisztériumban. A találkozóról kiadott közleményben nem szerepelt hogy kivel is találkozott a két politikus. Márki-Zay a 444-nek elmondta: a külügyminisztérium olyan munkatársaival találkoztak, akik nem politikai kinevezettek, hanem külügyi szakemberek, akik ezért a nevük elhallgatását kérték.

„Szóba került Magyarország NATO tagsága, a magyar-orosz kapcsolatok. Márki-Zay Péter és Kész Zoltán aggodalmukat fejezték ki az orosz kémbank és a növekvő orosz befolyás miatt. Az elmúlt napokban republikánus és demokrata politikusok szintén aggodalmukat fejezték ki Orbán látogatása miatt, és felszólították az elnököt, hogy ítélje el Magyarországot a szabad sajtó és a demokratikus értékek sárba tiprása miatt. Márki-Zay Péter megerősítette, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak. Márki-Zay Péter elmondta, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst befogadott, ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak. A magyar emberek szabadságszeretők, akik többször bizonyították az elmúlt két században, hogy képesek megharcolni a szabadságukért. Márki-Zay Péter kifejtette, hogy Magyarországnak nyugaton van a helye. Szorosabb EU partnerségre kell törekedni és jó kapcsolatra az USA-val. A közös katonai szövetség biztonsága miatt fontos, hogy Magyarország a természetes partnereivel törekedjen jó kapcsolatra, és ne Kínával és Oroszországgal.” – írja a Mindenki Magyarországa Mozgalom Facebook oldalán.

Hódmezővásárhely polgármestere a találkozóról az alábbi bejegyzést osztotta meg a Facebookon:

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148336

Ajánljuk még a témában