Ukrajna, a nyugatos

2019. április 26. 09:38

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Ilyen nyelvtörvényt még Ceausescu sem merészelt hozni.

„Az ukrán parlament elfogadta a nyelvtörvényt. Igen, AZT a nyelvtörvényt. És igen, AZ az Ukrajna, amelyik állítólag mindent megtesz az EU-hoz közeledésért, a NATO-tagságért, s amelyik ma a Nyugat (farizeusok) dédelgetett kedvence, nem más okból, mint hogy Ukrajnával is revolverezzék Oroszországot.

(...)

Az pedig, hogy Orbán állampolgárságot ad nekik, meg útlevelet, meg templomokat és iskolákat épít »azoknak«, s hogy a „magyar adófizetők pénzéből” fizeti a papok, tanítók fizetéseit és támogatja vállalkozásaikat, nos, mindez nem más, mint egy letűnt kor atavisztikus árnyéka, a rettenetes nacionalizmus és fasizmus megnyilvánulása. Hiszen a nemzet már a múlté, éljen az Európai Egyesült Államok.

Tegyük gyorsan hozzá, hogy ilyen nyelvtörvényt még Ceausescu sem merészelt hozni. Ezt ma kizárólag a »nyugatos«, EU-hoz, NATO-hoz közeledő, az ördögi oroszokkal élet-halál harcot vívó Ukrajna merészeli megtenni.

A kárpátaljai magyarokkal pedig majd csak lesz valami. Remény? Csupán egy: a csokoládéhuszár helyére frissen megválasztott Zelenszkij azt ígéri, felül fogja vizsgálni a törvényt. Várjuk, meglátjuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147417

Ajánljuk még a témában